A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pharmindex zsebkönyv 2011/1.

Szerkesztő

Kiadó: UBM Medica Magyarország Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 738 oldal
Sorozatcím: Pharmindex zsebkönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó!
Örömmel nyújtjuk át Önnek a PHARMINDEX Zsebkönyv legújabb kiadását.
Kiadványunk naprakészen tartalmazza a 2011. április 16-án kihirdetett ár- és szakmai változásokat így a... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó!
Örömmel nyújtjuk át Önnek a PHARMINDEX Zsebkönyv legújabb kiadását.
Kiadványunk naprakészen tartalmazza a 2011. április 16-án kihirdetett ár- és szakmai változásokat így a Zsebkönyv a nyomtatott formához képest kiemelkedően aktuális információforrás.
Olvasóink véleménye alapján újonnan felülvizsgáltuk a megjelenő termékek körét. Sikerült megvalósítanunk, hogy a kiadvány teljes legyen, ugyanakkor - a kiadvány kézreeső méretét szem előtt tartva - fejléccel jelennek csak meg a nem támogatott, vény nélkül kapható szerek, valamint a vérpótlók és perfusiós oldatok, egyéb haematológiai anyagok, az allergén kivonatok és a kontrasztanyagok.
Tovább folytatjuk a leírások végén a készítmények laktóz-tartalmára utaló figyelmeztetés megjelölését (LAKTÓZ) az eddig jól ismert egyéb, biztonságos gyógyszeralkalmazást segítő döntéstámogató jelzések mellett, hiszen számos pozitív visszajelzést kaptunk Önöktől.
Olvasóink ismét megtalálhatják az egészségügyi jogcímen kiemelt vagy emelt támogatással rendelhető gyógyszerek fejlécében a jogcímre vonatkozó BNO-csoportokat is, amelyek további hasznos eligazítást nyújtanak a gyógyszerrendelés során. Az ezekhez tartozó teljes BNO-kódok - megnevezésükkel együtt - a kiadvány egy új fejezetében jelennek meg.
Ugyanígy Olvasóink megelégedésére talált az ún. OEP-színkódok megjelenése, gyors támpontot adva az adott gyógyszer - ár alapján meghatározott - pozíciójára vonatkozóan.
Köszönettel tartozunk azoknak a gyógyszergyártóknak, akik támogatásukkal lehetővé teszik, hogy a PHARMINDEX Zsebkönyv az Ön rendelkezésére álljon.
A korábbi kiadásokban jelen levő gyártók és képviseletek jegyzékét, termékeik felsorolását a kötet megjelenésével egy időben eBook formátumban tesszük elérhetővé és letölthetővé weboldalunkon (www.pharmindex.hu).
A leírások fejlécében a társadalombiztosítási támogatásban nem részesülő készítmények esetén közöljük a rendelkezésünkre álló árinformációt. Ennek forrása többféle is lehet: amennyiben a gyártó felénk közölt árat, akkor azt, vagy különböző piaci információk átlagát tüntetjük fel - a rendelkezésünkre álló technikai paraméterek korlátai miatt - megkülönböztetés nélkül.
A kötetben szereplő rövidített leírások hűen tükrözik a készítmények legaktuálisabb hivatalos alkalmazási előírásainak adatait, ám mégsem helyettesíthetik az említett, jogilag kötelező érvényű és autentikus dokumentum ismeretét. Ezért javasoljuk, hogy a PHARMINDEX Zsebkönyv mindennapi használata mellett a teljes hivatalos alkalmazási előírást is kísérje figyelemmel a mindig aktuális elektronikus PHARMINDEX adatbázisokban (PHARMINDEX PLUS. PHARMINDEX Online, valamint PHARMINDEX Mobil iPhone és Android).
A PHARMINDEX Zsebkönyv egy sokrétű gyógyszer-információs rendszer része, mely a receptírás szabályaiban és a rendelhető gyógyszerek körét illetően nyújt eligazítást. A naprakész változásokról rendszeres hírlevelünkből tájékozódhat, melyre feliratkozhat a www.pharmindex.hu weboldalon.
Köszönjük a PHARMINDEX iránti töretlen bizalmát.
Javaslatait mindig örömmel fogadjuk, hiszen a PHARMINDEX Önnek készül. Vissza

Tartalom

Impresszum 2
Előszó 3
Bemutató oldal 4
Rövidítések, rendeletek 5
A gyógyszerek ATC szerinti besorolása 53
Nemzetközi nevek szerinti tárgymutató 107
A közgyógyellátásra jogosultak részére térítésmentesen rendelhető gyógyszerekről 146
A gyógyszerész által egymással helyettesíthető gyógyszerek 148
Új termékek 199
A gyógyszerkészítmények rövidített leírásai 207
BNO-kód megnevezések 699
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv