A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az égbolt lovagjai

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Légrády Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Légrády Testvérek könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Az Ur 1664-ik esztendejében, május egyik napján hajnalban pompás menet vonult végig Lissabon utcáin és a főtérre igyekezett. Csupa csillogó vértbe öltözött katona, akiknek... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Az Ur 1664-ik esztendejében, május egyik napján hajnalban pompás menet vonult végig Lissabon utcáin és a főtérre igyekezett. Csupa csillogó vértbe öltözött katona, akiknek megjelenése azonban nem túlságos örömmel töltötte el a békés polgárokat, akik a házak falához lapulva mormogtak halk szitkokat. A katonák egy előkelő hányi-veti modorú, hetyke tekintetű ur körül csoportosultak, aki hosszú vékony kardjával ugy játszadozott, akár egy sétapálcával. A kürtösök teli tüdővel fújták trombitáikat és igyekeztek a főtérre, ahol megálltak és az előkelő gavallér egy pecsétes irást szedett elő kabátjából. Ugyanakkor azonban nyers hangon - amely egyáltalában nem illett finom külsejéhez, - rámordult a kürtösökre: No, mi az, fickók, nem tudtok különben fújni? Mit nyögdécseltek ilyen keservesen? Őseimre mondom, szijat hasitok a hátatokból, ha nem harsog jobban a trombitátok! Addig fújjátok, amig Lissabon valamennyi tökfejű polgára fel nem ébred és ide nem rohan meghallgatni a király legfelsőbb parancsát!
- Jól beszélsz, Conti uram!.- helyeseltek a tisztek, - adjuk meg a tiszteletet őfelségének, Braganzai Alfonsnak, Portugália királyának!
- És tisztelet illesse őfelsége első miniszterét isi - tették hozzá néhányan hizelegve. Vissza

Paul Féval

Paul Féval műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Paul Féval könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv