1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sivatag titka

Beau Sabreur

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Palladis Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím: Kék-Csillag Trilógia
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Kék Csillag-Trilógia második része. Fekete-fehér, egész oldalas rajzokkal illusztrálva. Készült a Pallas részvénytársaság nyomdájában, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

I. FEJEZET.
A mélységből fölemelkedem.
Sorsom nadirjánál kezdem a történetet, a legeslegalsó mélységeknél, hogy látni lehessen, hogyan emelkedik föl a zenitre, a legmagasabb pontra, ahol aztán... Tovább

Előszó

I. FEJEZET.
A mélységből fölemelkedem.
Sorsom nadirjánál kezdem a történetet, a legeslegalsó mélységeknél, hogy látni lehessen, hogyan emelkedik föl a zenitre, a legmagasabb pontra, ahol aztán kudarc koronázza.
Piszkos, vászon istállóruhában mutatom be magamat, lábamon otromba fabakancs és elnyújtózom egy széles, rézsut állított deszkán; a fejem, közel a falhoz, egy láb széles és két hüvelyk vastag fapárkányon nyugszik, mely a párnát helyettesíti; lábam a lécen, mely e gyönyörű ágy végét jelzi; az ágy körülbelül harminc láb hosszú és hét láb széles, átéri a helyiség egész hosszát és két lábnyira lehet a mocskos tégla-padlótól.
Elkényeztetett személyem s a fa-ágy között - amit sok hitvány test hevert már csiszoltra és fényesre - semmi egyéb nincsen. Takaróm is csak egy vászon «kenyér-zsák», négy láb hosszú és kettő széles zsák, melyben a prófuntot szokták szállítani. Arra azonban, hogy a lepedőt, takarót, paplant és dunnát helyettesítse, nagyon elégtelen jószág.
Az éjszaka csípősen hideg és vászon-ruhám alatt hiába feszül meg valamennyi alsóruhám, a fogam ütemesen vacog és egész testemben úgy reszketek, mintha váltóláz gyötörne. Nem viselhetem meleg katonaruhámat, -- se kabátot vagy felöltőt, mert... jaj! áristomban vagyok. Vissza

Percival C. Wren

Percival C. Wren műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Percival C. Wren könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv