A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Felszolgáló ismeretek

Vendéglátás, terítés, szervírozás

Szerző
Lektor

Kiadó: Képzőművészeti Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 315 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-336-900-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 59649.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az író, aki a magyar gasztronómia nagy tisztelője és megörökítője volt, e pár sorban jól érzékelteti vendéglátásunk lényegét.
A vendéglátás az ember mindennapjainak része. Mivel naponta... Tovább

Előszó

Az író, aki a magyar gasztronómia nagy tisztelője és megörökítője volt, e pár sorban jól érzékelteti vendéglátásunk lényegét.
A vendéglátás az ember mindennapjainak része. Mivel naponta gyakoroljuk, az ország, a nemzet kultúrájához tartozik.
Ha valaki elmeséli, mit eszik, hol és milyen körülmények között, következtetni tudunk társadalmi helyzetére, sőt személyiségére vonatkozóan is információkhoz jutunk.
Téves állítás, hogy az étkezés tartalmát és körülményeit csak az anyagiak döntik el.
A ma jelentős jövedelemmel rendelkező emberek is szaladgálnak az utcákon kezükben hot doggal, hamburgerrel, akik azt hiszik, táplálkoznak, pedig csak esznek, vagyis ösztönösen csillapítják az éhségüket.
Az ember az élete során szerzett vagy tanult ismeretek alapján, lehetőségeihez mérten gyakorolja a környezetéből az általa követendőnek tartott cselekedeteket.
Alapvető hatással van ránk a család étkezési szokása, körülményei, formái, gyakorisága, rendszeressége, de nem kevésbé alakítja ezt a folyamatot az iskolai menza étkezés vagy a vendégeskedés során szerzett sokféle benyomás.
A családi körülmények természetesen meghatározóak, hisz az alapokat adják, de ezek fejleszthetők, finomíthatók és korrigálhatók. A társadalom táplálkozási kultúrájának alakításában nagy a vendéglátásban dolgozók lehetősége, felelőssége. Lehet kultúráltan vagy kultúrálatlanul viselkedni, enni, inni, szórakozni. Ennek alapján ítélünk meg másokat és ítélnek meg bennünket. Barátainkat, ellenségeinket, szomszédainkat, országokat, népeket. Vissza

Tartalom

Bevezetés7
A vendéglátás és a szakmunkák9
A biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei25
Az értékesítés színterei és feltételei37
Munkaszervezés, üzemszervezés127
Az elégedett vendég143
Az üzleti kínálat megjelenítése175
Ételismeret, ételfelszolgálás201
Az italok és dohányáruk felszolgálása239
Különleges éttermi munkák265
Az éttermi munkáktól eltérő értékesítési feladatok273
Társasétkezések és üzleten kívüli értékesítés287
Az értékesítés adminisztrációs feladatai311
Felhasznált és ajánlott irodalom315
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Felszolgáló ismeretek Felszolgáló ismeretek
Állapot:
4.580 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba
konyv