1.034.895

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A hóhérok nyilatkoznak (dedikált példány)

Pintér István és Szabó László riportkönyve

Szerző

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 416 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az egyik szerző, Pintér István által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Népszabadság hasábjain a közelmúltban megjelent Pintér István és Szabó László "A hóhérok nyilatkoznak" című riportsorozata. A szerzők előző nagy érdeklődést keltett riportsorozataihoz hasonlóan ezt is közreadja könyv alakban a Kossuth Könyvkiadó számos új részlettel, fejezettel kibővítve.
Pintér István és Szabó László 1961 nyarán Nyugat-Németországban felkeresték azokat a náci háborús bűnösöket, akik annak idején véres bűntettek egész sorát követték el a magyar nép ellen és ma nemcsak háborítatlanul élnek, hanem fontos pozíciókat töltenek be az új agresszív német államban, a Német Szövetségi Köztársaságban. A riporterek az élmény elevenségével számolnak be Winkelmann-nak, az SS-Obergruppenführerének, a magyarországi SS és hitlerista rendőri csapatok legfőbb parancsnokának nyugdíjasként töltött napjairól. Ellátogattak Vecsenmayerhez, aki annak idején Hitler különmegbízottja, Gauleitere volt Magyarországon - ma pedig Darmstadtban egy parfümcég képviselőjeként kijelentette: biztos... Tovább

Fülszöveg

A Népszabadság hasábjain a közelmúltban megjelent Pintér István és Szabó László "A hóhérok nyilatkoznak" című riportsorozata. A szerzők előző nagy érdeklődést keltett riportsorozataihoz hasonlóan ezt is közreadja könyv alakban a Kossuth Könyvkiadó számos új részlettel, fejezettel kibővítve.
Pintér István és Szabó László 1961 nyarán Nyugat-Németországban felkeresték azokat a náci háborús bűnösöket, akik annak idején véres bűntettek egész sorát követték el a magyar nép ellen és ma nemcsak háborítatlanul élnek, hanem fontos pozíciókat töltenek be az új agresszív német államban, a Német Szövetségi Köztársaságban. A riporterek az élmény elevenségével számolnak be Winkelmann-nak, az SS-Obergruppenführerének, a magyarországi SS és hitlerista rendőri csapatok legfőbb parancsnokának nyugdíjasként töltött napjairól. Ellátogattak Vecsenmayerhez, aki annak idején Hitler különmegbízottja, Gauleitere volt Magyarországon - ma pedig Darmstadtban egy parfümcég képviselőjeként kijelentette: biztos benne, hogy tíz év múlva már "másképpen" beszélgethet a náci időkről. A könyv egyik legérdekesebb fejezete Ausztriában, Bad Aussee-ban játszódik, ahol dr. Wilhelm Höttl - az SD egykori magyarországi parancsnoka, jelenleg az amerikai és nyugatnémet hírszerző szervek ügynöke - él. Megismerkedtek Kurt A. Becherrel, a brémai milliomossal, aki vagyonának alapjait akkor szerezte, amikor SS-Standartenführerként Magyarország "kiürítését", gazdasági kirablását vezette. Velük és sok más egykori magyarországi náci rabtartóval a szerzők személyesen találkoztak. Élményeik nemcsak izgalmasak, hanem rendkívül tanulságosak is, hiszen bebizonyosodik, hogy a magyar nép kirablói és gyilkosai ma is a régi nótát fújják - most az amerikai agresszív körök által vezényelt zenekarban.
A könyv érdekességét és hitelességét számos fénykép és eredeti okirat fényképmásolata fokozza. Vissza

Tartalom

Előszó5
A túlélés világbajnoka11
Egy rendőrőrnagy Nyugat-Berlinből67
Az elégedetlen Veesenmayer87
Az SS-obergruppenführer mint életmentő108
A véreb és az első számú bérgyilkos134
A brémai milliomos a nehéz időkre emlékezik172
A Hammelgasséban minden csendes205
"Kollegiális" beszélgetés Bonnban224
Nácitlanítás - kihalási alapon241
"Legyünk toleránsak!"264
Egy "antifasiszta" bonni miniszter284
Egy fontos beosztású rendőrőrnagy308
Akinek Voronyezs csak egy epizód319
Magyar nácik az NSZK-ban és Ausztriában342
Ki kicsoda?360
Mi micsoda?381
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv