1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ember főztje

Szerző
Grafikus

Kiadó: Püski Könyvesház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 318 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9906-08-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ahogy a halászlevet csinálom300
Ahogy én csinálom126
Ahogy én csinálom156
Ahogy én készítem280
Alapkérdések250
Alaplecsó154
Alaprecept227
Ami a nyíren megtermett97
Amit a csíkhalról tudni kell2899
Apróhúsaink162
Aratókása251
Babgulyás311
Babos tarhonyakása140
Bácskai-, vagy szerb rizses hús251
Bajai halászlé294
Bajoros208
Báránypaprikás205
Baromfi tokányok236
Bekomendálás15
Betűrendes tárgymutató316
Birkapörkölt187
Borjú pörkölt199
Borjúpaprikás206
Borsos tokány229
Böllérpecsenye264
Böngyöle99
Böngyölepánkó99
Brassói aprópecsenye230
Cakkompakk, Sack und Pack144
Cigánypecsenye263
Csengődi birkapaprikás203
Csík-leves290
Csirke tokány citromfűvel238
Csirke tokányok236
Ecetes 222
Egy sosemvolt nyársonsültünk269
Egyéb húsaink285
Egyéb kukoricaételek150
Egyéb nyársashúsaink271
Egyéb pörköltek199
Egyebek a mezei konyhán309
Előjáró nyelvöltögetés17
Előszó3
Emberkonyha fűszerei62
Ételek rendje89
Fejtettbab gulyás311
Felső-tiszai halászlé299
Filozófia51
Flekken és egyéb rostélyosok272
Flekken tokány234
Fokhagymás csirketokány238
Fokhagymás csuka307
Fokhagymás zupa119
Fordított kása, pásztor-, gazdakása124
Főtt fej és láb tormával282
Főtt húsok277
Galaburgyi, galaburdi, galabárdi121
Gazdag lecsók154
Gazdagkása150
Gombás csirke tokány237
Gombás hal307
Gombás tokány229
Gombás zupa119
Gombáskása253
Gombaszárogatásás mezei módra101
Gránátos kocka133
Gulyás177
Gulyásleves180
Gulyásosak171
Gyalogkása, pusztakása124
Gyerebe tokány229
Gyuvecs, dzsuvecs252
Gyümölcsös tokányok238
Hagymás tokány229
Hagymás vér232
Hagymáspuliszka148
Hagyományok számbavétele25
Hajdinakása127
Halak287
Halászlé291
Halpaprikás291
Hamuba sült kolompér121
Harangos sült277
Harmatkása100
Húsostáska majorságból252
Húsostáskák, húsostarhonyák247
Hústalan ételeink115
Igazi paprikások203
Igazi pörköltek187
Jegyzetek22
Juhászos179
Juhhúsoskása karcagi módra281
Kakaspörkölt197
Kakastöke és taréj paprikás215
Kanászhús, kanászlé182
Káposztás csík290
Káposztás húsok282
Káposztás tyúk284
Kapros bárány-, stb. tokány233
Kapros csirke tokány237
Kapros hal307
Karcagi birkapaprikás203
Karcagi birkapörkölt191
Kásák123
Keménylebbencs130
Keménytarhonya139
Kenyérleves, kódis leves, stb. 119
Keserű gomba102
Kofapecsenye262
Kolbászos lecsó155
Kolompéros ételek143
Konyhaeszközök71
Körömpaprikás210
Krumplis tarhonya140
Kukorica ételek145
Kukoricakása147
Kultúra25
Különféle mezei gombák100
Lacipecsenye261
Lebbencsek, lebbencsesek129
Lebencsleves130
Lecsó káposztásan154
Lecsó tojással155
Lecsó törökparadicsommal154
Lecsó virslivel155
Lecsók151
Lecsós csirke tokány237
Lecsós kása125
Lesipecsenye, stb. 260
Lucskos káposzta282
Ludaskása253
Malac tokány233
Malac-, borjú-, bárány-pecsenyék265
Malacpaprikás208
Marha, birka, és vad pecsenyék265
Marha, vagy berbécstokány228
Marhapaprikás205
Marhapörkölt196
Még egy megjegyzés239
Mentás bárány-, stb. tokány233
Mentás csirke tokány238
Mindennapi kenyerünkről105
Mottó5
Mustáros pulykatokány238
Nem valós paprikáshúsok207
Nem valós pörköltek197
Növendékpaprikás206
Nyársas hal305
Nyárson sült gyenge jószágok268
Öregtarhonya, öhön, öhöm139
Pacalpörkölt212
Paprikás bárány215
Paprikás borjú217
Paprikás húsok201
Paprikáskolompér, móring, mórik144
Paprikás malac217
Paprikás sült-hal307
Paprikáshal305
Paprikások vadhúsból204
Parazsasok267
Paprikás fácánfi218
Pásztori tojásételek311
Pecsenyék255
Pergelt tarhonyaleves139
Piláf251
Pincepaprikás211
Polenták149
Pörköltek185
Puliszka, mamaliga, málé, görhe...147
Pulykapörkölt198
Rántott puliszka148
Rakott puliszkák148
Rántott leves, zupa, stb. 117
Rizses lecsó155
Rostonsültek271
Rostos hal306
Sáros hús285
Savanyok, savanyók219
Savanyú káposztások284
Savanyú máj223
Sertéspaprikás207
Sertéspörkölt198
Sertéstokány233
Sóbafőtt280
Sósvízben főtt kukorica150
Sulyom, vizigesztenye99
Süldőskása252
Süldőpaprikás208
Sült kukorica150
Sültgoba102
Szaggatott puliszka149
Szakmai tudás59
Szalonázás tudománya113
Szalonnás lecsó154
Szalonnát sütni, tudni kell113
Száraztészta ételek129
Szárnyaspecsenyék265
Szegedi halászlé298
Szegődmény105
Szerb tokány234
Szömörcsök zöldkáposztával283
Tarhonya étel megkészítése138
Tarhonyakészítés137
Tarhonyás ételek135
Tárkonyos bárány-, stb. tokány232
Tárkonyos csirke tokány237
Tárkonyos vesetokány231
Tartalomjegyzék7
Tejbe tarhonya, tarhonyakása141
Tejes, túrós, sajtos tészták131
Tejes, vajas kása és puliszka148
Tejfölös paprikáshúsok215
Tekert puliszka148
Tésztakása127
Tojás leves, tojásos savanyó119
Tojásos lecsó154
Tokányok225
Tokányok fehér húsokból232
Toklyópaprikás205
Topogó, öreglebbencs, slambuc...131
Tordai-pecsenye262
Tormás hal306
Tormáshús281
Toroskáposzta284
Torospecsenye259
Tökpaprikás, here-paprikás207
Tört-kolompér144
Tüdőskása251
Tüdő-tokány231
Ürü paprikás, birkapaprikás203
Vadból főzött gulyások183
Vadmadár pörköltek199
Vadnyúl pörkölt199
Vadpörköltek196
Vagdalék223
Vágott leveses, vágott-lé222
Vasi pecsenye264
Vasi polenta149
Velős kása251
Vesetokány231
Vetrece230
Viscosa pecsenye286
Vízcibere, viharleves117
Zakotás283
Záró gondolat312
Zöldbab gulyás311
Zöldkáposzta283
Zöldkáposztásak282
Zúza-tokányok232
Zsírzó108

Patay László

Patay László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Patay László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv