821.384

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Hadi Krónika 60.

Hirosima és Nagaszaki

Szerkesztő

Kiadó: Eaglemos Int. Ltd. Magyarországi Fióktelepe
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 20 oldal
Sorozatcím: Hadi Krónika
Kötetszám: 60
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Korabeli újság és plakát melléklettel.

Tartalom

Napi események1181
1945. augusztus 6. - Hirosima. 1945. augusztus 9. - Nagaszaki. Két dátum, amely alapvetően megváltoztatta a világ arculatát, rettegést keltett és figyelmeztetett, hogy a technika fejlődése az ember ellen fordulhat. Japán 1945. szeptember 2-án aláírt kapitulációja az emberiség történetének legnagyobb és legvéresebb konfliktusát zárta le.
Közelkép1188
A maghasadás kutatásának megindításakor nem a felszabaduló energia katonai célú hasznosítása vezérelte a tudósokat. Így volt ez Nobel esetében is, amikor feltalálta a dinamitot. A találmányok felhasználása az új fegyverekhez azonban mindkét esetben befolyásolta a fegyveres konfliktusok méreteit.
Panoráma1190
Japán repülőgépek és a B-29-es "Enola Gay"
Szemtanúk beszámolója1192
Mindenki meghalt, aki a hirosimai és nagaszaki atombomba robbanásának epicentrumában volt. A pusztítás azonban ezzel nem ért véget. A sugárfertőzés még hosszú évekkel a háború befejezése után is szedi áldozatait.
Portré1196
Hirohito japán császár.
A hátországban1197
Az atombombák bevetését a szövetséges hatalmak társadalma csaknem egyhangúlag helyeselte. Bár a lépés nem volt feltétlenül szükséges, több hónappal megrövidítette a háborút, s ezzel sok ezer amerikai katona életét mentette meg. Kevesen voltak, akik Camus-hoz hasonlóan óva intettek az új fegyver meggondolatlan használatáról.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem