| Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
| Kötetszám: | 5 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 23 cm |
| ISBN: | 978-963-304-035-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| A művészetek hazája | 6 |
| Túl a tészták világán: a változatos olasz konyha | 8 |
| A szigetek konyhaművészete | |
| Neves fogások | |
| Liguria jellegzetes termékei | |
| A vajtól az olívaolajig | |
| Ínycsiklandó illatok | 10 |
| Íz és illat harmóniája | |
| Az örök tészta | 12 |
| Tésztaszenvedély | |
| Ízletes felfedezés | |
| A lehetőségek tárháza | |
| Marco Polo előtt | |
| Hossz, széles, cső | 14 |
| Vágás, színezés | 16 |
| Hogyan színezzünk? | |
| Tésztavágó eszközök | |
| Különleges tésztaformák | 18 |
| Az igazi rizottó | 20 |
| Az olasz konyha lelke: a rizs | |
| Valóság a filmvásznon | |
| Tökéletes rizottó 8 lépésben | |
| Rizottóvariációk | |
| A rizskészítés művészete | |
| A mezőről az asztalra | 22 |
| Kulináris reneszánsz | |
| Búza, liszt, kenyér | 24 |
| Lágy vagy durumbúza? | |
| Kukorica és polenta | |
| Kenyérfélék | |
| Minden földi jóval | 26 |
| Fagylaltkészítés olasz módra | 28 |
| Évezredes tradíció | |
| A tölcsér | |
| Fagylaltkülönlegességek | |
| Míves fagylaltok | 30 |
| Változatok egy témára | |
| Sonkás-spárgás tagliolini | 34 |
| Padlizsános tészta | |
| Garnélás spagetti | 40 |
| Kolbászos makaróni | |
| Penne alla puttanesca | 46 |
| Paradicsomos rigatoni | |
| Cannelloni alla Rossini | 52 |
| Tortellini romagnoli | |
| Papperdelle bárányraguval | 58 |
| Maltagliati tenger gyümölcseivel | |
| Húsos agnolotti | 64 |
| Sütőtökös ravioli | |
| Spenótos gnocchi | 70 |
| Rukkolás gnocchi | |
| Négysajtos rizottó | 76 |
| Borsós rizs | |
| Articsókás bárányragu | 82 |
| Toszkán marhamáj | |
| Gombás polenta | 88 |
| Kukoricafasírt | |
| Margarita pizza | 94 |
| Calzone | |
| Saltimbocca alla romana | 100 |
| Scallopine alla Marsala | |
| Tiramisu | 106 |
| Kávés panna cotta | |
| Sfogliatella napolitana | 112 |
| Mandulatorta | |
| A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.