1.034.159

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Napfényes életfilozófia

Szerző

Kiadó: Pantheon Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második kiadás. Készült a Márkus-nyomdában, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A legenda szerint Buddha, Konfucius, Lao-ce együtt ültek egy eceteskancsó mellett, amely a földi életet jelképezte. Mind a három bemártotta az ujját, hogy megízlelje - mi van... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A legenda szerint Buddha, Konfucius, Lao-ce együtt ültek egy eceteskancsó mellett, amely a földi életet jelképezte. Mind a három bemártotta az ujját, hogy megízlelje - mi van benne? Konfucius, a realista mindjárt így szólt: ez savanyú!... Buddha, a maga pesszimizmusával keserűnek találta. Lao-ce szintén megízlelte. Aztán így szólt: - ez édes!
Ő volt az életművész.
Ismeretes a két béka meséje, amelyik belesett a tejescsuporba. Az egyik reménytelenül feladta a harcot és belefulladt, a másik addig rugdalózott, amíg a tejet vajjá köpülte maga alatt és annak tetejére ült.
Ez is életművész volt.
Ma, amikor az élet karácsonyfájára egyre töredezettebb díszeket aggatunk abból a kincsleletből, amely tavalyról maradt, mikor hiába van több villanyrezsó, több termofor, több összkomfort az életben, amikor nincs benne több napfény, a legnagyobb életművészetre van szükség, hogy ezt a korszakot is oly szépen éljük végig, amilyen szépen csak lehet.
Az ember sokkal nagyobb lehet és kell is hogy legyen, mint az a kis élet, amit leél.
Ruganyos szívre van ma szükség, hiszen nem a bajok törik össze a szívet, mint inkább a félelem, hogy a bajokat nem tudjuk elviselni. Vissza

Fülszöveg

Részlet:

A ma boldogságproblémája
A legenda szerint Buddha, Konfucius, Lao-ce együtt ültek egy eceteskancsó mellett, amely a földi életet jelképezte. Mind a három belemártotta az ujját, hogy megízlelje - mi van benne? Konfucius, a realista mindjárt így szólt: ez savanyú!... Buddha, a maga pesszimizmusával keserűnek találta. Lao-ce szintén megízlelte. Aztán így szólt: - ez édes!
Ő volt az életművész.
Ismeretes a két béka meséje, amelyik beleesett a tejescsuporba. Az egyik reménytelenül feladta a harcot és belefulladt, a másik addig rugdalózott, amíg a tejet vajjá köpülte maga alatt és annak tetejére ült.
Ez is életművész vol.
Ma, amikor az élet karácsonyfájára egyre töredezettebb díszeket aggatunk abból a kincsleletből, amely tavalyról maradt, mikor hiába van több villanyrezsó, több termofor, több összkomfort az életben, amiko nincs benne több napfény, a legnagyobb életművészetre van szükség, hogy ezt a korszakot is oly szépen éljük végig, amilyen szépen csak lehet.

Perlaky Lajos

Perlaky Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Perlaky Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv