A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola Jubileumi Évkönyve

1976-1996

Szerkesztő

Kiadó: Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola
Kiadás helye: Dunaújváros
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 274 oldal
Sorozatcím: A Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola Évkönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Iskolánk fennállásának 20. évfordulóját ünnepeljük ebben a tanévben. Ez idő alatt diákok ezreinek nyújtotta az összetartozás érzését. Közös élmények kovácsolták össze a közösségeket, melyek az... Tovább

Előszó

Iskolánk fennállásának 20. évfordulóját ünnepeljük ebben a tanévben. Ez idő alatt diákok ezreinek nyújtotta az összetartozás érzését. Közös élmények kovácsolták össze a közösségeket, melyek az intézmény falai között töltötték el éppen azokat az éveket, melyekben az ember a legfogékonyabb. Itt szerezték meg a kiválasztott szakma alapjait.
Az iskola célja az ismeretek átadásán túl az igazi emberi értékek megőrzése és közvetítése, a tanulók személyiségének kibontakozását szolgáló nyugodt légkör fenntartása. Jó érzéssel tölt el, hogy az iskola maradandó emlékeket hagyott tanítványaiban. Szívesen jönnek vissza ide az egykori diákok. Felkeresik tanáraikat, beszámolnak életük további alakulásáról. Úgy tapasztaltam, hogy ebben az iskolában jól érzik magukat a tanulók, megtalálják itt a helyüket és a felnőtt támogatót is, aki segíti őket gondjaikban, szeretetteljes szigorral irányítja lépéseiket. Igyekszünk figyelni egyéniségükre, maradandó erkölcsi értékeket kialakítani bennük, aminek hatása csak évek múlva jelentkezik.
Az eltelt 20 év alatt iskolánk nagy változáson ment keresztül. Az egykori szakmunkásképzőből dinamikusan fejlődő szakközépiskolává lépett elő. Három éve kapcsolódtunk be a világbanki programba az egészségügyi és a vegyész területen, mellyel világszínvonalú eszközökhöz jutottunk, kollégáink pedig számos bel- és külföldi továbbképzésen vehettek részt.
Az idén is sikeresen pályáztunk a Nemzeti Szakképzési Intézet által kiírt minőségbiztosítási programhoz, melynek lényege az iskolai munka minőségének teljeskörű önértékelésen alapuló vizsgálata. Cél a szakképzés olyan irányú fejlesztése, amely megfelel a munkaerőpiac igényeinek. Vissza

Tartalom

Ajánlás 3
A kezdetekről 5
Humán munkaközösség 11
Természettudományi munkaközösség 37
Testnevelés és sport 51
Garbacz Mariann dolgozata 71
Szakképzésünk 85
Ács Jenő: Szakmunkások lesznek 115
Volt és jelenlegi diákjaink írásai 131
Kollégium 163
Dolgozóink névsora 227
Tanulóink voltak 235
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv