1.035.153

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halak szakácskönyve

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Food Time Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 351 oldal
Sorozatcím: Arany - Hazai ízek konyhája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, sok A- és D-vitamin, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne.... Tovább

Előszó

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, sok A- és D-vitamin, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne. Kutatók több száz kísérlettel bizonyították, hogy a halfogyasztás csökkenti a koleszterinszintet, s a hal húsában lévő zsiradék az emberi szervezetre kedvező hatású.
Ezért is nehezen érthető, hogy a magyar háziasszonyok miért nem illesztik gyakrabban a család étrendjébe a halas ételeket. A halászlén, a rácpontyon és a balatoni süllőn kívül kevés halból készített finomság jut eszükbe. Ezért is ajánljuk, hogy ismerkedjenek meg könyvünkkel.
Receptgyűjteményünk mintegy hetvenféle halból, tengeri gyümölcsből, algából készíthető étel receptjének leírását tartalmazza. Külön fejezetben mutatjuk be a halakhoz illő mártások elkészítését. Reméljük, mindenki hasznára tesszük közzé a különböző halak néhány tulajdonságát összegző Hallexikon fejezetünket.
Újdonságnak számít e könyvünk abból a szempontból is, hogy a vizekben fellelhető összes élelmiszerre - így a növényi eredetű algákra is - felhívja tisztelt olvasóink figyelmét. Miután ez utóbbi kevéssé ismert a magyar háziasszonyok, egyáltalán, a magyar közönség előtt, egy fejezetet mindenképpen megérdemel. Vissza

Tartalom

Édesvízi halak5
Tengeri halak105
Tenger gyümölcse295
A korszerű táplálkozás jövője: az algák325
Mártások334
Hallexikon338
Utószó343
Ételek névmutatója344
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Halak szakácskönyve Halak szakácskönyve Halak szakácskönyve
Állapot:
6.480 ,-Ft
52 pont kapható
Kosárba
konyv