A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A magas vérnyomás és étrendi kezelése

Mintaétrendek, receptek, főzési fortélyok, táblázatok

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Golden Book Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 20 cm
ISBN: 963-823-264-1
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Orvosi bevezető (Prof. Dr. Farsang Csaba)7
A magas vérnyomás meghatározása7
A magas vérnyomás okai9
A magasvérnyomás-betegség, mint diagnózis9
A magasvérnyomás mint tünet11
A beteg kivizsgálása11
A magas vérnyomás szövődményei13
Érrendszeri károsodások13
Szív13
Agy13
Vese13
Szem14
A magas vérnyomású beteg kezelése14
Nem gyógyszeres kezelés14
Gyógyszeres kezelés15
A vérnyomás mérése (Dr. Benesóczky Dezső))17
A vérnyomásmérők felépítése18
A vérnyomásmérők típusai19
A vérnyomás mérésének kiértékelése23
Hogyan mérjük meg helyesen a vérnyomásunkat otthon?26
Hogyan mérjünk?27
Hogyan ne mérjünk? - Mit ne tegyünk vérnyomás mérés előtt és alatt?28
A magas vérnyomás étrendi kezelése (Papp Rita)
Testreszabott energiabevitel30
Az energiaszegény étrendben naponta javasolt nyersanyagok és ételek, mennyiségek31
Miben főzzünk? - Konyhatechnikai eszközök35
Hogyan főzzünk? - Konyhatechnikai eljárások36
A konyhasófogyasztás csökkentése37
Megfelelő minőségű és mennyiségű zsiradékok38
Az alkoholfogyasztás csökkentése38
Kevesebb cukor38
A kellő kálium-, magnézium-, kalciumbevitel biztosítása39
Megfelelő mennyiségű élelmirost-bevitel39
Több növényifehérje-fogyasztás40
A tengerihal-fogyasztás növelése40
Rendszeres fizikai aktivitás40
Néhány fontos szempont az étrend megvalósításához41
Mintaétrendek (Bordi Edit, Papp Rita)42
Receptek (Bordi Edit, Papp Rita)58
Levesek58
Saláták63
Mártások68
Húsok70
Köretek, főzelékek75
Egytálételek82
Szendvicskrémek87
Tészták, édességek89
Kenyér, péksütemény93
Tápanyagtáblázatok (Papp Rita, Bordi Edit)96
Útmutató a tápanyagtáblázatok használatához96
Tápanyagtáblázat96
Fontosabb élelmiszereink magnéziumtartalma104
Fontosabb élelmiszereink élelmirost-tartalma106
Alkoholtartalmú italok energiaértékei110
Mértékegység-tömeg táblázat112
Irodalom115
Receptmutató116
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A magas vérnyomás és étrendi kezelése A magas vérnyomás és étrendi kezelése

A borítón ragasztott címke található.

Állapot:
1.860 Ft
1.300 ,-Ft 30
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A magas vérnyomás és étrendi kezelése A magas vérnyomás és étrendi kezelése A magas vérnyomás és étrendi kezelése A magas vérnyomás és étrendi kezelése A magas vérnyomás és étrendi kezelése

A lapélek és néhány lap foltos. A borítón ragasztott címke található.

Állapot:
1.860 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv