Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.343

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Perceg a szú

Regény

Szerző

Kiadó: Uj Idők Irodalmi Intézet RT. (Singer és Wolfner) Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 674 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Ez a könyv az Asszonybeszéd árnyai útjának második kanyarodója, Patócsy Katalin leányivadékainak élete 1686-tól 1786-ig. A második száz esztendő. Nyomatta a "Jókai" nyomda rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

. . . Pfutsch Leopold megvakargatta kövérségtől ráncos tarkóját és lemászott az ágyról, a felesége mellől. Meleg volt a dunna alatt s most végigborzongott, amint a talpa a ház hideg... Tovább

Előszó

Részlet:

. . . Pfutsch Leopold megvakargatta kövérségtől ráncos tarkóját és lemászott az ágyról, a felesége mellől. Meleg volt a dunna alatt s most végigborzongott, amint a talpa a ház hideg téglapadlóját érte.
Az asszony a falnak fordulva aludt még.
- Most bezzeg alszik, - gondolta Leopold s a szemefehérje megvillant, amint szőrös nyakát nagynehezen hátrafordítva rátekintett. Aludt szegény. összekuporodva, izzadtan.
Egész éjszaka nyögött és nyöszörgött, nem volt miatta nyugalom. Meleg fedőt hozott neki Leopold, vizet, sört. Még orvosságot is kevert, valami szürkés port kívánt bevenni egy kanál vízben. Mindhiába. Nem szűnt a görcs.
Pfutsch Leopold nagyot ásított. Most a füle mellett csípte valami. Ott is megvakarta. Ördög vigye, nem csoda, ha mindenféle férget hazahoz. Mikor sebei gyógyulása után Rosina közbenjárására s a gróf úr jóakarátából börtönőr lett, nagyon örült a biztonságos kenyérnek, mert mit várhat a sánta katona? De annyi bogarat életében nem látott semmiféle háború idején, mint most a tömlöcben.
Az asszony szaggatottan, önfeledten felszuszszant, aztán aludt tovább. Félig nyitott száján, hiányzó elsőfogai helyén, halk fütyörészéssel járt ki és be a rosszszagú lélegzet. Nem volt már fiatal, özvegyasszonynak, de húsos, tiszta, csinos teremtésnek ismerte meg Pfutsch Leopold az ostrom idején s ha beteg lett, nem tehet róla senki. Vissza

Kosáryné Réz Lola

Kosáryné Réz Lola műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kosáryné Réz Lola könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Perceg a szú Perceg a szú Perceg a szú Perceg a szú Perceg a szú Perceg a szú Perceg a szú Perceg a szú

A borító, a lapélek és néhány lap enyhén foltos.

Állapot:
3.760 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba