1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Chappy - Dzsessz-dobbal a világ körül

Védőborítós példány

Szerző
Róla szól
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 252 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált. Nyomtatta May János Nyomdai Műintézet Rt., Budapest.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

BESZÉLGETÉS A DZSESSZ-DOBBAL
(ELŐSZÓ HELYETT)
Állok a tavaszodó budapesti utcán, a langyosan záporozó délelőtti napsütésben és hunyorgok.
Még mindig nem szokta meg a szemem ezt a nagy, vakító... Tovább

Előszó

BESZÉLGETÉS A DZSESSZ-DOBBAL
(ELŐSZÓ HELYETT)
Állok a tavaszodó budapesti utcán, a langyosan záporozó délelőtti napsütésben és hunyorgok.
Még mindig nem szokta meg a szemem ezt a nagy, vakító világosságot! Világéletemben éjszakai ember voltam és íme, most a háború fölöttem is megsuhogtatta szörnyű varázspálcáját: jámbor, nappali életet élő nyárspolgárrá változtatott.
Azóta megszakítás nélkül felfedező úton vagyok. Csupa új, szokatlan dolog vesz: körül... ezer és ezer meglepetés és csoda vár, naponként, minden órában, szinte minden percben.
Nagyon ritkán láttam még életemben délelőtti utcát. Most aztán éppen elég részem van benne... és egészen érdekesnek találom.
De az éjszaka azért szebb! Vissza

Fülszöveg

Nem életrajz, nem napló, nem útleírás, nem képzeletszülte regény és nem élmények és tapasztalatok rapszodikus riport-gvűjteménye ez a könyv, hanem mindezeknek mesteri kézzel és ízléssel kevert egyéni ízű cocktail-je csillogó kristálypohárban, a háttérben a villanyfényes éjszakai élet a maga sajátos, önfeledt gondtalanságával, szerpentines pillanatnyi farsangjaival, illúzióival és egyéni kis és nagy tragédiáival. Európa metropolisainak, mulatóinak, a Riviéra luxus-szállóinak, a felső tízezrek nyári és téli üdülőhelyeinek ragyogó élete, a közel és távol Kelet, a Csendes óceán pazar trópusi szigetvilága éjszakai dancingjainak, klubjainak és cercle-jeinek pezsgős és viszkis világa, flörtjeivel, romantikus és sokszor tragikus liezónjaival elevenednek meg ebben a könyvben, ám mind e mögött egy jószemű, világjáró jazz-muzsikus szívdobbanásai remegnek, egy muzsikusé, aki szerelmese művészetének.

Orlay Jenő

Orlay Jenő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Orlay Jenő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv