1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fényhozók

Székelyföldi fal- és mennyezetképek az igazság napjának megvilágításában

Szerző
Fotózta

Kiadó: Sárosi Kiadó
Kiadás helye: Fót
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 185 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-86997-3-6
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Csaba királyfi gyűjti táborát" - énekeljük mind többen, egyre gyakrabban, őszinte vággyal a szívünkben e Kárpát-hazában.
Az együtt, egy akarattal elmondott imádságra pedig felelet érkezik a... Tovább

Előszó

"Csaba királyfi gyűjti táborát" - énekeljük mind többen, egyre gyakrabban, őszinte vággyal a szívünkben e Kárpát-hazában.
Az együtt, egy akarattal elmondott imádságra pedig felelet érkezik a Teremtőtől. Csak ki kell nyitnunk szemünket és fülünket, hogy észrevegyük a sok-sok éppen most meggyúló gyertyácskát a szívekben, amelyeknek lángja még gyengécske ugyan, de hamarosan, a Boldog Özséb látomásához hasonlóan, egyetlen fényoszloppá állnak össze, amelynek fénye újra megnyitja a csillagösvényen érkezők útját. Márpedig ha egyszer megjelennek a Hadak Útján az égi lovasok, végleg távozik szívünkből a félelem, amely ma legtöbbször válik gátjává a nagy tettek végrehajtásának.
Ahhoz, hogy a lelkünkben gyulladt gyengécske gyertyalángok fénye erősödjék, szükség van régi szent helyeink felélesztésére, elsősorban imádságaink által.
Amikor odáig jutunk - és egyre többen vagyunk, akik ezt tesszük -, hogy megtapasztaljuk a szent helyen, szent időben végrehajtott szent cselekedet áldásait, észrevesszük, hogy minden valaha volt tájegységnek, közösségnek a szent helyhez való igazodása jelentette a jövőt. Ha ma úgy tűnik, hogy egy tájegységnek, akár egy falu közösségének nincs jövője, akkor ennek az okát abban keressük, hogy külső erők hatására figyelnek, hogy tőkebefektetéseknek nevezett "drogokban" látják a megoldást a közösség számára.
A dicső ősök örökségéhez méltó jövendőt azonban a szent hely rendező ereje által újjáéledő közösségek hite munkálja. Ezért kell egy-egy tájegységhez köthető szent helyeinket először lelkünkben imádság által, aztán kétkezi munkával fizikailag is újjáépítenünk. Vissza

Tartalom

Előszó5
Dezső Tibor: A magyar nép egész-sége9
Pap Gábor: Fénylényünk leszállóban53
Szántai Lajos: Ítélet és szabadulás Bögöz falképein75
Kincses Kálmán: A nő megkoronázódása Nagygalambfalván95
Fülöp Szabolcs: Székelydálya - vallomás három tételben117
Juhász Judit: Ég és Föld találkozása Szacsván155
Sajnovits Péter: Megjegyzések a csíkrákosi templom restaurálásáról177
Tartalomjegyzék187
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv