1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Írók, költők Szentendrén (dedikált példány)

Szerző
Lektor

Kiadó: Pest megyei Művelődési Központ és Könyvtár
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 169 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-7521-56-9
Megjegyzés: Az egyik szerző, Pethő Németh Erika által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szentendre természeti szépségeivel, műemlékeivel, pezsgő művészeti életével az országos érdeklődés reflektorfényében áll. Számos szakkönyv, kiállítási katalógus ismerteti a város képzőművészetét,... Tovább

Előszó

Szentendre természeti szépségeivel, műemlékeivel, pezsgő művészeti életével az országos érdeklődés reflektorfényében áll. Számos szakkönyv, kiállítási katalógus ismerteti a város képzőművészetét, megfelelő publicitást kaptak a helyi műemlékek, az utóbbi években több könyvben, tanulmányban feldolgozták a város történelmét is.
Szentendre irodalmi múltja és jelene viszont meglehetősen feltáratlan, még a szentendrei lakosok többsége előtt is ismeretlen. Pedig egy város szellemi arculatához szervesen hozzátartoznak annak irodalmi emlékei és élő írói, költői is.
Jelen összeállításunkban igyekszünk képet adni Szentendre színes, gazdag szépirodalmi életéről. Ábécérendben közöljük a várossal szoros kapcsolatban álló írókról, költőkről összegyűlt adatokat. Az évekig tartó anyaggyűjtést 1989. májusában zártuk le.
Azokat a szerzőket vettük fel önálló címszóként, akik szerepelnek az irodalmi vagy életrajzi lexikonokban, összefoglaló irodalomtörténeti munkákban, illetve akiket legalább egy kötettel - szerzőként vagy közreműködőként - nyilvántart az Országos Széchényi Könyvtár.
A szentendreiség kritériumának - a készülő országos irodalmi topográfia szempontjaival összhangban - azt tekintettük, hogy a szerző a városban született vagy itt halt meg, itt dolgozott, illetve egy ideig szentendrei állandó lakos volt vagy hétvégi háza, nyaralója van a városban. (Ez alól csak Móricz Zsigmond esetében tettünk kivételt, a róla elnevezett helyi gimnázium tette indokolttá önálló címszó alatti szerepeltetését.) Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány) Írók, költők Szentendrén (dedikált példány)

A borító és néhány lap kissé foltos.

A címlapon az egyik szerző, Pethő Németh Erika névre szóló, sérült dedikációja látható.

Állapot: Közepes
2.980 Ft
2.380 ,-Ft 20
12 pont kapható
Kosárba
konyv