| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 148 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari Kutatóintézetek évkönyvei |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 3 |
| Malomipar | |
| Dr. Gruzl Ferenc: | |
| Rajkai Pál: Búzamagvak hasadása | 5 |
| Rajkai Pál: Kísérletek a gabona töretésének szeleteléssel való helyettesítésére | 11 |
| Rajkai Pál: Termelési kísérletek szeleteléssel nyert csíravégekkel | 35 |
| Sütőipar | |
| Kálmán Ferenc: Folyamatos dagasztógép | 42 |
| Dr. Szőke Sándor: | |
| Nagy Mihály: A kenyér nyúlósodása | 50 |
| Dr. Szőke Sándor: A kenyér öregedése | 57 |
| Dr. Szőke Sándor: | |
| Gyárfás Anna: Enzim-készítmények befolyása a sütőipari technológiára | 69 |
| Dr. Szőke Sándor: | |
| Dr. Josepovits Gyuláné: Mikrobiológiai vitamin- és aminosav-meghatározás természetes anyagokban | 79 |
| Dr. Gruzl Ferenc: Gyorsított kenyérkészítési eljárás (kivonat) | 90 |
| Dr. Szőke Sándor: Gabonalisztek csírázottsági fokának megállapítása (kivonat) | 93 |
| Dr. Josepovits Gyuláné: Új utak magasabb vitamintartalmú lisztek előállítására (kivonat) | 96 |
| Dr. Oplatka Györgyné: Önkelő lisztek magyar búzából (kivonat) | 97 |
| Tésztaipar | |
| Szalai Lajos: Makaroni törékenységét vizsgáló készülék | 98 |
| Dr. Karácsonyi László: Gépi megmunkálás hatása a makarónikészítmények szerkezetének kialakulására (kivonat) | 103 |
| Dr. Karácsony László: Adalékok és tárolási módok hatása a makarónikészítmények minőségére (kivonat) | 109 |
| Raktáripar | |
| Kósa Tibor: Elektromos mérőkészülék a gabona nedvességének gyors meghatározására | 116 |
| Dr. Oplatka Györgyné: Kísérletek a hermetikus gabonatárolás körében | 130 |
| Dr. Karácsony László: Gabonaőrlemények tárolhatóságának megjavítása, összesajtolása (brikettezés) révén | 138 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.