1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kórház a Vasgyárban (minikönyv)

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Fotózta

Kiadó: Miskolci Miniatűrkönyv-gyűjtők Klubja
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadott példányszám: 600 Könyvárusi forgalomba nem került. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 41 x 51 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az idő múlását nemcsak egymást követő esztendők, kőbe és fémbe vésett mondatok jelzik, hanem a múló idő sodrában kibontakozó cselekedetek. Történelmi léptékkel mérve 85 esztendő nem nagy idő - egy... Tovább

Előszó

Az idő múlását nemcsak egymást követő esztendők, kőbe és fémbe vésett mondatok jelzik, hanem a múló idő sodrában kibontakozó cselekedetek. Történelmi léptékkel mérve 85 esztendő nem nagy idő - egy intézmény életében azonban megannyi szembeötlő változás, jobbító szándék és szép törekvés megvalósulásának hordozója lehet.
Így igaz ez a Vasgyári Kórház históriájában. Azóta, hogy a századfordulón, a város bontakozó nagyiparával egyidőben, jó ügy szolgálatába szegődve, letették a mai kórház-együttes első épületének alapkövét, sok változás történt a két gyár közé oly jól illeszkedő egészségügyi intézményben. E változásokat - melyek a legnehezebb időben is egybeestek a munkásember egészségének óvásával, - teljességre való törekvés nélkül villantjuk fel a most kézbentartott kicsiny könyvecskében. Tesszük ezt az elődöknek kijáró tisztességgel, a napjainkban fáradozó egészségügyi dolgozók becsülésével - és a holnap teremtés őszinte szándékával.
Megkíséreljük nyomon követni azokat a változásokat, amelyek rendhagyó mérföldkőnek tekinthetők a Vasgyári Kórház elmúlt 8 és fél évtizedében, érzékeltetve, hogy ez az intézmény nemcsak nevében őrzi következetesen a vasgyári szót, hanem egész tevékenysége során szorosan kötődött - és ma ez talán még inkább így van - a vasgyárakhoz, tehát a Lenin Kohászati Művek és a Diósgyőri Gépgyár csaknem 30 ezres kollektívájához, valamint az itt dolgozók családtagjaihoz, a 130 ezres lélekszámú munkáskerülethez.
E törekvést ígérte hajdan, 1901-ben a kórház alapítás szellemisége, és ennek volt hordozója nagy hűséggel az elmúlt 85 esztendő. Ehhez szeretnénk szerényen kapcsolódni e könyvecske elkészítésével:
A Szerzők
Miskolc, 1985. március hó Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv