1.034.772

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz ige - magyar ige 1. (töredék)

Vonzatok és kapcsolódások

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 834 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 963-17-5170-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 41054/1. Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Orosz ige-magyar ige. Vonzatok és kapcsolódások c. igevonzat-szótár (OMIVSz) megírására a hazai orosznyelv-oktatás és orosz szakos tanárképzés gyakorlati igényei késztettek. Olyan segédeszközt... Tovább

Előszó

Az Orosz ige-magyar ige. Vonzatok és kapcsolódások c. igevonzat-szótár (OMIVSz) megírására a hazai orosznyelv-oktatás és orosz szakos tanárképzés gyakorlati igényei késztettek. Olyan segédeszközt kívántunk az oroszul tanulók és az oroszt majd szaktárgyukként tanítók kezébe adni, amely megkönnyíti számukra az orosz ige mondatszervező lehetőségeinek megismerését, az orosz mondatalkotás szabályainak elsajátítását. Aki ugyanis ezeket nem tudja alkalmazni, és mechanikusan átviszi az orosz igékre a magyar igék vonzatát és kapcsolódásait, nem tehet szert produktív orosz nyelvtudásra.
Reméljük azonban, hogy az OMIVSz nemcsak az orosz nyelvet tanulók és tanítók érdeklődésére tarthat számot, hanem azokéra is, akik elméleti, illetve alkalmazott nyelvészettel foglalkoznak, vagy akik más, gyakorlati területen használják az orosz nyelvet.
Az OMIVSz jelenlegi formája több előzetes kísérleti és átdolgozás után alakult ki.
Orosz részét kezdetben a magyar társszerző kizárólag az orosz értelmező szótárak, az orosz idegen nyelvű szótárak és különböző gyakorlati kézikönyvek anyagából próbálta összeállítani. Bebizonyosodott azonban, hogy ez önmagában nem elegendő, mivel e források - más lévén a rendeltetésük - nem minden esetben tájékoztatnak kielégítően a fentebb vázlatosan érintett kérdésekről. Az egybevezés alapjául csak olyan orosz anyag szolgálhatott, amely egységes, teljes feldolgozásban mutatja be az orosz ige mondatszervező lehetőségeit, tartalmazza mindazt, de csak azt, ami vonzatainak és kapcsolódásainak a szempontjából lényeges. Vissza

Tartalom

Első kötet
Előszó7
Tájékoztató a szótár használatához magyarul és oroszul25
A szótár összeállításának lexikográfiai kérdései. Az ige vonzatának és kapcsolódásának leírása magyarul és oroszul67
Szótár A-O97

Páll Erna

Páll Erna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Páll Erna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv