1.034.218

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Méhészet 1965. május

XIII. évfolyam 5. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím: Méhészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kiadványból:

"A méhcsaládok népesedésének az előmozdítása legyen a legfőbb gondunk az akácvirágzás előtt. Különösen résen kell lennünk a gyümölcsfák elvirágzása utáni időszakban,... Tovább

Előszó

Részlet a kiadványból:

"A méhcsaládok népesedésének az előmozdítása legyen a legfőbb gondunk az akácvirágzás előtt. Különösen résen kell lennünk a gyümölcsfák elvirágzása utáni időszakban, amikor a legtöbb helyen alig van, vagy egyáltalában nincs hordás. A méhek ilyenkor nagyon hajlamosak a kutatásra. Az ezzel járó marakodásnak sok áldozata van akkor is, ha nem fajul el rablássá. Minden lehetséges módon elejét kell venni.
A gyümölcsfa-virágzás hatására kiterjedt fiasítás sokat fogyaszt, könnyen kimerülhet a készlet. Leghamarabb a legjobb családok jutnak ínségbe. Az éhező családban az anya beszünteti a petézést, a méhek kidobálják előbb a here-, majd a munkásfiasítást is. Az ebből eredő visszaesést a főhordásig már nem lehet helyrehozni. Gyakori vizsgálattal ellenőrizzük a családok állapotát, hogy idejében segíthessünk ott, ahol szükségesnek mutatkozik.
A hiányzó élelmet - kis adagú serkentés helyett - ilyenkor is helyesebb nagy adagokkal, minél rövidebb idő alatt pótolni, hogy a méhek a sejtekbe raktározhassák." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv