797.627

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A régi Óbuda

Kássa Gábor akvarelljeivel

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 61 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 15 cm
ISBN: 963-336-046-9
Megjegyzés: Színes reprodukciókkal illusztrálva.

Fülszöveg

Eget ostromló házak nőnek a régi viskók helyén Óbudán, a ferde tetős, málott házak töredékes sorozata napjainkban tűnik el végleg a szurtos kávémérésekkel, kertes kis udvarokkal együtt.
Ha ecsettel lehet egy városrész kortörténetét megírni, úgy Kássa Gábor óbudai képei arra szolgálnak. Itt élt és tanított, minden részét ismerte Óbudának, alkotásainak alapanyagát, modelljét környezetében kapta és érzékletes piktúrájával mindezeket meg is festette.
"Gyermekkorunk Óbudája - mondja a kötet szövegének szerzője, Pereházy Károly - eltűnt, de az ott átélt élmények még mindig bennünk élnek, és a múló idővel, a távolsággal az élmények kiszínesednek, megszépülnek.
Emlékezünk még a vándorcirkuszosokra, kiket gyermeki fejjel oly fennkölteknek láttunk, mint az Olimposz isteneit, a vándor panorámásra, ki soha nem látott csodákat, csacska történeteket, híres rablóvezéreket, kéjgyilkosságokat vetített a kisemberekből összeverődött ámuló közönségnek.
Ez az írás - miként a korábban megjelent... Tovább

Pereházy Károly

Pereházy Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pereházy Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A régi Óbuda A régi Óbuda A régi Óbuda

A védőborító enyhén kopott.

Állapot:
1.740 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba