1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Folyékony gyümölcs készítése

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Növényvédelem és Kertészet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím: Növényvédelem és Kertészet Könyvtára
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: 29 fekete-fehér ábrával illusztrált. Nyomtatta Stephaneum nyomda r. t., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Négy esztendő telt el immár azóta, hogy a "folyékony gyümölcs" elnevezést - jobb magyar szó híján, - először leírtam, abban a reményben, hogy Európa legzamatosabb gyümölcsét termő országunkban a... Tovább

Előszó

Négy esztendő telt el immár azóta, hogy a "folyékony gyümölcs" elnevezést - jobb magyar szó híján, - először leírtam, abban a reményben, hogy Európa legzamatosabb gyümölcsét termő országunkban a folyékony gyümölcs készítésének gondolata gyorsan népszerűvé válik. Az eszmét tényleg, széles körben, szívesen fogadták. Komoly érdeklődök nagyszámú, mélyreható megbeszélést, ankétot tartottak, a többször megismételt ízlelési próbák osztatlan sikert arattak s nem egy nagyarányú terv jutott már el a megvalósulás küszöbéig. Időszerűnek mutatkozik tehát, hogy a folyékony gyümölcsre vonatkozó tudnivalókat ne csak könnyen szétröppenő, általános hangú rövid cikkekben ismertessük, hanem a részletesebb tárgyalást is lehetővé tevő kézikönyv alakjában adjuk közre. Vissza

Tartalom

Előhang3
Általános tudnivalók3
Mi is az a folyékony gyümölcs?3
Néhány szó történelem4
Szemle a gyümölcsösben5
Néhány szó kémia és egészségtan7
Baktériumokról, élesztőkről, penészgombákról12
Eljárások folyékony gyümölcs előállítására14
Hogyan dolgozik kis háztartásában a háziasszony?17
Folyékony gyümölcs előállítása meleg úton21
A gyümölcs előkészítése21
A gyümölcs zúzása s a lé kisajtolása22
Mennyi mustra számíthatunk a különböző gyümölcsféleségeknél?24
Hányféle módja van a mustpasztőrözésnek?25
Derítés csersavas zselatinnal26
Létisztítás derítő enzinnel28
Derített gyümölcslevek szűrése29
Pasztőrözés üvegekben31
Hogyan dolgozzunk a mustpasztőrözőkkel?35
Elektromos csirátlanítás41
Folyékony gyümölcs előállítása hideg uton46
Mi is az a csirátlanító szűrő?46
Hogyan dolgozzunk a csirátlanító szűrővel?48
A csirátlanító szűrő különféle alkalmazásáról49
Folyékony gyümölcs a hordóban50
Folyékony gyümölcs a palackban53
Folyékony gyümölcs a kereskedelmi forgalomban54
A folyékony gyümölcs és az élelmiszer ellenőrzés55
Szemelvények a folyékony gyümölcs irodalmából60

Osztrovszkyné Dr. Németh Ágnes

Osztrovszkyné Dr. Németh Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Osztrovszkyné Dr. Németh Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv