1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 268 oldal
Sorozatcím: A magyar és külföldi irodalom jelesei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Három mű egy könyvbe kötve. Az I. és II. művet a Budapesti Hirlap nyomdája nyomtatta, a III. művet az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Ferenc József gyertyatartói

Bécs, a vidám, könnyelmű Bécs farsang utolsó napját ünnepelte. Az Operában átszellemült arccal figyelő zenebarátok helyett csapongókedvű Pierrotk... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Ferenc József gyertyatartói

Bécs, a vidám, könnyelmű Bécs farsang utolsó napját ünnepelte. Az Operában átszellemült arccal figyelő zenebarátok helyett csapongókedvű Pierrotk és Pierrettek, tündérek, nimfák és gnómok foglalták el a bálteremmé átalakított nézőteret, kacagva kergetőztek a csillárok szikrázó fényében és önfeledten táncoltak az epedő, érzelmes Strauss-keringők dallamára. A mulató Bécs jókedvének tetőfokát ezen a pompásan sikerült operabálon érte el. A nézőtéren szakadatlanul hullámzott a tömeg, a tömött páholyokból pedig titokzatos dominók nézték fekete álarcuk mögül az ezerszínű, folytonosan változó képet.
- Ismerlek szép maszk, gyere ide! - suttogta egy pompás ruhába öltözött odaliszk, akinek drágakövei versenyt szikráztak fiatalos tűzben égő szemével. Apró kezével az egyik földszinti páholy peremébe kapaszkodott, amely mögül már vagy egy félórája két fekete dominó nézte a mulatozókat.
A magasabb termetű előrehajolt, s megkísérelte, hogy a vállalkozószellemű huri arcát kikémlelje.
- Ha ismersz engem szép maszk, - válaszolta vidáman, - akkor gyere te föl hozzám, hogy felújíthassuk a barátságot, amelyet soha nem lett volna szabad megszakítani!
A nő eltűnt oly gyorsan, ahogyan felbukkant. A fekete dominó hiába kísérelte meg, hogy a kavargó tömegben feltalálja.
- Szeretném tudni, miért vonta magára a mi egyszerű dominónk ennek a vidám pillangónak a figyelmét, - mondta most a magasabb termetű dominó kísérőjének - és miért szólított meg, ha a beszélgetést nem akarta folytatni?
- Oh, ez a bécsi polgárlányok szokása, - válaszolta a másik. - Császári fenséged a függöny mögé rejtőzött, ami elég volt ahhoz, hogy az odaliszk kíváncsiságát felkeltse. Vissza

Tartalom

Orczy Emma: Ferenc József gyertyatartói1-96
Rider Haggard: A páviánnő1-112
Davis Richard Harding: Amerika1-60
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika Ferenc József gyertyatartói/A páviánnő/Amerika

A borító enyhén kopott, a könyv kötése javított.

A felső lapélek színezettek.

Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv