| Bevezető | 11 |
| A hosszú élet titka | 15 |
| Egy kis evolúciós megfontolás | 16 |
| Okinavai tanulságok | 17 |
| Luigi Cornaro | 17 |
| A korai kalóriacsökkentéses vizsgálatok | 18 |
| A csökkent kalóriabevitel hatása az emberre | 19 |
| Miért hosszabbítja meg az életet a csökkent kalóriabevitel? | 20 |
| Csak lassan a testtel! | 21 |
| Hosszú és egészséges élet | 22 |
| Az Élet órájának átállítása | 24 |
| A SIR szerepe az öregedésben | 28 |
| Veszélyes kenyér | 30 |
| A kenyér története és evolúciós megfontolások | 31 |
| A "modern" étrend áldozatai | 33 |
| Az inzulinról | 36 |
| A hiperinzulinizmus és az inzulinrezisztencia | 39 |
| Szénhidrát és szívbetegség | 40 |
| Nézzük meg, hogyan ássák meg a sírunkat ezek az ajánlások | 40 |
| A közvetlen bizonyítékok | 43 |
| Egy kis "rostológia" | 45 |
| A vegetarianizmus mint a koleszterinmítosz vadászterülete | 47 |
| A lowcarb-táplálkozás és a szívbetegség | 49 |
| A hiperinzulinizmus következményei | 51 |
| Cukorbetegség | 51 |
| A lowcarb és a cukorbetegség | 54 |
| A rák és a nyugati étrend | 55 |
| Vastagbélrák és inzulin | 57 |
| A megoldás? | 59 |
| A policisztás ováriumszindróma | 60 |
| Hajhullás és kopaszodás: a nyugati életmód következménye? | 62 |
| Gabonafélék: a nyolcadik utas a halál? | 67 |
| Mi a gluténérzékenység? | 68 |
| A gluténérzékenység gyakorisága | 69 |
| Ki gondolta volna? - különös esetek | 71 |
| A gluténérzékenység kapcsolata a betegségekkel | 73 |
| Cukorbetegség | 73 |
| Pajzsmirigybetegség | 74 |
| Sokízületi gyulladás | 75 |
| Irritábilis bélszindróma és Crohn-betegség | 75 |
| Neurológiai betegségek | 77 |
| Epilepszia | 78 |
| Fejfájás, migrén | 79 |
| Skizofrénia | 79 |
| Meddőség | 81 |
| A gluténérzékenység felismerése | 82 |
| Gluténérzékenységi teszt | 83 |
| Összefoglaló | 86 |
| Tej | 88 |
| A tej rövid története | 88 |
| Pasztörizálás és homogenizálás | 89 |
| "A1-" és "A2-tehén" | 91 |
| Metabolikus szindróma mint "civilizációs betegség" | 93 |
| Tej és metabolikus szindróma | 93 |
| Tej és a szív- és érrendszeri megbetegedés | 94 |
| Tej, a mellrák és a prosztatarák | 97 |
| Tej és autizmus | 99 |
| Tej és autoimmun betegségek | 100 |
| Koleszterinmítosz | 102 |
| Bevezető | 102 |
| A jó, a rossz és az ártatlan | 103 |
| Mi is az a koleszterin? | 104 |
| A szívhalál felfedezése | 105 |
| Előre jelzi-e a koleszterinszint a szívhalált? | 107 |
| A koleszterinmítosz nem csak az időseknél nem működik | 111 |
| A varázsló összetöri a koleszterinszint-mérőjét | 115 |
| "Te is fiam, Brutus?" | 117 |
| Zsírfogyasztás és szívbetegség | 118 |
| Hogyan is születik a mítosz? | 119 |
| A táplálék koleszterintartalma és a szívbetegség | 126 |
| Állati zsírok és szívbetegség | 128 |
| Az élelmiszeripar blöffje | 132 |
| A tojás rehabilitációja | 134 |
| Erőszak a természeten: a koleszterinszint-csökkentőkről | 137 |
| Búcsú a koleszterin téveszméjétől | 141 |
| A szívbetegség "szénhidrátelmélete" | 142 |
| Elhízás és szívbetegség | 142 |
| Az elhízás története | 144 |
| Tényleg a zsírfogyasztás nőtt? | 144 |
| Cukorbetegség - járvány? | 146 |
| A szívbetegség fő oka tehát a finomított szénhidrát | 148 |
| C-reaktív fehérje | 150 |
| Halálos ajánlás? | 151 |
| A trójai faló: az "egészséges olaj" és ami benne van | 151 |
| Omega-6 | 151 |
| A másik bűnös: a transzzsír | 153 |
| A homocisztein | 156 |
| Hogyan tovább? | 160 |
| Sómítosz | 162 |
| A só és az élet | 162 |
| A só megkérdőjelezhetetlen veszélyessége | 162 |
| A sómítosz születése | 163 |
| Sócsökkentés semmiért | 168 |
| Só és gének | 169 |
| Omega-3 | 171 |
| Omega-3 és szív | 174 |
| Omega-3 és rák | 176 |
| Omega-3 és autoimmun/allergiás betegségek | 177 |
| Egyéb | 177 |
| D-vitamin | 178 |
| A D-vitamin története | 179 |
| D-vitamin és bőrszín: evolúció | 180 |
| D-vitamin és rák | 180 |
| D-vitamin-hiány | 184 |
| D-vitamin és a túlélők | 185 |
| D-vitamin és influenza | 185 |
| Napozás és melanoma | 190 |
| Melanoma és leégés | 192 |
| Melanoma és D-vitamin | 194 |
| A melanomát nem is a napsütés okozza? | 194 |
| Az Igazság pillanata? | 195 |
| Melanoma és szolárium | 196 |
| Naptejek és melanoma | 198 |
| Pár megjegyzés még | 199 |
| Mammográfia - a túlkezelés veszélyei | 200 |
| A mammográfia dicstelen felemelkedése | 201 |
| A mammográfia veszélyei | 202 |
| A mammográfia további kockázatai | 205 |
| Detektálás helyett valódi megelőzés | 205 |
| Van másfajta szűrés is | 206 |
| Paleolit táplálkozás: életstílus | 208 |
| A paleoétrend alapelvei | 210 |
| Szénhidrátok | 214 |
| Tejtermékek | 216 |
| Növényi olaj | 216 |
| Hüvelyesek | 216 |
| Kóros vitaminhiány és túltápláltság | 216 |
| Az első lépések a paleolit táplálkozás felé | 218 |
| Hajrá, fog ez menni! | 219 |
| A paleolit táplálkozás lényege | 226 |
| Praktikus paleomegfontolások | 227 |
| Szénhidrátok | 227 |
| Zsírok | 229 |
| Tej és tejtermékek | 231 |
| Akne, pattanás és táplálkozás | 233 |
| Mi is az az akne? | 236 |
| A táplálkozás hatása az aknéra | 236 |
| Csontritkulás | 242 |
| Az oszteoporózis "története" | 243 |
| Az oszteoporózis: kockázatból betegség | 243 |
| Az oszteoporózis "kezelése" | 245 |
| A hormonpótlás veszélyei | 245 |
| Fluorid: kéri, nem kéri, kapja! | 246 |
| Biszfoszfonátok: nem csak a fogunkat hagyhatjuk ott | 246 |
| Tej és csontok | 248 |
| Depresszió és nyugati életmód | 252 |
| Depresszió és metabolikus szindróma | 255 |
| Omega-3 és lelki bajok | 259 |
| Koleszterin és agyműködés | 263 |
| Homocisztein és depresszió | 264 |
| Depresszió és aktivitás | 265 |
| Konklúzió | 267 |
| Csak megfontoltan! | 268 |
| A gondolat hatalma | 270 |
| Éhség | 270 |
| Sóvárgás | 272 |
| Fogyás | 274 |
| Háborút kell nyerni, nem csatát! | 274 |
| Jegyzetek | 277 |
| Irodalomjegyzék | 286 |