kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaság Kiadása |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 132 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 53 fekete-fehér ábrával. |
| Bevezetés | 1 |
| Az organikus vegyületek előállításáról | 3 |
| Elemi analízis | 4 |
| A cabróniumnak és hidrogénnek együttes quantitatív meghatározása az organikus vegyületekben | 4 |
| A nyert analiktikai eredményből a vegyület képletének megállapítása | 7 |
| Szénhidrogének CnH2n+2 sor | 10 |
| Etilén-sor CnH2n | 11 |
| Acetilén-sor CnH2n-2 | 15 |
| Terpensor CnH2n-4 | 15 |
| Aromatikus szénhidrogének | 16 |
| Világító gázgyártás | 17 |
| Elméleti fejtegetések és következtetések | 19 |
| A carbónium értékűsége | 19 |
| Izoméria | 21 |
| Az aromatikus szénhidrogének szerkezete | 24 |
| Aromatikus szénhidrogének,melyek két benzólgyököt tartalmaznak | 26 |
| Az organikus vegyületek osztályozása | 28 |
| A szénhidrogének származékai | 29 |
| A szénhidrogének halogén származékai | 29 |
| A szénhidrogének nitro származékai | 30 |
| A szénhidrogének oxigén származékai | 30 |
| Alkoholok | 30 |
| Fenólok | 36 |
| Aldehidek | 37 |
| Savak | 38 |
| Egybázisú savak | 38 |
| Egybázisú oxisavak | 41 |
| Több-bázisú savak | 43 |
| Éterek | 46 |
| Egyszerű éterek | 46 |
| Kevert éterek | 47 |
| Összetett éterek | 47 |
| Aminok | 51 |
| Amidok | 52 |
| Amidosavak | 2 |
| Összetett carbamidok | 53 |
| Azovegyületek | 54 |
| Különféle kevésbbé ismert szerkezetű organikus vegyületek | 54 |
| Glikozidok | 54 |
| Kámforfélék | 55 |
| Gyanták és balzsamok | 55 |
| Alkaloidok | 56 |
| Cyánvegyületek | 57 |
| Nitrilek | 60 |
| Szénhidrátok | 61 |
| Monozaharidok | 61 |
| Polizaharidok | 61 |
| Czukorgyártás kerekrépából | 63 |
| Polizaharidok | 68 |
| Szövet-, vászon- és papírkészítés | 72 |
| Festőanyagok | 74 |
| Növényi eredetű természetes festékek | 74 |
| Mesterséges festékek | 76 |
| Kátrányfestékek | 76 |
| Szövetek fehérítése, festése és nyomtatása | 79 |
| Fehérje-féle vagy protein anyagok | 81 |
| Égés | 83 |
| Gyors égés | 83 |
| A láng szerkezete | 85 |
| Függelék | |
| Az égéstermékek súlya nagyobb az égő test súlyánál | 86 |
| Égéshő | 87 |
| Lassú égés | 92 |
| Fermentumok | 92 |
| Rothadás. Korhadás. Erjedés | 95 |
| Szeszgyártás | 97 |
| Sörgyártás | 100 |
| Pálinkafélék | 102 |
| Bor | 103 |
| Kenyér | 103 |
| A növények alkotórészei | 104 |
| A növények táplálkozása | 105 |
| Az állati test alkotórészei | 106 |
| Az ember táplálkozása | 106 |
| Az egyes táplálóanyagok fontosságáról | 107 |
| A víz | 107 |
| A fehérjenemű vagy proteinanyagok | 107 |
| A zsír | 108 |
| A nitrogénmentes kivonatanyagok | 109 |
| A sók | 109 |
| Fontosabb táplálószerek, azok jóságának s hamisításának felismerése | 109 |
| A víz | 109 |
| A tej | 110 |
| A vaj | 111 |
| A hús, zsír és tojás | 111 |
| A lisztneműek és egyéb növényi táplálószerek | 112 |
| Az élvezeti szerek | 114 |
| Az emésztésről | 116 |
| Az anyagcsere | 119 |
| A vér | 119 |
| A szövetekben végbemenő chémiai folyamatok s a származott termények kiválasztása | 120 |
| Lélegzés | 121 |
| Függelék | |
| Az állati meleg és állati erő képződése. Összefoglalás | 123 |
| Végszó | |
| Chémiai rokonság | 129 |
| Stöchiometrikus feladatok az organikus chémia köréből | 131 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.