1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

14 nap

Szerző

Kiadó: Gondolat Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 258 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Horthy Miklós, miután az antant és kisantant csapatok intervenciója megfojtotta a Magyar Tanácsköztársaságot, 1919. november 16-án a tiszti különítmények fegyveres asszisztenciája mellett... Tovább

Előszó

Horthy Miklós, miután az antant és kisantant csapatok intervenciója megfojtotta a Magyar Tanácsköztársaságot, 1919. november 16-án a tiszti különítmények fegyveres asszisztenciája mellett kormányzóvá választja magát.
1933. januárjában Hitler, a német Nemzeti Szocialista Párt vezetésére uralomra kerül. Első látogatója a külföldi államférfiak közül Gömbös Gyula, a király nélküli magyar királyság akkori miniszterelnöke.
1938 márciusában Hitler végrehajtja az Anschlusst, bekebelezi Ausztriát. Németország Magyarország közvetlen szomszédjává válik.
1938. augusztus 22-25 között Horthy felesége, Imrédy miniszterelnök és Kánya külügyminiszter kíséretében, hivatalos látogatásra Németországba utazik. A főméltóságú asszony Kielben keresztanyaként felavatja a legmodernebb német csatacirkálót. A férfiak a Harmadik Birodalom vezetőivel tárgyalnak: határrevíziót akarnak, a trianoni békeszerződésben megszabott határok felülvizsgálatát. A náci katonai és politikai vezetők reményt nyújtanak, de feltételt is szabnak: Magyarországnak társulnia kell Németországgal a Csehszlovákia feldarabolására irányuló akcióban. Hitler kancellár világosan megmondja Imrédy miniszterelnöknek: aki részt akar venni a lakomán, annak részt kell vennie a főzésben is.
Szeptemberben a müncheni egyezménnyel Anglia és Franciaország a fasiszta Olaszország közreműködésével kiszolgáltatják Csehszlovákiát Hitlernek. Vissza

Tartalom

Prológus5
A derby8
"Ez a legkevesebb"34
"Hatszázmilliós hadsereg fejlesztési programmal kezdtük"46
Tizenkét rémhírterjesztőt tettek ártalmatlanná62
"Lesülne az arcomról a bőr"80
"Egészen rövid bejelentést szeretnék tenni"95
Tapsvihar a Willhelmstrassen115
A tiszti állomány 32%-os, a legénység 36%-os veszteséget szenvedett130
"Feltétlenül internálandók!"145
Leszerelik a gyanús emberek telefonját155
A magyar-német számla szaldója172
"Az óvóhely lépcsőjén fokozott sebességgel haladjunk"184
Zsemlejegy zsemleevő növények számára204
A csapatok elérték a Dnyesztett226
Epilógus245
Információ247

Pintér István

Pintér István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pintér István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv