1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nyomdász ereje - a betű ereje (minikönyv)

Szerző

Kiadó: Nyomda-, Papíripar és a Sajtó Dolgozóinak Szakszervezete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Nyl kötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 3 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozatlan kiadás. Kiadott példányszám: 600 példányban, ebből 100 példány számozva. Könyvtervező: Erdélyi János Betűtípus: Négypontos Times betű Nyomda: Zrínyi Nyomda Nyomás módja: Íves magasnyomás Kiadási alkalom: A magyar könyvnyomtatás 500. évfordulóján emlékül fiataljainknak, akik 1973-ban lettek szakmunkások. A könyv pontos mérete: 35 x 46 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szép munkáshagyomány a nyomdaiparban, hogy azokat, akik újonnan lett szakemberei a mesterségnek - meghittebb vagy tréfásabb formában -, megkülönböztetett szeretettel fogadják maguk közé a régebbi... Tovább

Előszó

Szép munkáshagyomány a nyomdaiparban, hogy azokat, akik újonnan lett szakemberei a mesterségnek - meghittebb vagy tréfásabb formában -, megkülönböztetett szeretettel fogadják maguk közé a régebbi dolgozók.
Maguk az ipari tanulóból ifjú szakemberré előlépett lányok és fiúk is várva várják már, hogy az iskolásesztendőket, a tanulás időszakát felváltsa az igazi munka, a hivatás gyakorlása. A szerencsésebbek már tanulóéveik alatt megismerték leendő munkahelyüket, hiszen ott szerezték szakmai tudásuk zsengéit. Mások új környezetben, szokatlanabb körülmények között kezdik el a munkát. Valójában - az iskolapadokból kikerülve - a sokat emlegetett nagybetűs ÉLETET.
A hagyományokhoz - és a mai idők követelményeihez - híven szakszervezetünk is szeretettel köszönti az iparág új dolgozóit. E - számukra - sorsdöntő alkalomból velük együtt örülünk annak, hogy jövőjük fontos állomásához érkeztek. S velük együtt emlékezik meg a régmúlt idők harcairól, a munkáselődök példaadó küzdelmeiről. Hiszen az írott szó munkásai mindig is a haladást szolgálták és szolgálják. Amikor pedig a haladás elleni gondolatokat akartak velük kinyomtatni, gyakran ellenszegültek. A mai nyomdászok merőben más körülmények között kezdik el és folytatják alkotó munkájukat. Szocializmust építő társadalmunk legszebb eszméinek, nap mint nap megújuló kultúrájának gyarapításában tevékenykedhetnek.
Előfordulhat azonban, hogy olykor nem azt tapasztalják az életben, amit az iskolapadban tanultak. Előfordulhat, hogy nehézségeket, vagy éppen felemelőnek nem mondható körülményekkel találják szembe magukat. Ilyenkor gondoljanak arra, hogy minden elkészült újság, könyv, kinyomtatott műszaki vagy tudományos munka azt szolgálja, hogy a progresszív, a társadalmat előbbre vívő eszmék egyre biztosabban kiteljesedhessenek, a hétköznapok gyakorlatában megvalósulhassanak. S ez a legszorosabb kapcsolatban van a nyomdaipar dolgozóinak munkájával, tehát az ő tevékenységükkel.
Ezeknek a gondolatoknak a jegyében, az iparág ifjú szakmunkásainak köszöntése céljából készült ez a miniatűr könyv is. Erőt és egészséget, szép szakmai sikereket, nyugodt boldogulást kívánva mindnyájuknak, adja most át e könyvet a fiataloknak a
Nyomda-, a Papíripar és a Sajtó Dolgozói Szakszervezetének Elnöksége Vissza

Pintér István

Pintér István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pintér István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv