A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Magyar Művészet 1933/9.

A Művészeti Múzeumok Barátai Egyesületének hivatalos közlönye - IX. évfolyam 9. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Athenaeum R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Magyar Művészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Szinyei Merse Pál-Társaság megbízásából kiadja az Athenaeum R.-T. Megjelenik havonta. Fekete-fehér reprodukciókkal illusztrált. Angol, német és francia nyelvű tartalomjegyzékkel. Az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a füzetből:

A bécsi magyar örökség, íme, hazakerült és kultuszminiszterünk intézkedésére kiállítást rendeztünk belőle. A Magyar Művészet - éber figyelője, gondos kommentálója és hű tükre... Tovább

Előszó

Részlet a füzetből:

A bécsi magyar örökség, íme, hazakerült és kultuszminiszterünk intézkedésére kiállítást rendeztünk belőle. A Magyar Művészet - éber figyelője, gondos kommentálója és hű tükre a magyar múzeumok sorságnak - a következőkben majd tüzetesen beszámol erről az eseményről, amelyhez fogható régóta nem volt közgyüjteményeink életében. Mi e helyütt csak néhány felvilágosító megjegyzést bocsátunk előre, hogy az egész kérdés megítélését megkönnyítsük.
A trianoni "szerződés" 177. §-a arra adott nekünk jogot, hogy felhívjuk Ausztriát megállapodások kötésére abból a célból, hogy az "osztrák-magyar monarchi kormányának vagy a Koronának" gyüjteményeihez tartozott művészeti, régészeti, tudományos vagy történeti jelentőségű tárgyakat és okiratokat, amelyek a mi szellemi tulajdonaink, a viszonosság alapján vissza lehessen adni Magyarországnak, mint a származási hely országának. Vissza

Tartalom

Petrovics Elek: A bécsi magyar örökség
A Bécsből hazahozott magyar műkincsek kiállítása a M. Nemzeti Múzeumban:
I. Petrovics Elek: Képzőművészeti alkotások
II. Varju Elemér: Iparművészeti tárgyak, fegyverek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Művészet 1933/9. Magyar Művészet 1933/9. Magyar Művészet 1933/9. Magyar Művészet 1933/9. Magyar Művészet 1933/9. Magyar Művészet 1933/9. Magyar Művészet 1933/9.

A gerinc vászonnal pótolt.

Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv