1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Salytó hibák (minikönyv) (számozott)

Szerkesztő

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 5 cm
ISBN: 963-02-2707-x
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Piros Kiadott példány: 350 példány, piros számozással Könyvtervező: Nagy Katalin Nyomda: Alföldi Nyomda, Debrecen Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 47 x 62 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Utó-Elő-Só

Salytóhiba nélkül nincs salytó. Elírásokból, figyelmetlen tördelésből, még figyelmetlenebb szerkesztői olvasásból, olvasási vakságból néha értékesebb gyöngyszemek születnek, mint az... Tovább

Előszó

Utó-Elő-Só

Salytóhiba nélkül nincs salytó. Elírásokból, figyelmetlen tördelésből, még figyelmetlenebb szerkesztői olvasásból, olvasási vakságból néha értékesebb gyöngyszemek születnek, mint az egész cikk, riport vagy novella.
Az írásra nem, de a benne levő hibára évtizedek után is emlékszik a szakma. Mítoszok, legendák születnek, hol, mikor jelent meg a fölülmúlhatatlanul mulatságos salytóhiba. Van, ma is él egy, amelyik bejárta már az országot, minden újságíró meséli, de eredetéről nem tud senki biztosat. Megjelent Győrben, Kecskeméten, Kalocsán, Félegyházán és minden szerkesztőségben. A kalocsai hetivásáron elszabadultak a bikák - így szól a régi mese. - Nagy riadalom támadt a vásározók között. Másnap megírta a lap: óriási pánik a piacon. Eddig rendben is lett volna minden, de a pánik salytóhibával jelent meg. Címben!
A legtöbb salytóhiba értelmes, ismert, megszokott, mert gyakran használt szó, plusz-mínusz betű, ezért nehezen lehet fölismerni. Értelmes szó, csak éppen akkor és ott, abban a szövegben nem helyénvaló, ahol megjelenik, vagy ahogyan elhangzik. A salytóhiba életünk minden területére kiterjed, vannak állandó visszatérő, lapokkal, rádióval békésen együttélő mulatságos hibák. Mert a salytóhibák természetrajzához hozzá tartozik, hogy mindig, humorosságukban is jól szórakoztatnak, még akkor is, ha egyik-másik igaznak is mondható, mély filozófiai tanulságot tartalmaz.
Könyvünk a jelenből és a közelmúltból tartalmaz önkényesen válogatott mulatságokat, salytóból és a rádióból. Önkényesen válogatott hibák, mondom, mert időtlenek maradnak, folytatásra várnak, mert amíg salytó lesz, nyomában ott marad némi hordalék is. Ahol lehetett, természetesen elkerültük a forrás jegyzését, mert igaz a mondás: ma nekem, holnap neked! Mindenkit érhet salytóhiba. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv