A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Nem félünk a farkastól II. (töredék)

Modern amerikai drámák

Szerző

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 467 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet.
Kiadóra való feliratkozás

Fülszöveg

A második világháború alatt íródott a kötet első darabja - húsz évvel a háború után került színre az utolsó; és az is a háború alatt játszódik. Nem a válogatásnak valamiféle szempontja hozta így: adódott az utóbbi húsz esztendő amerikai drámaterméséből. Ezt a korszakot talán a társadalmi eszmélés jellemzi leginkább az amerikai drámairodalomban; a felelősségvállalás kora ez. Thornton Wilder biztatott a "Hajszál híján"-nal, Arthur Miller ébreszt a "Közjáték Vichyben"-nel - s a többiek is mind, akarva-akaratlan, ennek a háborúkeltette felelősségtudatnak jegyében alkották műveiket.
O'Neill művészete pesszimista: ő még "reménytelen reménnyel" ábrázolja az embert. Tennessee Williams és Arthur Miller megszánja az elesetteket s az áldozatnak kijáró részvét mellett némi reményt is juttat hőseinek a felemelkedésre. Archibald MacLeish, a költő-drámaíró, az értelmetlen szenvedés elviselésére is képesnek tartja az emberiséget, s a pusztulásban ajtót nyit a világosság, a rend felé.
A zseniális... Tovább

Tartalom

Tennessee Williams: Az iguana éjszakája (Szentkuthy Miklós)5
Edward Albee: Nem félünk a farkastól (Elbert János)131
James Baldwin: Déli ballada (Göncz Árpád)265
Arthur Miller: Közjáték Vichyben (Vajda Miklós)379
Utószó (Osztovits Levente)443
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem