| Kiadó: | M-Érték Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 95 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 16 cm |
| ISBN: | 978-963-9693-55-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal, ábrákkal gazdagon illusztrálva. |
| Az oltás ősi művészete | 7 |
| Mikor és miért oltsunk? | 7 |
| Alanyok és nemes fajták | 8 |
| Kerti példák az oltásra | 9 |
| - Több gyümölcsfajta egyetlen fán | 9 |
| Egy tarka orgonacsokor | 10 |
| Két növény eggyé válik | 10 |
| - A sikert az oltócsap minősége határozza meg | 11 |
| Alanyok | 13 |
| Gyümölcsfaalanyok | 13 |
| - Alma | 13 |
| - Körte | 16 |
| - Birs | 17 |
| - Naspolya | 18 |
| - Cseresznye és meggy | 18 |
| - Szilva, besztercei szilva, ringló | 19 |
| - Mandula | 20 |
| - Őszi és nektarin | 21 |
| - Kajszi | 21 |
| - Ribiszke és köszméte | 21 |
| - Dió | 22 |
| - Mogyoró | 22 |
| - Szőlő | 22 |
| Fás szárú dísznövények alanyai | 23 |
| - Rózsák | 23 |
| - Lombhullatók | 24 |
| - Tűlevelűek | 24 |
| Mediterrán dézsás növények alanyai | 24 |
| - Citrusfélék alanyai | 25 |
| - További mediterrán haszon- és dísznövényalanyok | 26 |
| Uborka-, dinnye- és tökalanyok | 26 |
| A legfontosabb oltási módok | 29 |
| Oltásmódok | 29 |
| - Párosítás | 29 |
| - Nyelves párosítás | 34 |
| - Lapozás | 35 |
| - Oldallapozás | 36 |
| - Héj alá oltás az alany oldalára | 38 |
| - Áthidalás | 40 |
| - Tűlevelűek oltása | 40 |
| - Kecskelábékezés | 41 |
| - Kecskelábékezés Hug szerint | 43 |
| - Héj alá oltás | 43 |
| - Változat: javított héj alá oltás | 46 |
| - Hasítékolás | 46 |
| - Héj alá oltás vastag héjkérgű alanyra | 48 |
| - Javított héj alá oltás Wenck szerint | 50 |
| - Nyerges oltás | 51 |
| Szemzésmódok | 52 |
| - T szemzés | 52 |
| - Alvószemzés | 54 |
| - Hajtószemzés | 57 |
| - Sípolás és ablakos szemzés | 58 |
| - Nicolin-szemzés vagy közbeszemzés | 58 |
| - Chip-szemzés | 59 |
| Zöldségfélék oltása | 62 |
| - (Nyelves) ablaktálás | 63 |
| Kaktuszok oltása | 63 |
| - Különleges növekedési formák | 65 |
| Oltás a gyakorlatban | 67 |
| Eszközök és anyagok | 67 |
| - A szerszámok fertőtlenítése | 68 |
| Az alany előkészítése | 68 |
| - Idős gyümölcsfák átoltása | 68 |
| - "Kézben" oltás | 69 |
| A nemes előkészítése | 70 |
| - Az oltóvessző helyes tárolása | 70 |
| - Szemzőhajtások a szemzéshez | 71 |
| - Csak a legjobb oltócsapot használjuk! | 71 |
| Magas törzsű almatermésűek oltása és nevelése | 72 |
| - A törzs nevelése | 73 |
| - Törzsképzők | 74 |
| Magas törzsű cseresznye | 74 |
| Oltványnevelés | 75 |
| - Bokorfa nevelése | 75 |
| - Közepes és magas törzsű fa nevelése | 76 |
| Átoltás | 76 |
| - Előkészületek | 76 |
| - Az oltás | 77 |
| Magas törzsű díszfák | 77 |
| A rózsa oltása | 78 |
| - Törzsre oltott és szomorú rózsa | 79 |
| - A rózsa téli védelme | 80 |
| Déli haszon- és dísznövények oltása | 80 |
| - Avokádó | 80 |
| - Azaról galagonya | 80 |
| - Citrusfélék | 81 |
| - Mirtuszdió | 81 |
| - Kínai datolya | 81 |
| - Kakiszilva | 81 |
| - Japán naspolya | 82 |
| - Magnólia | 82 |
| - Eperfa | 82 |
| - Olajfa | 82 |
| - Sivatagi rózsa | 82 |
| Dézsás gyümölcsfák | 83 |
| Dísznövények | 84 |
| - Borostyán | 84 |
| - Borsófa | 84 |
| - Orgona | 84 |
| - Ginkó | 84 |
| - Csavartágú mogyoró | 85 |
| - Alásfa | 85 |
| - Fagyal | 85 |
| - Magnólia | 85 |
| - Rododendron | 85 |
| - Magyal | 85 |
| - Szomorúfűz | 86 |
| - Klemátisz | 86 |
| - Varázsmogyoró | 86 |
| - Díszmandula | 86 |
| - Japánbirs | 87 |
| - Madárbirs | 87 |
| Táblázatok | 88 |
| Szószedet | 92 |
| Mutató | 93 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.