1.034.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kassai diákok

Szerző
Grafikus

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 129 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fáy Dezső fekete-fehér szövegközti tollrajzai illusztrálják a könyvet. Az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai RT. nyomása. Nyomatott a könyvnyomtatás 500-ik évében.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

FERI ELINDUL... "
Morzsa Feri kabátujjával törülte le homlokáról a verejtéket. Ki hitte volna, hogy ilyen forróság szakad a nyakába? Hajnalban szemerkélt s a konyha nyitott ablakán befújt egy kis... Tovább

Előszó

FERI ELINDUL... "
Morzsa Feri kabátujjával törülte le homlokáról a verejtéket. Ki hitte volna, hogy ilyen forróság szakad a nyakába? Hajnalban szemerkélt s a konyha nyitott ablakán befújt egy kis szellő, nem is fújt, inkább csak úgy besóhajtott, nem vette észre senki más, csak ő... ő is csak azért, mert sehogysem jött álom a szemére, minden rezdülésre, minden nyikkanásra felfülelt, alig várta már, hogy reggel legyen! Amikor útnak indult, az udvar tócsái megteltek a nap aranyos fényével s a csirkék vékonyka lábnyomai alig-alig látszottak a megszikkadt földön. Az orgonabokorról ekkor hussant fel egy kis madár, széttárta szárnyait és bele egyenesen a kékségbe!
Ha ő is meglebbenthetné kabátja ujját és repülhetne Kassára! Ezüst légáramlat vinné s ő csak kormányozna a fejével, hogy sehol el ne akadjon, azt igen! Az nekivaló lenne!
- Te Feri, akarsz a szekérre kapaszkodni? - kérdi tőle a keresztapja, mert ő is Kassára készül. Hetek óta erről beszél, hogy ő bizony befogat a „Magyar napra", nem sajnálja se a kőtséget, se a fáradságot!
- Ugorj a kosárülésbe - nógatja szelíd hátbaveréssel, de Feri se szó, se beszéd, eliramodik, még fel is szökken, mint az a kis madár s egy pillanatra úgy érzi, hogy valami üde szél felfelé repíti! Vissza

Tartalom

Feri elindul5
Magyar nap Kassán13
Menekülő bogárka21
Betegfogás selyemcukorral27
Cibulka Pista megszólal38
Vihar a térkép miatt44
Bankói gyülés51
Ismerkedés Bekecs Nusival56
Boldog születésnap62
Mozgósítás68
"Focizhattok!"77
Nehéz idők82
Riadalom a Rádió körül88
Nem lesz háború!96
Jön a rendőrség!99
Mi történt öreg Morzsával?104
Felzeng a Himnusz109
"A szabadságért halok meg?!"113
Panaszos a Dóm harangja117
Kassa a miénk!120
Segíteni kell a gyengéken121
Cserkészek védik a várost124
Hazatérés129

Palotai Boris

Palotai Boris műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Palotai Boris könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv