1.031.324

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű műszaki szótár I-II.

Zeitgemässes Technisches Wörterbuch I-II. - I.: Német-Magyar rész/Két függelékkel: 1. Szakirodalmi Tájékoztató, 2. Műszaki Névsor - I.: Deutsch-Ungarischer Teil/Mit zwei Anhänge: 1. Fachliterarischer Wegweiser, 2. Bezugsquellenverzeichnis/II.: Magyar-Német rész/Két függelékkel: 1. Szakirodalmi Tájékoztató, 2. Műszaki Névsor - II.: Ungarisch-Deutscher Teil/Mit zwei Anhänge: 1. Fachliterarischer Wegweiser, 2. Bezugsquellenverzeichnis

Szerkesztő

Kiadó: Miszler Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 1.280 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hungária Nyomda Rt. Budapest nyomása. Első kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A műszaki élet egészére kiterjedő, minden igényt kielégítő, kellő terjedelmű műszaki szótár évtizedek óta nem jelent meg a magyar könyvpiacon. A technika rohamos fejlődésével hazai szótárirodalmunk... Tovább

Előszó

A műszaki élet egészére kiterjedő, minden igényt kielégítő, kellő terjedelmű műszaki szótár évtizedek óta nem jelent meg a magyar könyvpiacon. A technika rohamos fejlődésével hazai szótárirodalmunk nem tartott lépést; Pálffy Miklós magyar és a jelentősebb külföldi szótárak bibliográfiája c. tanulmányából («Technika» 1931. XI. évf. 1-2. sz.) kitűnik, hogy az 1834 óta megjelent műszaki szótárak és szójegyzékek túlnyomórészt csak egyes szakokra terjedtek ki és a kiadásuk ideje is főként a mult századra esett. Általános jellegűnek csak két kéziszótár és egy zsebszótár volt nevezhető.
A szótárhiánynak igen egyszerű oka van. A hazai igényeknek megfelelő műszaki szótár nemcsak a szerkesztőt állítja igen nagy feladat elé, hanem a kiadótól is komoly anyagi áldozatkészséget követel. Szellemileg és anyagilag egyaránt jelentős erők összefogása szükséges, különösen a mai rendkívüli időkben, hasonló mű megjelentetéséhez. Másfelől a műszaki fejlődés gyors irama és sokrétűsége parancsolólag követeli, hogy ne régi, túlnyomórészt elavult szakkifejezéseket tartalmazó szakszótárt hívhassunk segítségül, hanem lehetőleg a mai igényeket kielégítő legújabbat.
Az előrelátott nehézségek ellenére is örömmel tettem eleget a kiadó felkérésének és vállaltam a Korszerű Műszaki Szótár magyar-német és német-magyar köteteinek szerkesztését.
Munkám során messzemenően szem előtt tartottam mindazokat az alapelveket, amelyeknek érvényesülni kell egy műszaki szótárnál ahhoz, hogy tanácsadó tisztét betölthesse. A szerkesztőségi munka ily irányú törekvésének eredménye a szótár terjedelmes anyaga, amely felöleli mindazt az élő ismeretanyagot, amire a ma műszaki emberének szüksége lehet. A fősúlyt mindenekelőtt arra helyeztem, hogy a műszaki élet különböző területeit mai fontosságukkal arányos rész képviselje a szóanyagban. Ezért a fölveendő szókészletet széttagoltam és minden részt az illető műszaki tudományban ill. gyakorlatban otthonos szakszerkesztő kezébe tettem le. Harmincnál több kartársam volt szíves vállalni a szakszótár terhes és felelősségteljes munkájában való közreműködést. Kereken 30.000 szópárt ölel fel a Korszerű Műszaki Szótár kötetenkint.
Külön gondot fordítottam arra, hogy az elmélet és a gyakorlat embere egyenlő eredménnyel használhassa a szótárt. Arra is törekedtünk, hogy az egybegyűjtött anyag áttekinthető és könnyen kezelhető legyen és csak azt tartalmazza, ami a műszaki életben elméleti és gyakorlati téren ismereteink mai állásának megfelel. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II. Korszerű műszaki szótár I-II.

Könyvtári könyvek voltak. A kötetek borítója kissé kopott, néhány lapjuk enyhén gyűrött.

Állapot:
7.880 ,-Ft
39 pont kapható
Kosárba
konyv