1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anyuka tündérmeséi

Grafikus

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Pályi Jenő rajzaival gazdagon illusztrálva. Nyomtatta: Radó István nyomdai műintézete, Budapest. A borító színes grafikája is Pályi Jenő munkája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Hetednapja ült már az édesanya a gyermeke betegágyánál és minden pillanatban attól remegett, hogy meghal a kicsi. A kisfiú már alig lélegzett, sápadt kis arcában csak a szeme... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Hetednapja ült már az édesanya a gyermeke betegágyánál és minden pillanatban attól remegett, hogy meghal a kicsi. A kisfiú már alig lélegzett, sápadt kis arcában csak a szeme égett, lázas-fényesen. Az ajtón halkan kopogtak, majd belépett egy rongyos kis öregember, aki egész testében didergett. Mert tél volt, kegyetlen, fagyos tél és a szél besüvített még a szobába is. Az anya megsajnálta a rongyos kis öregembert, teát főzött neki, aztán leült melléje. Az öregember szótlanul kiitta a teát és szúrós tekintettel nézett az ágyban fekvő kis betegre. Az anya rámutatott a gyermekére és megkérdezte az öregembert:
- Mit gondolsz, te öregember, meggyógyul az én kisfiam? A jó Isten nem lehet olyan kegyetlen, hogy elvegye tőlem!
Az öregember, aki maga volt a Halál, nem felelt semmit, csak felvonta a vállát. Az anya lehúnyta a szemét és nehéz könnycseppek hulltak végig az arcán. Aztán, mert már hetednapja virrasztott a kisfia mellett, egy pillanatra elaludt. És a következő pillanatban, amikor felébredt, már üres volt a kis ágy, s a falon függő óra, amely eddig ketyegett, most mozdulatlan volt.
A szegény asszony felugrott és kirohant a fagyos téli éjszakába, a gyermeke után. Nagy, csillagos hópelyhek szálltak a csendben és amint ment, dideregve, feketeruhás öregasszonnyal találkozott. A feketeruhás így szólt hozzá: - A halál volt nálad, elvitte a kisfiadat! Ő sebesebben jár, mint a szél és akit elvisz, azt sohasem hozza vissza!
- Mutasd meg az utat, amelyen ment! - könyörgött az anya - és én utólérem őt! Vissza

Tartalom

Egy Édesanya története 3
Pötyike 10
A fenyőfa 16
Az Útitárs 22
Az ölbeli szamár 32
A fülemile 34
A fajankó 45
A róka és a farkas 54
A nagyravágyó béka 65
A pásztorlányka és a kéményseprő 67
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv