836.556

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Időrendben - Színművek

Szerző

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 417 oldal
Sorozatcím: Időrendben
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egy fekete-fehér fotóval illusztrálva.

Fülszöveg

Fejlett prózai kézügyességgel rendelkező alkalmi drámaíró vagyok. Úgy félek a színpadtól, mint a tűztől. Van is rá okom.
A prózaírót nem fenyegeti az áramütés veszélye. Ő már írás közben közvetlen kapcsolatba kerül olvasójával, mert tudja, hogy négyszemközt, egy szoba sarkában lesz meghitt találkozásuk. A sikertől nem száll fejébe a gőz, bukásának is legföljebb annyi a kockázata, hogy olvasója elásítja magát, a könyvet leteszi, majd elfelejti.
D e láttam én már drámaíró barátaimat darabjuk bemutatóján révült arccal, boldogságukban verejtékezve, a színésszel együtt mormolnia szöveget, mintha nem is saját szavaikat, hanem égi kinyilatkoztatást hallanának... Lehet, hogy ők meg engem láttak így, megmámorosodva, józan ítélőképességemtől megfosztva, poklokra taszíttatni, vagy mennybe szállni. De ha ekkora a tét, minek a kockázatot vállalni?
Mert a színpadon az írott szó megszólal, s ezzel a hatása meghatványozódik. A helyzet, melyet a szavak leírnak, látvánnyá válik, amitől... Tovább

Tartalom

Voronyezs5
Sötét galamb71
Tóték171
Macskajáték249
Pisti a vérzivatarban331

Örkény István

Örkény István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Örkény István könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Időrendben - Színművek Időrendben - Színművek Időrendben - Színművek Időrendben - Színművek

A védőborító és a lapélek kissé foltosak.

Állapot:
1.230 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba