1.031.325

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útmutató az édesipari laboratóriumi gyakorlatokhoz

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari Főiskola
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: 100 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszerekről szóló törvény előirja, hogy élelmiszert csak jó minőségben, megfelelő tápértéket eredményező összetételben és gyártási eljárással, az élelmezés-egészségügyi követelmények... Tovább

Előszó

Az élelmiszerekről szóló törvény előirja, hogy élelmiszert csak jó minőségben, megfelelő tápértéket eredményező összetételben és gyártási eljárással, az élelmezés-egészségügyi követelmények teljesitésével szabad előállitani.
Mind az iparnak, mind a kereskedelemnek elsőrangú érdeke, hogy a fogyasztók jó minőségü termékhez jussanak. E cél elérése érdekében az édesiparnak is alapvető feladata, a minőséget befolyásoló hibák megelőzése. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Közvetlenül redukáló cukor meghatározása Schoorl-Regenbogen szerint19
Szacharóztartalom meghatározás tejszárazanyagot nem tartalmazó készitményekben térfogatos módszerrel19
Összes cukortartalom meghatározása; szacharóz és laktóz külön meghatározása tejszárazanyagot tartalmazó csokoládé készitményekben térfogatos módszerrel23
Szacharóztartalom meghatározása tejszárazanyagot nem tartalmazó csokoládé készitményekben polarimetirás módszerrel23
Összes cukortartalom meghatározása; szacharóz és laktóz külön meghatározása tejszárazanyagot tartalmazó készitményekben polarimetriás módszerrel26
Csokoládébevonat mennyiségének meghatározása mártott szaloncukor esetében26
Refraktométeres zsirtartalom meghatározás28
Viztartalom meghatározás száritással34
Refraktométeres viztartalommeghatározás36
Savtartalommeghatározás keménycukorkából39
Töltelékarány meghatározása keménycukorkából42
Kakaóbab vizsgálatok43
Karamellizálódási próba47
Italszuszpenzió tartósságának meghatározása48
Édesipari késztermék minősitési rendszere50
Függelék59
1-7. sz. táblázatok60
Törzslapok74
Szabványok104
Irodalomjegyzék116

Paczolay Márta

Paczolay Márta műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Paczolay Márta könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv