A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Így főz a Tisztelt Ház

Szerző
Lektor
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: O&P Média-Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím: Így főznek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 963-00-7849-x
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Kiadóra való feliratkozás
Sorozatra való feliratkozás

Fülszöveg

Az a bizonyos cseresznyefa talán ma is ott áll a kert végében, itt volt a törzshelyünk, nekem és az öcsémnek. Gyerekkorom nyarait édesapám szüleinél töltöttem, nyírségi gyerekként a tanyájukon ízleltem meg először a disznótoros finomságokat. Anyai nagymamám is mindig finom falatokkal várt bennünket, vasárnaponként tyúkhúslevessel, rántott csirkecombbal kedveskedett a családnak. De olyan töltött csirkét senki nem tud sütni, mint amilyet édesanyám, és édesapám sertéspörköltje is utánozhatatlan!
Amikor megházasodtam, a feleségem még nem mozgott otthonosan a konyhában, de hamar kedvet kapott a főzéshez, s egyre finomabb falatokkal lepte meg a családot. Ma már el sem tudnám képzelni az életemet a fokhagymával tűzdelt malacsültje, vagy a mindig szeretettel tálalt meggyes piskótája nélkül. Ibolya nemcsak hogy remekül főz, a könyv elkészítésében is rengeteget segített, hiszen a most elkövetkező száz interjú hangfelvételeit ő írta le a minidiszkről több mint hatszáz oldalra, amiért külön... Tovább

Tartalom

Előszó7
Áder János: Az első fogás8
Balogh Gyula: Ferdeszemű vacsora10
Balogh László: Bűnös daráló12
Balsai István: A barátságos skorpió14
Bánk Attila: Borgáccsal a villamoson16
Bartha László: Az északi halászlé18
Bauer Tamás: Kínai bécsi20
Béki Gabriella: A laoszi kenyér22
Boda Ilona: Hentesszomszéd24
Bognár László: Két tucat gombóc26
Boros Imre: Csirkecsoda28
Csabai Lászlóné: A cukor és a tintahal30
Csáky András: Hamuban sült pörkölt32
Csapody Miklós: A tapsifüles és a felhőkarcoló34
Csatári József: Napi harminc tojás36
Csintalan Sándor: Csintalan csonttalan csirkecomb38
Csúcs László: Patapörkölt40
Csurka István: Az elcserélt recept42
Dávid Ibolya: A narancslé és a hal44
Deutsch Tamás: Pötyi néni pizzája46
Ékes József: A titkos menü48
Erkel Tibor: Zongora, gulyás, bridzs...50
Fazekas Sándor: Sütés az esőben52
Fodor Gábor: Polipreggeli54
Fónagy János: Krémes történet56
Font Sándor: A lángoló hús58
Gál Zoltán: A száznapos tojás60
Gémesi György: Palacsintakirály62
Gyimóthy Géza: Rövid beszéd, hosszú kolbász64
Halász János: Kétszer sült szárnyas66
Hanó Miklós: A keserű vacsora68
Harrach Péter: Az első fasírt70
Ifj. Hegedűs Loránt: Kólaimádók72
Herényi Károly: Amerikai flekken74
Horn Gyula: Afrikai vendéglátás76
Horváth Balázs: Miniszteri reggeli78
Horváth Béla: Az árulkodó parafa dugó80
Isépy Tamás: Dinnyecsata Indonéziában82
Katona Béla: Tequila, bors, chili84
Kávássy Sándor: Terített asztal harangszóra86
Kékkői Zoltán: Villányi fogadalom88
Kiss Péter: Tömény kömény90
Kis Zoltán: A jogász és a birkapörkölt92
Koppánné Kertész Margit: Apró pecsenye94
Kóródi Mária: Elmaradt kumiszkóstolás96
Kósa Lajos: Csukás fokhagyma98
Kósáné Kovács Magda: Így főz a Ház100
Kovács Ferenc: Elnöki étel a menükártyán102
Kovács Kálmán: Családi bogrács104
Kovács László: A birkafej és a perzsaszőnyeg106
Kökény Mihály: Homár vacsorára108
Kuncze Gábor: Térkép a konyhához110
Kupa Mihály: Olasz meglepetés112
Lampert Mónika: Zsemleszínű rántás114
Lányi Zsolt: A szépségkirálynő és a rák116
Latorcai János: Rózsaolaj és fokhagyma118
Lendvai Ildikó: Guruló pogácsák120
Lentner Csaba: Betyáros menyecske122
Lezsák Sándor: A plébános és az ágyaspálinka124
Mádai Péter: Egy üveg mustár126
Mádi László: Mézes élet128
Magyar Bálint: Cenzúrázott szakácskönyv130
Mátrai Márta: Csülök a cipóban132
Medgyasszay László: A zöld dió titka134
Molnár Róbert: A kiürített hűtőszekrény136
Nagy Gábor Tamás: Etióp vendégszeretet138
Nagy Sándor: Főztjével hódít140
Németh Zsolt: Álomvacsora142
Nikolits István: A rakoncátlan töltelék144
Nógrádi László: A légpuska és a malacsült146
Orbán Viktor: Az eltalált pillanat148
Őry Csaba: Két pálcika150
Pallag László: Csípős szilveszter152
Pokorni Zoltán: A ferences rendiek titka154
Rapcsák András: Tengerparti meglepetés156
Rockenbauer Zoltán: Betűleves158
Sándor László: Harminchat képviselőfánk160
Sasvári Szilárd: Egy szem olívabogyó162
Selmeczi Gabriella: Kacsamese164
Simicskó István: Kuszkuszrepeta166
Suchman Tamás: A kigyulladt sütő168
Surján László: Tátra-csúcs170
Szakács Imre: A mezes hal172
Szekeres Imre: Vasárnapi túrógombóc174
Szentgyörgyvölgyi Péter: Menü a Mátyás-pincéből176
Szent-Iványi István: Hét nyelven beszélő birka178
Szili Katalin: Kamillakúra180
Szűrös Mátyás: Diplomatalángos182
Tabajdi Csaba: Áldott Illés-cseppek184
Tállai András: Nyári ígéret186
Tímár György: Rozskenyér, sült krumplihéj188
Toller László: A spenótbajnok190
Torgyán József: Napirenden kívüli halászlé192
Torgyánné Cseh Mária: Terülj, terülj asztalkám194
Turi-Kovács Béla: Egy serpenyő, és más semmi196
Varga Mihály: Kazah vendégszeretet198
Várhegyi Attila: Egy fazék nokedli200
Várhegyi András: Vadkacsáért életfogytiglan202
Vastagh Pál: Sóspörkölt204
Wekler Ferenc: Hetedhét tyúkpaprikás206
Így főz a Tisztelt Ház képekben208
Receptkereső212

Őszy-Tóth Gábriel

Őszy-Tóth Gábriel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Őszy-Tóth Gábriel könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház Így főz a Tisztelt Ház

A védőborító enyhén elszíneződött.

Állapot:
4.740 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba