kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Invest-Marketing Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 180 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-00-7663-2 |
| Megjegyzés: | Színes és fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Konyhatörténet | 11 |
| A konyha kialakulásának kezdetei Magyarországon | 11 |
| Ház, konyha, tűzhely | 11 |
| A háztartás eszközei | 15 |
| Az ételkészítés és az étkezés eszközei | 16 |
| A konyha bútorzatának kialakulása | 17 |
| A modern konyha kialakulása | 20 |
| A polgári lakás konyhája | 20 |
| A gyári készítésű konyhabútor | 23 |
| Az értékesítési módok és a konyhakonstrukciók összefüggései | 24 |
| Ergonómiai alapok | 27 |
| Ergonómia a gyártmánytervezésben | 27 |
| Az ergonómia fogalma és fő vizsgálati területei | 28 |
| Az ergonómia fő vizsgálati területei | 29 |
| Antropometria | 30 |
| Az antropometria fogalma, története és alkalmazása | 30 |
| Embermodellek a számítógéppel támogatott tervezésben | 39 |
| Az emberi test működésének néhány sajátossága - a mozgató rendszer | 41 |
| Az álló testhelyzet | 41 |
| Az ülő testhelyzet | 44 |
| A vázrendszer működése ülés közben | 45 |
| Az izmok működése | 46 |
| A testrészek igénybevétele fizikai munkavégzésnél | 48 |
| Konyhák ergonómiai tervezése és méretezése | 51 |
| Terhelések a konyhai munkánál | 51 |
| Szokásos testhelyzetek konyhai munkáknál | 52 |
| A konyhabútor vízszintes síkjainak magassági irányú méretezése | 53 |
| Konyhabútorok horizontális méretezése | 58 |
| Általános ergonómiai tervezési szempontok | 58 |
| Konyhatechnológia | 60 |
| A konyhatechnológia elemzése | 60 |
| Bútorok kapcsolása munkazónák elvén | 64 |
| Konyhabútorok belső térkialakítási lehetőségei, megoldásai, szerelvényei | 67 |
| A konyhabútorok belső térkialakításánál figyelembe veendő tárolási funkciók számbavétele és csoportosítása | 67 |
| A tárolási funkciók megvalósítása és szerelvényeik | 69 |
| Alsó szekrények | 70 |
| Magas szekrények | 96 |
| Felső szekrények (fali és rátétszekrények) | 101 |
| Köztes elemek és a köztes tér szerelvényei | 107 |
| Függesztékek, tartozékok és multifunkciós oszlopok, különleges megoldások | 110 |
| A konyha műszaki tervezése | 113 |
| Bútorszerkezetek és alapszerelvényeik | 113 |
| Konyhabútorok alapvető konstrukciós jellemzői | 113 |
| A bútorok alapszerelvényei | 133 |
| Konyhai készülékek és berendezések | 137 |
| Főző- és sütőberendezések | 137 |
| A főzés készülékei | 137 |
| Párolás, gőzfőzők | 140 |
| A sütés és készülék | 143 |
| Sütők és főzőlapok beépítése | 148 |
| A mosogatók | 151 |
| A hűtő- és fagyasztószekrények | 157 |
| A szellőző és légtisztító berendezések | 160 |
| A tervezés és kivitelezés gyakorlati kérdései | 163 |
| A tervezés előkészítése | 163 |
| Méretszabványok, modulok | 165 |
| A konyha térbeli elrendezése | 166 |
| Sorbarendezés | 166 |
| Konyhaformák | 167 |
| Mozgásterületek a munkacentrumok körül | 171 |
| Amire a tervezésnél ügyelni kell | 173 |
| Világítás a konyhában | 174 |
| Irodalomjegyzék | 177 |
| A tankönyvet támogató cégek | 181 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.