1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A piac konyhája

A konyha királyának szakácskönyve

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Novorg Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 559 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-485-050-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Bocuse a francia konyha legfontosabb, legelőkelőbb követe az egész világon. Nincs hozzá hasonló mester a főzésben. Paul Bocuse a szakácsok királya, a konyha császára.
1931-ben a Meilleur ouvrier de France (Franciaország legjobb dolgozója) címmel tüntették ki, 1962-ben a "Guide Michelin"-ben két csillaggal ismerték el, 1965-ben ehhez megkapta a harmadik csillagot is.
'Új Konyhája" forradalmasította a legendás francia konyhát, étterme a világ gasztronómusainak Mekkája lett, a magyarul is megjelenő könyvében művészetének valamennyi titkát közzéteszi.
Ki az, aki már életében elérte, hogy olyan emlékművet állít magának, ami tömegeket vonz? Bocuse-nek ez sikerült, anélkül, hogy ezt kifejezetten akarta volna, csak szakmai versenyeket hirdetett fiatal kollégái számára világhírű éttermében, a Lyon melletti Collonges au Mont d'Or-ban. Maga sem gondolta, hogy majd tömegesen zarándokolnak oda a szakemberek és a szakma iránt érdeklődők. Azóta a Bocuse verseny színhelyére több tucat... Tovább

Fülszöveg

Bocuse a francia konyha legfontosabb, legelőkelőbb követe az egész világon. Nincs hozzá hasonló mester a főzésben. Paul Bocuse a szakácsok királya, a konyha császára.
1931-ben a Meilleur ouvrier de France (Franciaország legjobb dolgozója) címmel tüntették ki, 1962-ben a "Guide Michelin"-ben két csillaggal ismerték el, 1965-ben ehhez megkapta a harmadik csillagot is.
'Új Konyhája" forradalmasította a legendás francia konyhát, étterme a világ gasztronómusainak Mekkája lett, a magyarul is megjelenő könyvében művészetének valamennyi titkát közzéteszi.
Ki az, aki már életében elérte, hogy olyan emlékművet állít magának, ami tömegeket vonz? Bocuse-nek ez sikerült, anélkül, hogy ezt kifejezetten akarta volna, csak szakmai versenyeket hirdetett fiatal kollégái számára világhírű éttermében, a Lyon melletti Collonges au Mont d'Or-ban. Maga sem gondolta, hogy majd tömegesen zarándokolnak oda a szakemberek és a szakma iránt érdeklődők. Azóta a Bocuse verseny színhelyére több tucat televíziós stáb, újságírók és a gasztronómia barátainak százai érkeznek.
E könyv kiadásával a Novorg Kft - hagyományaihoz híven - a magyar vendéglátást kívánta szolgálni, tájékozottságát kívánta növelni. Vissza

Tartalom

Előszó: Apámnak és Fernand Point-nek, a jó konyha megteremtőjének3
A francia reformkonyha4
Az étkezések5
Az adagok6
Az elkészítési idők6
A borok6
A tálalás7
A kiadó előszava9
A konyhaművészet alapszabályai11
Az előkészítő munkálatok11
A húsok elkészítésének módjai12
Egyes sültek átlagos elkészítési ideje13
Tálalás14
Felvágás - szeletelés14
Fűszerezés14
Vásárlási tanácsadó15
Néhány szakkifejezés magyarázata és megjegyzések az eljárásokhoz, eszközökhöz, hozzávalókhoz
A Kiadó fogalommagyarázata17
Előételek29
Hideg előételek29
Meleg előételek29
Az egyszerű vagy összetett saláták alapmártásai30
Hideg előételek (Hors - d'Ouvres)31
Zöldbabsaláta31
Nizzai saláta31
Saláta "Cafe de Paris" módra31
Burgonyasaláta szarvasgombával (Félgyász saláta)31
Homár- vagy langusztasaláta32
Céklasaláta32
Burgonyasaláta32
Paradicsomsaláta33
Uborkasaláta33
Karfiolsaláta33
Zellersaláta rúd (vagy bokros) zellerből33
Zellersaláta gumós zellerből33
Vöröskáposzta saláta34
Burgonyás hússaláta34
Vörösmárna keletiesen (kicsi)35
Pácolt makréla35
Pácolt hering35
Fekete kagyló sárfánnyal35
Ajókás rudacskák36
Articsóka görögösen36
Karfiol görögösen36
Póréhagyma görögösen36
Csiperkegomba görögösen37
Csiperkegomba saláta37
Gyöngyhagyma keleti módon37
Paprikával töltött tojás37
Magyaros sajt paprikába töltve38
Meleg előételek38
Osztriga firenzei módon38
Lotharingiai lepény39
Szárnyasmáj-rizottó39
Padlizsán provánszi módra39
Parmezános felfújt40
Sonkás felfújt40
Pontytej pirított kenyéren, mustármártással41
Haltej-fánk és ajóka fánk41
Welsh rarebit41
Sültfalatkák41
Kagylóropogós41
Szárnyasropogós42
Velőropogós42
Bresse-i ropogós43
Tésztatáskák "Polgári módra"43
Sajtospogácsa43
Kis parmmezános rudacskák44
Kis ajókás rudacskák44
Burgonya "Nantua" módon44
Kolbászkák fehér borban44
Meleg kolbász lyoni módon44
Kolbász brióstésztában45
Kevert vajak45
Ajókás vaj46
Fokhagymás vaj46
Zöld- vagy borsikás (zsázsás) vaj46
Libamájas vaj46
Rokfortos vaj46
Csiga-vaj46
Mandula-vaj47
Bercy (velős) vaj47
Rákvaj/garnélarákból/47
Rákvaj (nagyobb-ecrevisse-rákból)47
Homár- vagy languszta vaj47
Mustáros vaj47
Diós vaj47
Paprikás vaj48
Tormás vaj48
Különféle pástétomok, előételtorták48
Töltelékek különféle pástétomokhoz48
Borjúpástétom48
"Cordon Bleu" pástétom (Kék szalag pástétom)49
Szárnyas pástétom Paul Mercier módra50
Hideg szárnyashab51
Fenyőmadár pástétom51
Angolna pástétom52
Meleg vagy hideg kacsa-pástétom Gaston Richard módra53
Fenyőrigó vagy fecske pástétom54
Formára sütött pástétomok54
Pástétom milánói módra54
Kucsmagomba pástétom Antonin Caréme módra56
Pástétom-torta57
Tojás-ételek59
Tálon sült tojás59
Tálon sült tojás angol- vagy húsos-szalonnával60
Tálon sült tojás sonkával60
Tálon sült tojás firenzei módra61
Tálon sült tojás paradicsommal61
Tálon sült tojás barna vajjal61
Bevert (buggyantott) tojás61
Bevert (buggyantott) tojás bordói módra62
Bevert (buggyantott) tojás firenzei módra63
Bevert (buggyantott) tojás IV. Henrik módra63
Bevert (buggyantott) tojás sóskával64
Borított tojás64
Borított tojás Antonin Caréme módra64
Lágyra főtt tojás csészében64
Edényben párolt tojás65
Edényben párolt tojás tejszínnel65
Edényben párolt tojás paradicsommal65
Edényben párolt tojás csiperkegombával65
Keménytojás66
Keménytojás hagymával66
Keménytojás sóskakrémmel67
Keménytojás különféle pürékkel67
Lágytojás67
Lágytojás hagymapürével67
Lágytojás Béarni módra68
Serpenyőben sütött tojás68
Serpenyőben sütött tojás paradicsommal68
Rántott tojás68
Rántott tojás milánói módra69
Rántott tojás amerikai módra69
Omlettek70
Omlett körítéssel vagy betétekkel70
Gombás omlett71
Sonkás omlett71
Sajtos omlett71
Szalonnás omlett71
Sóskás omlett71
Fűszeres omlett71
Omlett lyoni módra71
Tejszínes omlett71
Kucsmagombás omlett71
Szarvasgombás omlett71
Paradicsomos omlett72
Omlett vadász módra72
Vesés omlett72
Omlett csirágfejjel73
Lapos omlettek73
Diós omlett73
Omlett savoyai módra73
"Parmentier" omlett74
Cukkinis omlett74
Omlett "André Theuriet" módra74
Libamájas omlett74
Habart tojások74
Szalonnás habart tojás75
Habart tojás gombapürével75
Habart tojás spárgafejjel75
Levesek77
Az alapleves (húsleves)77
Zöldséges marhahúsleves79
Leves "faláb" módra79
Erőlevesek (konszommék)80
Szárnyas erőleves80
Tavaszi erőleves80
Erőleves "Colbert" módra81
Erőleves "Célestine" módra81
Erőleves királyi módra81
Erőleves rántott borsóvsal81
Zöldséges erőleves81
Erőleves kenyérropogóssal82
Hideg erőleves82
Hideg szárnyas erőleves82
Hideg zelleres erőleves82
Hideg tárkonyos erőleves83
Hideg erőlevess madridi módra83
Erőleves bevert tojással83
Julienne erőleves83
Erőleves szárnyas gombóckákkal83
Erőleves szarvasgombával83
Egyéb levesek84
Derített örökuszály leves84
Fokhagymaleves 84
Szarvasgombaleves "Élysée" módra85
Ardenneki leves85
Bérlőnő leves86
Auvergne-i leves86
Tökleves87
Lyoni hagymaleves87
Szavojai leves88
Nimes-i leves88
Leves "háziasszony" módra89
Leves normandiai módra89
Paraszt-leves89
Sóska-leves89
Burgundi leves89
Minestra leves (Minestrone)89
Betétes levesek90
Béarni betétes leves90
Hagymás betétes leves90
Gazdaleves91
Orosz borscs leves91
Kenyérleves91
Kenyérleves zellerrel91
Hallevesek92
Alap halrecept92
Feketekagylós leves92
Rákleves93
Sűrített levesek93
Veluték94
Krémlevesek95
Argenteuil-i vagy spárgakrémleves95
Zellerkrém leves95
"Germiny" krémleves96
Rák krémleves96
Zsázsa krémleves sóskával96
Homár krémleves97
Szárnyas krémleves97
Pürélevesek97
Borsópüré leves97
Parmentier leves (Burgonyaleves)98
Torma-leves98
Dubarry krémleves (karfiol krémleves)98
Póréhagyma-leves burgonyával99
Mártások101
A konyhai alapmártások, (jus-ok és fond-ok)101
Barna pecsenyelé vagy barna alaplé101
Fehér pecsenyelé vagy fehér alaplé102
Fehér vagy barna szárnyas alaplé102
Vad-alaplé102
Hal-alaplé, halesszencia103
Különféle fűszeres húslék103
Fehér lé különböző sültekhez (blanc)103
Csiperke gomba sud104
Barna világos és fehér rántások104
Alapmártások105
Spanyol mártás105
Demi-glace mártás (barna erőmártás)106
Veluté mártás, vagy fehér alapmártás106
Német vagy párizsi mártás106
Supreme mártás (szárnyas tejszín mártás)107
Besamel mártás107
Vajas mártás107
Paradicsom mártás108
Barna mártások108
Kötött borjú alaplé108
Bordói mártás108
Gendfi mártás109
Gombás madeira mártás109
Madeira mártás109
Mártás hentes módra110
Pikáns mártás110
Róbert mártás110
Tárkonyos mártás110
Gratin mártás110
Vadász mártás111
Ördögmártás111
Olasz mártás111
Périgueux mártás112
Périgord mártás112
Portói-boros mártás112
Vörösboros mártás112
Rouen-i mártás112
Borsos mártás113
Portugál mártás113
Duxelles (csiperkegombás) mártás113
Velős mártás114
Könnyű fehér mártások114
Mornay mártás (sajtmártás)114
Nantua mártás (rákmártás)114
Cardinal mártás (homármártás)115
Egyszerű kaprimártás115
Tejszínes mártás115
Fehérboros mártás (halételekhez)115
Rákmártás115
"Joinville" mártás115
Chantilly mártás, vagy muszlin mártás116
Egyszerű hollandi mártás116
Normandiai mártás116
Soubise mártás (Hagyma mártás)116
Soubise mártás paradicsommal116
Zöldséges mártás116
"Smitane" mártás117
Bercy mártás (halételekhez)117
Curry mártás117
Áttört gazdag mártások118
Hollandi mártás118
Muszlin-mártás (habmártás)119
Béarni mártás119
"Choron" mártás119
Máltai mártás119
Hideg mártások120
Majonéz mártás120
Ravigote mártás121
Aioli mártás (provanszi fokhagymás majonéz)121
Andalúziai mártás121
Zöldmártás121
Remulád-mártás121
Tartármártás122
"Vincent" mártás122
Gribiche mártás122
Tejszínes majonézmártás122
Tormamártás122
Hideg portugál mártás123
Hideg roueni mártás123
Fehér zománcmártás123
Barna zománcmártás124
Pácok124
Nyers pác vágott húsokhoz és vadhúsokhoz124
Főzött pác124
Sós pác125
Száraz pác125
Nedves pác125
Különböző aszpikok126
Halételek127
Hal fondban (alaplében)128
Párolt hal128
Buggyantott hal kevés folyadékban128
Roston sült hal129
Frituban sült hal129
Hal Molnárné módra, vagy csőben sütve129
Különböző hallék130
Rövid fehér lé rombusz-halhoz és nagy félszegúszóhoz130
Ecetes rövid lé130
Fehérboros rövid lé130
Vörösboros rövid lé130
Édesvizi halak131
Angolna131
Angolna burgundi módra (Meurette)131
Angolna szalonnával (Pochouse módra)132
Tejszínes angolna132
Angolna flamand vagy "zöld" módon132
Csuka Nantes-i módra fehérvajjal133
Párolt csuka gombával133
Csukák "Nano tanti" módra134
Lyoni csukagombócok135
Csukagombócok "régi módon"135
Ponty zsidó módra136
Ponty-tej136
Fehér maréna136
Kövi csík137
Olajban sült kövi csík137
Maréna137
Szemling138
Sügérhal138
Meleg pisztránghab rákmártással138
Pisztráng kékre főzve139
Folyami pisztráng "molnárné"-módra139
Halgombóc vagy haltöltelék139
Tengeri halak140
Félszegúszó140
Roston sült félszegúszó szeletek "Saint-Germain" módra140
Provanszi halleves (Bouillabaisse)141
A tőkehal141
Tőkehal háziasszony módra142
Tengeri csuka142
Tengeri csuka portugál módra143
Aranykeszeg143
Aranykeszeg Bercy-módra143
Töltött aranykeszeg144
Csörgehal144
Tokhal144
Tok-frikandó144
Füstölt foltos tőkehal145
Hering145
Zöld heringek pácolva145
Vörös lepényhal146
Ördöghal146
Pirított ördöghal szeletek146
Olajban sült ördöghalszeletek146
Földközi tengeri farkashal tésztakéregben146
Farkashal tengeri moszatban Michel Guérard szerint148
Ördöghal-máj148
Sült ördöghal-máj149
Makréla149
Roston sült makréla149
Makréla barna vajban149
Makréla szeletek firenzei módra150
Merlán150
Merlán olajban sütve150
Merlán serpenyőben sütve150
Tőkehal150
Tőkehal-püré szarvasgombával151
Tőkehal-püré háziasszony módra151
Tőkehal lyoni módra152
Mosztel152
Rája152
Rája barna vajban153
Vörösmárna153
Vörösmárna keleti módra153
Márna provánszi módon154
Földközi-tengeri márna - bazsalikom mártással155
Szardíniák155
Antibes-i szardíniák155
Lazac155
Lazac "Coulibiac" (lazac pástétom)155
Lazacszeletek sóskával, a Troisgros fivérek receptje szerint156
"Renga-Ya" nyers lazac156
Tengeri bárdhal (nyelvhal)156
Olajban sült bárdhal (nyelvhal)156
Roston sült bárdhal (nyelvhal)157
Bárdhal molnárné-módra (nyelvhal)158
Bárdhal pezsgőben (nyelvhal)158
Bárdhal (nyelvhal) Bercy-módra158
Gombás bárdhal (nyelvhal) "jóasszony" módra160
Paradicsomos bárdhal (nyelvhal) portugál módra160
Bárdhal (nyelvhal) kagylóval tengerész módra160
Bárdhal (nyelvhal) burgundi módra160
Molnárné-bárdhal "nizzai-módra"161
Bárdhal (nyelvhal) normandiai módra161
Párolt tonhal "háziasszony-módra"161
Roston sült tonhal162
Nagy és kis rombuszhal162
Párolt rombuszhal163
Kagylók, puhatestűek, rákok, csigák és békák163
Jakab-kagyló vagy zarándok-kagyló163
Jakab-kagyló háziasszony-módra164
Jakab-kagyló ragu friss szarvasgombával164
Osztrigák165
Nyárson sült osztriga165
Csőben sült osztriga165
Fekete kagyló (moule)165
Kagylók matróz módra165
Főzőlé rákfélékhez166
Tarisznyarákok166
Rákfalatkák166
Tarisznyás rákpilaf166
Hideg tarisznyás rák párizsi módra166
Garnélák (garnélarákok)167
Csőben sült tengerirák-farok Fernand Point módra167
Főtt rákok167
Rákok bordói módon168
Homár amerikai módra168
Homár "Thermidor"-módra169
Homár portói borral169
Homár tejszín-mártásban169
Homár majonéz170
Homár Navarin170
Languszták és langusztinák (scampik)171
Roston sült languszta két mártásban171
Csigák172
Csigák burgundi módra172
Csigák "Chablis" módra172
Csigák elzászi módra173
Békák173
Pirított békacombok bordói módon173
Olajban sült békacombok173
Békacombok lyoni módra173
Békacombok "Poulette"-módra174
Tőkehúsok175
Marhahús175
Húsbontás176
Magyar módszer176
Német módszer176
Francia módszer176
Marhahúsrészek és azok minőségének, felhasználásának áttekintő táblázata177
Megjegyzések az elsőrendű húsrészekhez179
A húsban bekövetkező változások sütéskor180
A sütés181
A sültek leve (a pecsenyelé)182
A sültek felvágása és tálalása182
A húsok előkészítése182
A húsok spékelése, tűzdelése183
Roston sültek183
Párolt húsok184
Lassan sültek184
Zsiradékban sültek185
Bélszín, marhagerinc és hátszín185
Vesepecsenye Richelieu módra186
Bélszín virágáruslány módra186
Vesepecsenye madeira mártásban, gombával háziasszony módra187
Bélszín Bankár módra189
Bélszín Saint-Germain módra189
Marhafartő zsinóron190
Tatárbifsztek191
Bifsztek tükörtojással191
Hamburger, avagy darált bifsztek191
Chateaubriand192
Bélszínféle roston vagy serpenyőben sütve192
Bélszínszeletkék192
Bélszínszeletek és -érmék192
Turnödó Arles-i módra193
Turnödó Béarni módra194
Turnödó Bercy módra194
Frissen sült bélszínszeletek bordói módra195
Frissen sült turnödó csipergegombával195
Turnödó vadász módra195
Turnödó "Choron" módra195
Turnödó "Clamart" módra196
Turnödó erdész módra196
Turnödó "IV. Henrik módra"197
Turnödó velővel197
Dupla hátszínszelet bordói módra198
Velős marhaborda boros mártásban198
Marhafartő divatosan (Boeuf á la mode)199
Marhacomb faszénparázson sütve200
Marhahús burgundi módra201
Párolt marhahús Philéas Gilbert konyhafőnök módra202
Párolt marhahús ragu203
Párolt marhahús flamand módra204
Ételek marhaszegyből és oldalasból205
Sózott oldalas vagy marhaszegy205
Pirított hagymás marhahús206
Hideg marhahús ételek207
Hideg vesepecsenye vagy bélszínszeletek háziasszony módra207
Hideg párolt marhahús208
Hideg marhafartő divatosan (Boeuf a la mode)208
Borjúhús209
Borjúcomb "polgári" módra210
Borjú-frikandó211
Borjúérmék211
Borjújava szelet, borjústeak211
Borjúgerinc "Orloff herceg" módra212
Borjúkaraj213
Borjúborda213
Borjúborda "háziasszony" módra214
Gombás borjúborda214
Borjúszeletek214
Panírozott borjúszeletek barna vajban214
Bécsi szelet215
Borjúszelet milánói módra215
Párolt, tűzdelt borjúszelet (grenadin)215
Borjúérmék216
Borjúérmék vöröshagyma kompóttal217
Tárkonyos borjúérmék217
Borjúérmék vadász módra218
Borjútekercsek (borjúmadárkák)219
Töltött, párolt borjúszegy220
Borjúszegyfej221
Párolt borjúszegyfej221
Borjúláb "háziasszony" módra222
Borjúláb friss zöldborsóval222
Borjúbecsinált "régi módon"223
Fehér borjúragu224
Borjúragu Marengo módra224
Tésztapástétom Ferdinand Wernert konyhafőnök módra225
Borjúrudacskák vajban226
Hideg borjúhús227
Ürü, bárány, tejes bárány228
Az ürü bontása228
Sült ürücomb229
Sült báránycomb229
Főtt báránycomb angolosan229
Sült báránycomb fehérbabbal, breton módra230
Dupla, hátszín és barom231
Báránygerinc vendéglős módra232
Sült báránykaraj vagy bárányvesepecsenye234
Báránybélszín Parmentier módra234
Bárányborda párizsiasan235
Rántott vagy roston sült bárányborda235
Ürüborda vargányagombával236
Ürüborda Champvallon módra236
Ürüborda Pompadour módra237
Báránydió "dauphiné" módra238
Sült báránylapocka238
Báránylapocka "pékné" módra239
Párolt ürülapocka fehérrépával239
Töltött ürülapocka "Bercy" módra240
Báránymell (szegy) vagy bárányepigramme241
Ragu, gulyás és Navarin241
Navarin (ürüragu főzelékkel)241
Bárányragu tavasziasan242
Currys ürü almával243
Ír birkaragu (Irish stew)244
Tejesbárány hátulja vagy negyede nyárson sütve petrezselyemmel245
Tejesbárány-ragu tavaszi főzelékkel245
Hideg ürü- és bárányhús245
Sertéshús246
A sonka246
Sonkacsülök "Lucas-Carton" módra248
Meleg sonka különféle zöldségekkel248
Hideg sonkahab249
Sonka szénában250
Véres és májas hurkák, kolbászok250
Hagymás pirított hurka251
Rostonsült fehérhurka, habpürével251
Véreshurka ranett-almával251
Kolbász fehérborban251
Sertésborda252
Sertéstarja vagy füstölt töltött káposztával252
Sertéskaraj és sertésoldalas253
Savanyúkáposzta strassbourgi módra253
Hideg sertéshúsok254
Hideg sertéssült, fehér- vagy vöröskáposzta salátával254
Néhány házi hentesáru-recept255
Sertés pástétom255
Sertésfej kocsonya255
Sertésmáj pástétom256
Belsőségek258
Borjú- vagy marhagerincvelő ("amourette")258
Ürü-, borjú- és sertésvelő259
Velő barna vagy mogyoróbarna vajon259
Velő "molnárné" módra259
Rántott velő Orly módra, paradicsommártással259
Pirított velő nizzai módra260
Olvasztott paradicsom provánszi módra260
A máj260
Párolt borjúmáj (burgundiai különlegesség)260
Borjúmáj nyárson sütve261
Roston sült borjúmáj "Bercy" módra262
Sült borjúmájszeletek lyoni módra263
Marhagyomor264
Pacal lyoni módra264
Ürü- vagy marhanyelv264
Marhanyelv "polgári" módra265
Báránynyelv lencsepürével265
Borjú-, ürü-, vagy bárányvese266
Sült vesék madeira borban266
Sült vese gombával266
Roston sült ürü(bárány)vese267
Roston sült ürü(bárány)vese zöldmező módra267
Borjú- vagy ürüvese piláfrizzsel268
Borjúvese mustármártásban268
Borjúmirigy269
Borjúmirigy apró rákkal és borsóval ínyenc módra269
Lassan sütött borjúmirigy270
Pácolt borjúmirigy fehérmártásban271
Grillezett borjúmirigy "Marsall"-módra271
Sült borjúmirigy szeletek272
Borjúfej272
Birkaláb272
Birkaláb "Poulette" módra273
Birkaláb remulád mártással274
Sertésláb274
Roston sült sertésláb remulád mártással274
Rostonsült sertésláb "Béarni" mártással275
Szárnyasok276
Bressei sült jérce szarvasgombával277
Barnára párolt jérce "Várúrnő" módra278
Jérce durva sóval278
Párolt jérce tárkonnyal és rizs-körettel278
Bressei jérce rizzsel és szárnyas tejszín-mártással278
Párolt jérce "Hercegnő" módra279
Szárnyas mell-szeletek, kotlettek280
Szarvasgombás bressei jérce "Brazier anyó" módra280
Ecetes tyúk281
Sertéshólyagba töltött bressei jérce "Joannes Nandron" módra282
Jércemell "Francoise" módra282
Jércemell "Antonin Caréme" módra283
Szárnyas kotlett, ragu és becsinált283
Csirkeragu gombával285
Csirkeragu vadász módra285
Bressei tyúk rákokkal286
Csirkeragu kucsmagombával vagy vargányával286
Sült csirke Marengo módra287
Tárkonyos sült csirke287
Sült csirke lyoni módra288
Sült csirke szarvasgombával288
Sült csirke tavasziasan288
Sült csirke portugál módra288
Bressei csirke sóban289
Bressei sült csirke nyárson289
Bressei csirke lyoni tűzálló tálban289
Szárnyas becsinált "Vallée d'Auge" módra290
Kakas borban burgundi módra290
Kakas fleurie borban292
Párolt jérce "jóasszony" módra293
Frissen sült szárnyasok293
Nyárson sült csirke ördög módra294
Roston sült csirke amerikai módra294
Hideg szárnyasok294
Szárnyas-majonéz295
Szárnyas-hab295
Jérce aszpikban295
Szarvasgombás pulyka Crémieu módra295
Gesztenyével töltött pulyka296
Galamb zöldborsóval298
Galambragu298
Galamb tányéron, szalonka módra készítve299
Kacsák300
Roueni kacsa300
Roueni kacsa "Hotel Couronne" módra300
Kacsa-szeletek301
Kacsa "Claude Jolly" módra, Michel Guérard receptje302
Roueni kacsaragu302
Nantes-i kacsa303
Fiatal kacsa répával303
Fiatal kacsa olivabogyóval304
Kacsa zöldborsóval304
Narancsos kacsa "a la bigarade"304
Gyöngytyúk, gyöngycsibe305
A liba305
Fiatal töltött liba "gazdasszony" módra305
Szilveszteri liba306
Főtt libahús zsírban elrakva308
Cassoulet Languedocból (bab egytálétel)309
Libamáj310
Libamáj melegen310
Hideg libamáj portói borban311
Sült libamájszeletek szarvasgombával312
Hideg libamájhab312
Kacsamáj pástétom313
Szárnyashab gombóckák313
Szárnyas májpuding bressei módra314
Vadhúsok315
Rostonsült őzcomb gesztenyepürével316
Őzgerinc "Saint-Hubert" módra317
Őzbordák lencsével317
Tejszínes őzbordák317
Őzbordák zellerpürével317
Őzdió "Berny" módra318
Ragu őzből, szarvasból, dámvadból318
Vaddisznó és vadmalac318
Vadnyúl (mezei nyúl)318
Vadnyúl nyárson319
Nyúlragu319
Fiatal nyúl "Chabert" módra319
Töltött nyúl Diana módra320
Nyúl Couteaux szenátor módra321
Nyúlgerinc borsos mártásban323
Tejszínes nyúlgerinc326
Roston sült nyúlhát327
Vadnyúl becsinált327
Fiatal vadnyúl vadász módra328
A fácán329
Rostonsült fácán329
Serpenyős fácán330
Fácán fazékban330
Tejszínes fácán330
Chartreuse fácánból331
Fácánragu331
Gesztenyével és szarvasgombával töltött fácán332
Libamájjal töltött fácán "Szuvarov" módra33
A fogoly333
Fiatal fogoly (perdreau) sütve333
Fogoly (perdrix) káposztában333
Fiatal folgoly káposztával334
Chartreuse fiatal fogolyból335
Fogoly Isigny módra335
Fogolyragu szarvasgombával336
Töltött fogoly "Limousin" módra336
Hideg foglyok "Café de Paris" módra337
Fajdkakas, császármadár, hófajd338
Roston sült fürj338
Fürjek szőlővel338
Fürj rizotto338
Hideg fürjek "George Sand" módra339
Fenyőrigó Liége-i módra339
Provánszi "jóasszony" módra340
Fecske, vagyis "mauviette"340
"Mauviette" "jóasszony" módra340
"Mauviette"-k "Pré-Catelan" módra340
Sármánymadár340
Sármány, "Caprice d'Éve" módra (Loues Perrier receptje)340
Ízletes pipiske341
Sült szalonka341
Töltött szalonka, szütve342
Szalonka ragu, régiesen "Christian Bourillot" módra343
A vadkacsa343
Vadkacsa sült344
Vadkacsa angolosan344
Vadkacsa ragu344
Vadkacsa keserű naranccsal344
Böjti réce344
Lile, bibic344
Zöldségek és köretek345
A zöldségek és elkészítésük345
A zöldségek349
Articsóka "Barigoule" módra (Töltött articsóka)349
Articsókák különböző mártásokkal350
Articsóka-talpak bressei módra350
Articsóka görögösen351
Töltött articsóka-talpak351
Articsóka Mornay módra351
Articsóka "hercegnő" módra351
Articsóka-fánkok352
Spárga352
Csőben sült spárga352
Spárga lengyel módra352
Zöld spárgafejek353
Padlizsán353
Csőben sült padlizsán353
Tejszínes padlizsán354
Olajban sült padlizsán vagy padlizsánfánkok354
Padlizsán provánszi módra354
Hosszúlevelű articsóka (cardon)355
Cardon borjúalaplében355
Cardon marhavelővel356
Cardon vajon356
Cardon olajban sütve356
Cardon különféle mártásokkal356
A sárgarépa357
Vajon fényezett sárgarépa357
Tejszínes répa358
Répa "Vichy" módra358
Sárgarépapüré358
Bokros és gumós zeller358
Zeller borjúalaplében359
Zellerpüré359
Endivia360
Tejszínes endivia360
Endivia Mornay módra360
Endivia molnárné módra360
Káposztafélék361
Savanyúkáposzta háziasszony módra361
Kelkáposzta362
Párolt kelkáposzta362
Töltött kelkáposzta362
Gesztenyével töltött kelkáposzta363
Kelvirág (karfiol)364
Csőben sült kelvirág364
Kelvirág-püré365
Kelvirág lengyelesen365
Kelbimbó366
Elzászi vöröskáposzta Paul Haeberlin módra366
Vöröskáposzta flamand módra367
Pácolt vöröskáposzta367
Tejszínes uborka368
Paraj368
Paraj vajon369
Tejszínes paraj369
A zöldbab369
Zöldbab udvarmester módra370
Tejszínes zöldbab370
Zöldbab normandiai módra370
Zöldbab püré370
Kevert zöldbab vajon370
Friss fehérbab370
Száraz fehérbab370
Fehérbab vajon371
Fehérbab breton módra371
Fehérbab háziasszony módra372
Vajbab vajon sütve372
Párolt fejessaláta372
Töltött párolt saláta373
Lencse373
Kukorica373
Kukorica palacsinta Marignan módra374
Gesztenye (maroni)374
Párolt (fényezett) gesztenye374
Gesztenyepüré374
Gesztenyefelfújt375
Fehérrépa375
Párolt (fényezett) fehérrépa375
Fehérrépapüré376
Vöröshagyma376
Fényezett vöröshagyma376
Töltött vöröshagyma377
Hagyma- vagy Soubise püré377
Sóska378
Vagdalt sóska378
Póréhagyma378
Póréhagyma görögösen378
Párolt póréhagyma379
Ecetes póréhagyma379
Póréhagyma olaszosan379
Csemegeborsó (petits pois)379
Csemegeborsó angolosan379
Mentás csemegeborsó380
Csemegeborsó francia módra380
Csemegeborsó "polgári" módra380
Csemegeborsó parasztosan381
Borsópüré381
Édes paprikák381
Töltött paprika381
Paprika-felfújt piemonti módra381
Paprikapüré382
A burgonya382
A burgonya legfőbb elkészítési módjai382
Pommes frittes (Pont-Neuf)382
Gyufaszál burgonya383
Szalmaburgonya (Pommes paile)383
Pommes chips383
Burgonya-felfújt383
Főtt vagy gőzön főtt burgonya384
Burgonya angol módon384
Héjában főtt burgonya385
Burgonyapüré385
Burgonya "hercegnő" módra385
Burgonyaropogós (krokett)386
Dauphiné burgonya-felfújt386
Burgonyafelfújt Fernand Point módra387
Tejszínes burgonya387
Sütőben sült burgonya387
Parázsban sült burgonya387
"Muszlin" burgonya387
"Macaire" burgonya387
Nyersen sült burgonya388
Lyoni módon pirított burgonya388
Provánszi módon pirított burgonya388
Bordói módon pirított burgonya388
Burgonya vajon "chateau" módra (várburgonya)389
Mogyoró-burgonya vagy burgonya párizsiasan389
Olvadós burgonya (Burgonya fondantes)389
Anna burgonya389
Burgonya "Sarlat" módra390
Burgonya pékné módra390
Buronya "Lorette" módra390
Feketegyökér és skorzonera391
Feketegyökér vajon pirítva391
Pirított feketegyökér lyoni módra391
Rántott feketegyökér391
Feketegyökér borjúalaplében392
Feketegyökér tejszínnel392
Olvasztott paradicsom392
Töltött paradicsom393
Rostonsült paradicsom393
Sült paradicsom393
Paradicsomfelfújt393
A gombák395
Csiperke (sampinyon) gombák395
Tejszínes gomba395
Csiperkegomba provánszi módra396
Pirított csiperkegomba396
Gombapüré396
Száraz gombapástétom (duxelles)396
Vajon sült gomba "Mornay" módra397
Töltött gomba Jen-Paul Lacombe módra397
Vargányagomba398
Sült vargánya provánszi módra (Escoffier receptje)398
Sült vargánya bordói módra398
Vargányagomba bordói módra (Párizsi módszer)398
Roston sült vargányagomba399
Kucsmagomba (morchella elata)399
Tejszínes kucsmagomba399
Rókagomba, másnéven csirkegomba399
Pereszkegomba - szegfűgomba400
Szarvasgomba400
Szarvasgomba szárnyas- vagy vadételekhez400
Libamáj tüzdelése szarvasgombával401
Szarvasgombakonzerv saját levében401
Omlett friss szarvasgombával401
Habart tojás szarvasgombával401
Szarvasgomba hamuban sütve (Escoffer receptje)402
Szarvasgomba pezsgőben402
Tejszínes szarvasgomba402
Pirított szarvasgomba Valromey módra402
Szarvasgomba-falatkák Roger Roucou módra402
Száraz tésztafélék403
Metélt tészta403
Makaróni olaszosan403
Csőbensült makaróni403
Makaróni nápolyi módra404
Milánói makaróni404
Ravioli nizzai módra404
A rizs404
Rizotto piemonti módra404
Piláf rizs405
Rizs indiai vagy kreol módra405
Milániói rizottó405
Vajas rizs405
Rizs valenciennes-i módra406
Rizs görögösen406
Rizs keletiesen406
Galuskák407
Galuska római módra407
Galuska hagyományos módon407
Galuska "párizsi" módra408
Galuska "Belle-de-Fontenay" módra408
Desszertek409
A különböző tésztafélék409
Kelt tészták409
Brióstészta409
Muszlin brióstészta411
Brióskorona411
Egyszerű brióstészta412
Savarintészta412
Bajorkuglóf (babatészta)413
Rumos savarin, bajorkuglóf cseresznyepálinkával413
Rumos savarin Maurice Bernachon módra413
Kuglóftészta413
Leveles tészták414
Leveles tészta414
Félleveles tészta414
Lepénytészta415
Mandulás sütemény, az ún. "Pithiviers"415
Mandulakrém416
Aprósütemény "Pithiviers" módra416
"Jalousies" mandulás sütemény417
Háromkirályok süteménye417
Vajas omlós és felvert tészták417
Teasütemények419
Aptó édes teasütemény419
Apró sós teasütemény419
Pástétomok, kalácsok leveles és más tésztából420
Vajastészta pástétom (vol-au-vent)420
Levelestészta torta megtöltésre420
Kis vajas pástétomok421
Nagy tésztakosár (timbal)422
Kis tésztakosár422
Kéregtészta töltelék nélkül sütve423
Vajas kosárkák423
Kéregtészta pástétomok számára423
Különféle gyümölcsös sütemények424
Almás sütemények "Jerome" módra (tortaformában sütve)424
Gyümölcsös: barackos, szilvás, ringlós sütemények425
Cseresznyés sütemény425
Epres sütemény425
Elzászi gyümölcstorta426
Normandiai gyümölcstorta426
Krémes cseresznyés torta4267
Krémes lepény426
Körtelepény4267
Omlós almáskalács426
"Tatin" almáslepény427
Égetett tészták427
Finom égetett tészta427
Közönséges égetett tészta428
Fánktészta428
Tészta sajtos süteményekhez428
Kávés vagy csokoládés képviselőfánk428
Töltött habkosár429
Pirított habkosár429
"Saint-Honoré" sütemény429
Apró vajas ropogós430
Különféle sütemények és torták430
Egyszerű sütemény kevert tésztából (génoise)430
Csokoládés genoise431
Elnök torta431
Madeleine tészta (Magdaléna sütemény)432
Plum cake (király sütemény, nagy mazsoláskalács angol módra)433
Szavojai piskótatészta433
Babapiskóta433
Feles piskóta434
Génuai kenyér434
Száraz aprósütemények435
Apró leveles-sütemény435
Pálmalevelek435
Cukros karikák435
Levelestészta rudacskák436
Vajas aprósütemény436
Macskanyelv (egyszerű recept)436
Macskanyelv (finom recept)437
Vajas mazsolás sütemény437
Mandulás tégla437
Torták438
Mokkatorta438
Mandulás csokoládés torta439
Kabala-torta439
Karácsonyi fatörzs439
Krémek, bajorkrémek, sarlottok, pudingok, rizsételek440
Krémek440
Mandulakrém (Frangipane krém)440
Cukrászkrém440
Chantilly krém (tejszínhab)440
Angolkrém, vagy vaníliaöntet441
Mokkakrém442
Finom mokkakrém (Urbain Dubois mester emlékére)442
"Saint Honoré" krém442
Gesztenyepüré krém443
Tojásfehérje hab443
Krém fagylaltos bajorkrémekhez, habos gyümölcsfagylaltokhoz, pudingokhoz, sarlottokhoz444
Borított krémek444
Borított karamellás krém445
Krém tálkában445
"Gisou" tojáshab445
Borsodók (sabayons)446
Cukrozott narancs, mandarin, citrom447
Mártások édességekhez447
Csokoládés tejszínmártás447
Barackmártás447
Pörkölt mandulamártás448
Montmorency mártás448
Mandulaszulc (Blanc-manger)448
Bajor krémek (bavaroises)449
Likőrös és egyéb szeszes bajor krémek449
Gyümölcsös bajor krémek450
Bajor nektár450
Candice és Stephanie desszert450
Jeges puding "prelátus" módra451
Sarlottok (Charlottes)452
"Kanada királynője" alma-sarlott452
"Saint Jean" sarlott453
"Saint Martin" sarlott454
Sarlott orosz módra454
Chantilly sarlott455
Sarlott Antonin Caréme módjára455
Pudingok455
Puding felfújt "Victoire" módra455
"Sasfiók" puding456
Puding Henry Clos-Jouve módra458
Puding Gaston Lenotre módra458
Muszlinpuding Cahterine anyó módra458
"Ile de France" puding459
Citromos vagy narancsos puding460
Portói boros puding460
Francia karácsonyi puding460
Krémpuding461
Angol plum-puding461
Német puding462
Rizsételek462
Rizspuding vagy rizsfelfújt463
Karamellás rizspuding463
Rizspuding borsodóval464
Krémes rizspuding464
Fánkok, ostyák, palacsinták, omlettek, felfújtak464
Fánkok464
Kisütőtészta (3/4 litert számítva)464
Kisütőtészta gyümölcsfánkokhoz465
Ranettalmás fánk (alma pongyolában)465
Körtés fánkok465
Ananász fánk465
Ananászfánk őrgrófnő módra466
Banános fánk466
Fejfújt fánkok466
Felfújt fánkok kreol módra467
Ostyák (goffrik)467
Bocuse nagymama ostyája467
Palacsinták467
Házi palacsinta468
Palacsinta várúrnő módra gesztenyekrémmel468
Palacsinta narancsvirágvízzel469
Könnyű palacsinta469
Palacsinta "Vatel" módra469
Lángoló palacsinta Grand Marnier-vel469
Töltött palacsinták470
Felfújttal töltött palacsinta470
Töltött palacsinta császárné módra470
Lekváros palacsinta471
"Tonkini" (ananászos) palacsinta471
Mandulakrémmel töltött palacsinta471
Gesztenyekrémmel töltött palacsinta471
Gyümölccsel töltött palacsinta472
Édes omlettek472
Cukros omlett (alaprecept)472
Likőrös omlett472
Omlett különféle lekvárokkal473
Omlett "Tahiti" módra473
Meggyes omlett473
Omlett "a szép Aurórához"473
Omlett "Elefántcsontpart" módra474
Felfújt omlett474
Vaníliás felfújt omlett474
Likőrös felfújt omlett475
Felfújt omlett Grand Marnier-vel475
"Meglepetés" omlettek476
Surprises, azaz fagylalttal töltött omlettek476
Omlett norvég módra476
"Erzsébet hercegnő" omlett476
Őszibarackos omlett477
Moszkvai omlett477
Csodálatos omlett felfújt477
Felfújtak (souffles)478
Krémfelfújt (alaprecept)478
Citromos felfújt479
Narancsos felfújt479
Vaníliás felfújt479
Pralinés felfújt479
"Martine" felfújt479
Csokoládés felfújt479
Mokkal felfújt480
Mandulafelfújt480
Mogyorófelfújt480
Palmyra felfújt480
Rothschild felfújt480
Virágfelfújtak480
Nagymama finom felfújtja481
Gyümölcsfelfújtak481
Likőrös vagy boros felfújt482
Narancs felfújt482
A cukor, a csokoládé, a habcsókok, a fagylaltok, a szorbetek482
A cukor482
A szirup elkészítésének alapismereti482
Természetes málnaszirup485
Cukros fondant485
Cukormáz485
Mandulás nugát486
Praliné486
Kandirozott virágok486
Kandirozott gesztenye486
A csokoládé487
Csokoládégomba (truffe)487
Habcsókok487
Közönséges habcsókok487
Töltött habcsókok488
Finom falatkák488
Karibi habcsók488
Maraschinos muszlin habcsók488
Fagylaltok488
Krémfagylaltok (alaprecept)489
Mokkafagylalt489
Csokoládésfagylalt489
Pranilésfagylalt489
Gyümölcsös fagylaltok490
Ribizlifagylalt490
Eperfagylalt490
Narancs- vagy mandarinfagylalt490
Citromfagylalt491
Keverékek fagylaltbombákhoz491
Habfagylaltok, fagylaltos piskóták és parfék491
Cseresznyés jeges fagylaltfelfújt492
Jeges piskótakeverék492
Parfék494
Szorbetek494
Graniték (vagy gramolatok)494
Marquise-k495
Puncsok495
Spoom-ok495
Narancs "narancs módra"495
Gyümölcsdesszertek496
Barack496
Barackkompót496
Barackkompót maraschínoval496
"Condé" barack496
"Bourdaloue" barack497
"Colbert" barack497
"Clairette" barackhabcsók497
Lángoló barack Grand Marnier-vel498
Aszpikos barack "Robert d'Ardeuil" módra498
Ananász499
"Condé" ananász499
Habcsókos ananász499
Ananászos aprósütemény normandiai módra499
Likőrös ananász500
Ananász "Paul és Raymonde" módra500
Banán501
Banánfelfújt501
Cseresznye501
Lángoló cseresznye501
Eper501
Fagylaltos eper501
Eper aranygyümölcsökkel502
Gesztenye502
Mont Blanc gesztenyéből502
Sárgadinnye502
Sárgadinnye királyi módra502
Sárgadinnye "a jó vendégfogadóhoz"503
Őszibarack503
Őszibarack "főherceg" módra503
Normandiai őszibarack504
Fagylaltos őszibarack szirupban505
"Melba" őszibarack (Péches Melba)505
Őszibarack szultán módra505
Isteni őszibarack505
Őszibarack "az én malmom" módra505
"Astoria" őszibarack506
Körte506
Lángoló körtefűzér506
"Félicia" körte506
"Rose-Marie" körte507
Körtelekváros palacsinta508
Körték beaujolais-vel508
Alma508
Alma jóasszony módra508
Diós almapuding5098
Alma sütőben Martinique módra509
Alma Limousin módra509
Pompás almák510
Alma "Anger szépe" módra511
Szilva511
Szilva burgundi borban511
Vegyes gyümölcssaláták512
Különféle hideg gyümölcsös desszertek512
Rizs császárnő módra512
Vegyes gyümölcs császárnő módra512
Gyümölcsös diplomata-puding513

Paul Bocuse

Paul Bocuse műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Paul Bocuse könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv