1.034.790

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vallomások istenadta tehetségről és felelősségről

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Honnan való és milyen felelősséget ró az istenáldotta tehetségnek nevezett emberre kinek-kinek a talentuma? Miként érdemes kamatoztatni a kivételes adományokat; az önmegvalósítás mennyiben kell... Tovább

Előszó

Honnan való és milyen felelősséget ró az istenáldotta tehetségnek nevezett emberre kinek-kinek a talentuma? Miként érdemes kamatoztatni a kivételes adományokat; az önmegvalósítás mennyiben kell hogy szolgálja mások javát? Hogyan ( milyen kihívások, akár önemésztő feszültségek árán - tudja elviselni egy művész a képességeit? Igaz-e, hogy a zseni 99 százalék szorgalom és egy százalék tehetség? „Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom"? Ilyen kérdésekkel szembesített a Heti Válasz talentumos, egyszersmind istenfélő, istenszerető - avagy kereső, illetve kételkedő - személyiségeket legújabb interjúkötetében.
Könyvünk méltó folytatása a 2009-ben Mit ad Isten? címmel hiteles hitvallókkal, tavaly pedig Kit ad Isten? címmel hívő párokkal készült beszélgetéseket tartalmazó kötetünknek. Ezúttal másfél tucat kiemelkedő magyar művészt, sportolót, orvost, tudóst bírtunk személyes vallomásra. Ahány interjú, annyi - és annyiféle - tanúságtétel profánról és szentről, génekről és akaratról, hivatásról és küldetésről. És ahogy már megszokhattuk: egyenes kérdések, őszinte, izgalmas válaszok.
Beavat minket kalandos életébe a rendező, aki nem hajlandó színpadra állítani a reménytelenséget, s a bensőjében sárkánnyal viaskodó szívsebésztől megtudjuk, miért nem végez transzplantációt. A géniuszok hivatásos istápolója elmeséli, hogyan fogadott örökbe és faragott embert egy tehetséges cigány fiúból. Megismerjük a korszellemmel harcoló, mégis sikeres énekest, és a buddhista rockzenészt, aki az abszurd humorban is megcsillantja keleti vallásfilozófiáját. A színpadtól búcsúzó operaénekes elmeséli, mit kíván hátrahagyni az utókornak a tanítással, és erőt meríthetünk az egy év alatt négy családtagját elveszítő, ám életvidámságát megőrző zenepedagógus példájából. A magyarországi agysebész arról beszél, milyen tudományos gondolatmenet bizonyítja számára Isten létét, Svájcban élő kollégája pedig arról vall, hogy „tér és idő koordinációjában" miért tartja magát hivatásos kétkedőnek. Két sportoló arról szól, hogy mennyire lehet edzeni az akaratot, a színész és a humoralista pedig a megtérés lényegébe avat be minket.
Olyan embereket igyekeztünk megszólaltatni, akik jól sáfárkodtak a rájuk bízott talentumokkal. Nem elásták őket, hogy - a balga intéző módjára - a számadáskor maradéktalanul adhassák vissza őket gazdájuknak, hanem azon vannak, hogy velük született képességeiket kibontakoztatva és továbbfejlesztve gyarapodjanak - és gyarapítsanak. Vissza

Tartalom

„Ha Isten is úgy akarja" 10
Vidnyánszky Attila
„Mindig az agyammal operáltam" 24
Papp Lajos
„Inkább állandó lelki ziláltság" 36
Bogányi Gergely
„Bocs, de meglátogatott a Szentlélek" 46
Csermely Péter
„A hegedű szakramentumos hangszer" 60
Szarka Tamás
„Pihentetni kell az akaraterőt is" 70
Nagy Tímea
„Mikor lesz már végre rendes állásod?" 82
Kovács Ákos
„Én csak úgy belógtam ide" 92
Sándor György
„A filmrendezés volt a harangöntőpróbám" 104
Bereményi Géza
„Az ateisták hite még nagyobb, mint az enyém"
Freund Tamás
„Az öreg prímás micsoda zenész volt!" 130
Csík János
„A tanítás minden napja ünnep" 140
Marton Éva
„Nem oda küldtelek!" 152
Eperjes Károly
„A dalt is Ő írja" 166
Laár András
„Lélegzeni sem tudok zene nélkül" 180
Sebestyén Márta
„Kételkedem, tehát vagyok" 194
Roska Botond
„Harapni lehetett a szeretetet" 204
Mericske Zoltán
„Lélekben én is ott futok velük" 216
Monspart Sarolta
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv