1.034.952

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hamilkár, a sivatag oroszlánja/Hannibál, Róma falai alatt/Haszdrubál, az utolsó karthágói hadvezér

Karthágó trilógia I-III.

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Elektra Kiadóház
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 970 oldal
Sorozatcím: Karthágó trilógia
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 14 cm
ISBN: 963-9205-56-7
Megjegyzés: ISBN II.:963-920-567-2 ISBN III.: 963-920-571-0.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Karthágó, Kr. e. 264. A főníciaiak alapította nagy hatalmú afrikai város fölött felhők gyülekeznek. Róma, a büszke itáliai városállam arra készül, hogy megvesse lábát Szicílián, ezáltal veszélyezteti Karthágó kereskedelmi tevékenységét és ügynökségeit a Földközi-tenger térségében. Csakhamar kirobban a viszály a két városállam között. Véres, kegyetlen és végeláthatatlan háború kezdődik.
Hamilkár Barkasz, a tekintélyes karthágói családból származó fiatal tiszt szenvedéllyel veti magát a harcba, hogy győzelemre vezesse városát. Gyermekkori barátja, a lánglelkű numid herceg, Juba és tanítója, a bölcs Episzidosz oldalán Hamilkár bejárja a Földközi-tenger medencéjét Afrikától Szicíliáig és Hispániáig, könyörtelen háborút robbantva ki Róma ellen. Miközben a zsoldosok elégedetlenkednek, és Vaál hadiistene, Moloch újabb meg újabb emberáldozatokat követel, Hamilkár saját sorsának kovácsa. A csatazaj, az elefántok bömbölése és a zsoldosok jajkiáltásai közepette Karthágó történetének... Tovább

Fülszöveg

Karthágó, Kr. e. 264. A főníciaiak alapította nagy hatalmú afrikai város fölött felhők gyülekeznek. Róma, a büszke itáliai városállam arra készül, hogy megvesse lábát Szicílián, ezáltal veszélyezteti Karthágó kereskedelmi tevékenységét és ügynökségeit a Földközi-tenger térségében. Csakhamar kirobban a viszály a két városállam között. Véres, kegyetlen és végeláthatatlan háború kezdődik.
Hamilkár Barkasz, a tekintélyes karthágói családból származó fiatal tiszt szenvedéllyel veti magát a harcba, hogy győzelemre vezesse városát. Gyermekkori barátja, a lánglelkű numid herceg, Juba és tanítója, a bölcs Episzidosz oldalán Hamilkár bejárja a Földközi-tenger medencéjét Afrikától Szicíliáig és Hispániáig, könyörtelen háborút robbantva ki Róma ellen. Miközben a zsoldosok elégedetlenkednek, és Vaál hadiistene, Moloch újabb meg újabb emberáldozatokat követel, Hamilkár saját sorsának kovácsa. A csatazaj, az elefántok bömbölése és a zsoldosok jajkiáltásai közepette Karthágó történetének legdicsőbb napjait írja hőstetteivel.
Hamilkár, a sivatag oroszlánja, a Brkaszok trilógiájának első része föleleventi Karthágó és a pun világ hajdanvolt tündöklését. A kötet nem csupán történeti freskó, hanem föllebbenti a fátylat egy elbűvölő civilizációról is.

Apjának, Hamilkárnak tett esküjéhez hűen Hannibál Brkasz úgy dönt, egy merész hadművelettel római területen indít háborút. Kr. e. 218-ban a fiatal hadvezér karthágói harcosok, numid lovasok, baleári parittyások, gall és ibér zsoldosok, valamint harci elefántokból álló rendkívüli hadserege élén hihetetlen vállakozásba kezd a pun fennhatóságú Hispániából kiindulva. Mintegy százezer emberrel átkel a Pireneusokon, a Rhone-folyón, az Alpokon, majd szembeszáll a római légiókkal Trebiánál és Cannae-nál.
Hannibál hőstetteket visz véghez, győzelmet győzelemre halmoz. Csapatai hamarosan Róma, a hét dombra épült büszke város falai alá érkeznek, amikor ádáz ellenfél áll útjába: Scipio, a kitűnő római hadvezér. A két, egymást tisztelő és csodáló férfi között kíméletlen harc bontakozik ki. A második pun háború tizenhét évre vérbe borítja a Földközi-tenger medencéjét.
A Barkasz-dinasztia történetét felelevenítő trilógia második kötete, a Hannibál Róma falai alatt az ókor egyik legnagyobb hódítójának elképesztő kalandjait tárja az olvasó elé.

"Karthágót el kell pusztítanunk." Cato censor szavait visszhangozták a római szentáus dísztermének márvánnyal borított falai. A földközi-tengeri térség kizárólagos birtoklása érdekében Rómának meg kell szabadulnia nagy hatalmú versenytársától. Új viszály robban ki a két városállam között. Ezúttal azonban a háború tétje élet vagy halál. Róma határozott szándéka, hogy végezzen egyszer s mindenkorra az afrikai városállammal. Soha többé nem fordulhat elő az a veszélyeztetettség, amit Hannibál és félelmetes serege jelentett a számára.
Eközben egy férfiú már harcra készül Róma ellen: a neve Haszdrubál. Az ősi Barkasz család tagjaként testét-lelkét városa védelmének szenteli, híres elődei is ezt tették. Amint Scipio konzul csapatai partra szállnak Afrikában, Haszdrubál felkészül a végső ütközetre. Az ostromgépek vészjósló sivítása és a tűzvészek pokoli lobogása közepette szörnyűséges csata ígérkezik. Megmenti-e Haszdrubál Karthágót és az övéit?
A Karthágó-trilógia e befejező részében Patrick Girard föleleveníti a tündöklő pun városállam aranykorát. Szenvedéllyes festi le ama város végóráit, amely a tengerek ura volt, és Róma földig rombolta. Vissza

Patrick Girard

Patrick Girard műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Patrick Girard könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv