A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete

Szerelmes receptek innen-onnan

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Helikon Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 244 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-208-288-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

A kötet kétféle élvezetet kínál az olvasónak: pikáns, erotikus történeteket, érdekes művelődéstörténeti anekdotákat és „gáláns recepteket" a szerelem élvezeteinek fokozásához. A szellemes és mulatságos kötet elmeséli, hogy Éva csábító almájától kezdve miféle ételekkel bájolták el a hölgyek a férfiakat, milyen volt a „feledés mártása", amivel Kalüpszó nimfa marasztalta Odüsszeuszt, mivel étette meg egykor Kleopátra Antoniust, milyen volt a Karolingok korából származó híres „angyalok levese", miféle szerelmi bájitalnak köszönhette világrajövetelét XIV. Lajos, a Napkirály és hódító erejét Casanova. De megtudhatjuk azt is, hogy Távol-Keleten, Óceánia szigetvilágában, ahol „nem bűn a szerelem", a kifinomult konyhaművészet milyen meglepetéseket kínál a kíváncsi turistáknak. A közreadott 250 recept segítségével mindezt otthonunkba varázsolhatjuk, miközben kitűnően szórakozhatunk az élvezetes „sztorikon".

Tartalom

Előszó5
Félig komoly bevezető előjáték gyanánt: a paradicsomi gondoktól a neolitikus lakomákig7
Amíg alma lesz a földön9
Az elsó földi étkek10
Az anyaistennő kultuszától a kegyetlen babiloni szokásokig13
Megalitikus nyalánkságok15
Babilon évkönyvei felé17
Pihentető kikötés Pantelleria szigetén19
A Földközi-tenger megélénkül: a főníciaiak és punok hódításaitól az etruszkok fényűzéséig21
Hogyan vette át Istár helyét Astoret-Asztarté-Aphrodité-Tanit23
Etruszk dolce vita25
Ahol az Erósz és Aphrodité ihlette örömöket szerelmes énekek és bordalok dicsőítik29
A költők és a konyhaművészet31
A konyhaművészet és titkos tanácsadónői36
Hogyan járult hozzá Makedónia királya a gasztronómiához38
Kleopátra szakácsainak elfelejtett titkai41
Az első gasztronómiai tapasztalatcserék Egyiptom és Róma között43
Antonius és Kleopátra bódító lakomái47
Szabadosság és dőzsölés a "Pax Romana" árnyékában53
Az Ars magirica kicsapongásai55
Varázsszerek és a szerelem művészete58
Társas lakoma Pompejiben58
Franciaországban pezsgőspoharat emelünk a szerelemre, majd visszatérünk a gasztronómia fejlődéséhez61
A kezdetek63
Angelika sokféleképpen64
Guillaume Tirel, más néven Taillevent66
Az olasz szakácsok hatása67
A francia konyha nagy találmánya71
Néhány szó a szerelmi bájitalról, melynek a Napkirály születését köszönhette74
A Napkirály vacsorái75
Az Ancienne régime tündöklése és bukása77
A derék perigord-i katona szarvasgombái81
Az első nagy konyhafőnők, első nagy éttermek: emeljünk kalapot előttük közjáték gyanánt83
Az olasz erotikus konyhaművészet rövid története89
Előszó a bab jegyében91
Márton mestertől Bartolomeo Scappiig92
Az evés és a test örömei a reneszánsz korban95
Bartolomeo Stefani: A jó konyha művészete97
Olasz konyha francia beütéssel98
Konklúzió gyanánt101
Az Ibériai félsziget. A portugál fadótól a spanyol zarzueláig105
Portugália107
Spanyolország109
Európa nyugattól keletig. Kóborlás a szerelem nyomában 121
A puritán Egyesült Királyság123
Kiruccanások a síkságok földjére126
Svájc128
A Rajnán és az Odera-Neissén túl130
Közép-Európa tegnap és ma131
A Balkántól Athénig és Isztambulig134
Körutazás Skandináviától a Földközi-tengerig, a mosolygós Vénusz hazájáig139
Skandináviában141
Kelet-Európától Közép-Ázsiáig145
Arábia határvidékén148
Nosztalgialátogatás a "termékeny félholdon"150
A kóser konyha152
Kikötünk Cipruson154
Afrikáról szólva: térjünk ki az észak-afrikai konyhaművészetre155
Három fekete-afrikai recept157
A Vörös-tengertől a Földközi-tengerig159
Ízelítő az igazhitűek paradicsomából160
Válogatás a marokkói konyha remekeiből160
Síva és Parvati nyomában. A mesés Indiában165
A vallás, minden gyönyörök anyja167
A szerelem és a kárma169
Kína földjének ezernyi gyönyörűsége171
Más idők, más szokások173
A kabóca és a fecske174
Négy állomás a Kínai-tengeren175
Körutazás Délkelet-Ázsiában179
Kínai jellegű ázsiai ételek181
A Kínai-tengertől az Indiai-óceánig182
Gésatitkok és ajnu-vallomások184
Az ausztrál kontinenstől Polinéziáig, azokon a szigeteken, ahol "nem bűn a szerelem"189
A kenguruk és wallabyk hazájában191
Éljen az unalom!193
Nőket szegért195
Egzotikus titkok196
Az amerikai földrész északi vidékén, felfedező úton az eszkimó, az indián és a jenki konyha nyomában199
Grönlandtól Alaszkáig201
A juharfa hazájában203
Keleti part - nyugati part206
Az amerikai földnyelvtől a Tűzföldig: vegyes, fűszeres konyhatitkok a keveredés, mint a fűszerezés213
Közép-Amerika215
Dél-Amerika226
FÜGGELÉK231
Amelyben a szerző felfedi néhány különösen nevezetes titkát231
Étvágygerjesztőnek233
Előételek233
Tészták236
Hal- és rákételek237
Hús- és szárnyasételek239
Egytálételek242
Desszertek, édességek243

Pino Correnti

Pino Correnti műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pino Correnti könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete Ötezer év Szerelmes Szakácsművészete

A lapélek kissé foltosak.

Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
10-40% KEDVEZMÉNY