1.035.061

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kereszténység és élet

Tíz képben

Szerző
Grafikus
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 23 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Kapisztrán-Nyomda, Vác. 10 képpel illusztrált. A képeket festette Szilágyi János festőművész.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tanuljunk, hogy taníthassunk! sajnos - kevesek jelszava. Ezért van oly sok tudatlan és hitében, - erkölcsében járatlan keresztény. Krisztus az élet minden lényeges kérdésére meghozta a választ. És... Tovább

Előszó

Tanuljunk, hogy taníthassunk! sajnos - kevesek jelszava. Ezért van oly sok tudatlan és hitében, - erkölcsében járatlan keresztény. Krisztus az élet minden lényeges kérdésére meghozta a választ. És mégis milyen kevesen ismerik az Evangélium szellemét és mennyire nagy a tájékozatlanság a legégetőbb életproblémákban.
Különös módszerrel, képekkel tanít e füzet. Könnyebbé teszi az emlékezet munkáját és maradandóbb tudást közöl. Ha egy-egy nagy gondolatot és elvont igazságot ábrázolni tudok, szinte kézzelfoghatóvá lett az az igazság, amit csak sejtésben és ködös homályban szemléltem. Reméljük, hogy sokak lelkéhez közelebb hozzuk az egy igazságot és lesz értelme a fáradságnak, a roppant nehézségnek, amelyek közben született meg e füzet és a vándorkiállítás.
A képek mellé írt szöveg feltételezi az Evangéliumok ismeretét. Nagyon kérjük minden testvérünket, vegye meg a Szent István Társulat kiadásában az olcsó kiadású újszövetségi szentírást, keresse meg az itteni szövegben közölt helyeket és mind jobban mélyedjen bele abba a gazdagságba, amelyet Krisztus hozott, s mely az Egyház tanításának gyökere és ereje.
De ne elégedjünk meg az ismeretekkel. Tettekből áll az élet. Ha a cselekvés hiányzik, a legnagyszerűbb gondolatok is eltűnnek és megsemmisülnek. Ma különösképpen vigyáznunk kell a több krisztusi cselekvésre, nehogy teljesedjen rajtunk a nagyon komolyan hangzó jézusi szó: „Elvétetik tőletek az Isten országa, és olyan népnek adatik, mely meghozza annak gyümölcsét." (Mt. 21, 43.)
Minden kép tettre hangol. Tegyünk Krisztus akarata szerint, harcoljunk az igazságért és a szeretetért, akkor mi magunk élő képei leszünk annak az életnek, amely emberiességet, békét, boldogságot sugároz. Vissza

Tartalom

1. kép: Miben áll az igazi vallásosság? 5
2. A Tízparancsolat védi az élet alapját 7
3. A Kereszt biztosítja az emberi méltóságot,
és az ebből eredő jogainkat 9
4. Járd az örök értékek útját. (Igazság, jóság, szépség, szentség) 11
5. Boldogságot akar Isten a földön is. A
nagy ünnepek jelentősége 13
6. A vallás isteni igazságai életirány számunkra (Az egységes életszemlélet) 15
7. A vallás az istenség életébe kapcsol bele 17
8. A Miatyánkban van meg a keresztény lélek hét alaperénye 19
9. A Szenvedés, annak oka és felmagasztosulása 21
10. Szűz Mária, a mi menedékünk, a második
Éva 23

P. Szabados Anzelm

P. Szabados Anzelm műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: P. Szabados Anzelm könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv