1.035.068

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tihanyi Lajos

II. sorozat 8.

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Kossuth Kiadó-Magyar Nemzeti Galéria
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: A magyar festészet mesterei
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-09-8161-3
Megjegyzés: Színes képekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Festő volt, akinek rövid életében alig 30 év jutott az alkotásra - s ez alatt a 30 év alatt egy teljes, hiánytalannak tűnő életművet hozott létre.
1938-ban váratlanul, alig 53... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Festő volt, akinek rövid életében alig 30 év jutott az alkotásra - s ez alatt a 30 év alatt egy teljes, hiánytalannak tűnő életművet hozott létre.
1938-ban váratlanul, alig 53 évesen, szinte teljes ismeretlenségben hunyt el egy párizsi kórházban. Hogy hagyatéka mégsem jutott az elfelejtett mesterek műveinek hordalékába, s így a megsemmisülésbe, az kizárólag három barátja: Brassaí, Jacques de la Fregonniére és Marton Ervin önzetlen gondoskodásának és szeretetének köszönhető. Ők őrizték meg életművének jelentős részét: festményeket, rajzokat, grafikákat (a rendelkezésre álló lista szerint összesen 178 alkotást), ezen felül írásait, levelezését, feljegyzéseit, de még olyan emlékeket is, amelyeket Tihanyi költözködései során országról országra magával hurcolt.
A hagyatékába tartoztak könyvei (köztük egy róla szóló francia monográfia Róbert Desnos tollából, s annak előjegyzési ívei), kisebb kiállításainak katalógusai, folyóiratok saját és barátai cikkeivel. Ezeken kívül művészi munkájának kiegészítő kellékei: képeinek listái, egy párizsi és egy New York-i notesz címekkel, telefonszámokkal, továbbá a róla készült fotók (André Kertész és mások felvételei), valamint régi filmek. Mindezekből egy az emigrációban gondosan kiépített kapcsolati háló rajzolódik ki. Vissza

Passuth Krisztina

Passuth Krisztina műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Passuth Krisztina könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tihanyi Lajos Tihanyi Lajos Tihanyi Lajos Tihanyi Lajos

Szép állapotú példány.

Állapot:
1.780 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
konyv