1.034.981

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Középfokú kurzuskönyv a német szóbeli nyelvvizsgára és az emeltszintű érettségire

Témák - Kommunikatív feladatok - Képek - Szituációk

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Győr
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-44027-6-3
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókat, illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ön egy szóbeli középfokú nyelvvizsgára előkészítő könyvet tart a kezében, amely a felvételi vizsgákra való felkészülésnél is sok segítséget nyújt. A könyvet azok számára is ajánlom, akik már... Tovább

Előszó

Ön egy szóbeli középfokú nyelvvizsgára előkészítő könyvet tart a kezében, amely a felvételi vizsgákra való felkészülésnél is sok segítséget nyújt. A könyvet azok számára is ajánlom, akik már rendelkeznek szóbeli középfokú nyelvvizsgával, de tudásukat fel szeretnék eleveníteni illetve tovább akarják fejleszteni.
A könyv elsősorban csoportos nyelvtanulásra alkalmas - tanári irányítás és korrekció szükséges hozzá -, de használható egyéni nyelvtanulásra is, de ebben az esetben is ajánlatos a tanári irányítás. A könyv szóbeli témák szerint tagolódik, egy-egy fejezet színes és érdekes összeállításokat tartalmaz, amely további kisebb témákat dolgoz fel. (Pl. a „Szabadidő" fejezeten belül sor kerül az olvasás, színház, televíziózás, mozi, zene témák tárgyalására) Minden egyes fejezetet egy-egy motivációs feladat vezet be, amely segíti a témára való ráhangolódást. Ezután következnek az egyes témák szókincsét feldolgozó lexikai feladatok és gyakorlatok illetve a témákat tárgyaló szövegek a hozzájuk tartozó kommunikatív feladatokkal.
A szövegek különböző témákat, problémákat, véleményeket dolgoznak fel, amelyek gyakorlataikkal együtt nagy segítséget nyújtanak a szóbeli nyelvvizsga kommunikációs feladatához.A szövegek és feladatok után „Zusatztexte" címmel kiegészítő szövegek találhatók. A fejezetek végén pedig magyar nyelven megfogalmazott szituációk vannak megadva.A könyv legvégén színes képekből van összeállítás. Ezek a képek lehetőséget adnak a képleírás gyakorlására.
A feladatok illetve szövegek és szituációk alkalmasak szövegértésre, a szókincs és a beszédkészség fejlesztésére, témakifejtésre, vélemények megfogalmazására stb. A nyelvtanár válogathat a csoport szintjének megfelelően a szövegek és feladatok között. Néhány szöveg ugyanis túlmutat a középfokú szóbeli nyelvvizsga követelményein; de a gyengébb csoportoknál illetve nyelvtanulóknál is alkalmas pl. szövegértésre.
A könyv érdekes, autentikus és ami nagyon fontos, aktuális témájú szövegeket, adatokat tartalmaz. Hiszen a nyelvtanulásnál alkalmazkodni kell a világ, az élet eseményeinek gyors változásaihoz.
Véleményem az, hogy a nyelvtanulás legyen érdekes, élvezetes. Fontos, hogy a nyelvvizsgára való felkészülés ne szorítkozzon csak kifejezetten szövegek, fogalmazások bemagolására, hanem fontos, hogy a nyelvtanuló képes legyen használni szókincsét, a megtanult nyelvet a legkülönfélébb szituációkban, élethelyzetekben. Vissza

Péntek Bernadett

Péntek Bernadett műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Péntek Bernadett könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv