| Kiadó: | Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 146 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. |
| A növekedés és fejlődés | 111 |
| Ivarérettség, tenyészérettség | 116 |
| A kor szerepe az állatok életében | 118 |
| A gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai | 119 |
| Termelőképesség | 120 |
| Termékenység, szaporodás | 125 |
| A betegségek átöröklése és az immunitás | 126 |
| Vérmérséklet, természet, rossz szokások | 128 |
| Szellemi és ösztönszerű képességek | 130 |
| Igényesség, igénytelenség | 131 |
| Tenyészkiválasztás, szelekció | 132 |
| Tenyésztési eljárások | 138 |
| Fajtatiszta tenyésztés | 138 |
| Rokontenyésztés | 139 |
| Vérvonaltenyésztés | 140 |
| Keresztezés | 141 |
| A törzskönyvezés | 152 |
| A gazdasági állatok elhelyezése és gondozása | 155 |
| Takarmányozástan | 167 |
| Az állati szervezet és a takarmányok kémiai összetétele | 167 |
| A takarmányok és a takarmányok kémiai összetétele | 171 |
| A takarmányok szerves alkotórészei | 174 |
| A takarmányok szervetlen anyagai | 179 |
| A takarmányok biológiailag ható anyagai | 184 |
| A takarmányok táplálóanyagainak kihasználása az állati szervezetben | 193 |
| A nitrogén forgalom | 197 |
| A szénforgalom | 197 |
| Energiaforgalom | 198 |
| Az ásványianyag forgalom | 199 |
| A víz forgalom | 201 |
| A takarmányok táplálóértéke | 202 |
| A gazdasági állataink táplálóanyag szükséglete | 205 |
| Életfenntartó táplálóanyagszükséglet | 205 |
| Az állati termelés táplálóanyagszükséglete | 206 |
| A takarmányértékesítés | 213 |
| Takarmányismeret | 214 |
| A legelő és legeltetés | 214 |
| Kaszált zöldtakarmányok | 216 |
| Széna, szalma és pelyvafélék | 219 |
| Erjesztett takarmányok | 221 |
| Gyökér és gumóstakarmányok | 222 |
| Szemestakarmányok | 223 |
| Ipari eredetű takarmányok | 224 |
| Állati eredetű takarmányok | 228 |
| Egyéb takarmányok | 230 |
| A takarmányok tartósítása | 232 |
| A szénaszárítás | 232 |
| A takarmányok savanyítása | 234 |
| Gyökér és gumóstakarmányok eltartása | 239 |
| Abraktakarmányok eltartása | 240 |
| Szalma, törek és kukoricaszár eltartása | 240 |
| A takarmányok előkészítése | 240 |
| A fontosabb takarmányok szerves és szervetlen és táplálóanyagtartalma | 245 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.