A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anyagnorma 3.

Technológiai és műveleti utasítások/Sütőipari Műszaki-Gazdasági Dokumentáció részére

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kihajtható mellékletekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Anyagnorma
Bevezető5
Anyagnorma kenyérre és süteményekre7
Általános elvek7
Anyagnorma kenyérféleségekre8
Országos anyagfelhasználási norma8
Kenyérféleségek műszakilag és technológiailag megalapozott anyagfelhasználási normája9
A műszakilag és technológiailag megalapozott lisztfelhasználási norma elve9
A műszakilag és technológiailag megalapozott lisztfelhasználási norma alkalmazásának feltételei14
A műszakilag és technológiailag megalapozott lisztfelhasználási norma alkalmazásának módja15
A lisztfelhasználási mutatók ellenőrzése19
Anyagnorma süteményféleségekre és egyéb sütőipari termékekre22
Országos anyagfelhasználási norma22
Sütemények műszakilag és technológiailag megalapozott anyagnormája35
Tüzelőanyagnormatíva38
A tüzelőanyagnormához szükséges adatok38
Üzemtípusok38
A kemencék sütőfelülete m2-ben39
A kemencék kapacitása tonnában39
Tüzelőanyagfelhasználás40
Forintnormák40
Tüzelőanyagnormák40
Jelentések44
Technológiai és műveleti utasítások
Bevezetés51
A nayersanyagok tárolása és előkészítése52
Az alapanyagok tárolása és előkészítése52
A liszt52
A liszt tárolása52
A liszt előkészítése53
A víz előkészítése54
A segéd- és járulékos anyagok tárolása és előkészítése71
Élesztő72
A só72
A cukor74
A margarin75
A tej75
A tejpor77
A tojás79
A tojáspor79
A CEREÁZ80
Az aszkorbinsav80
A mák81
A dióbél82
A tehéntúró82
A sertészsír83
A sertéstepertő83
Az étolaj84
Gyümölcsök és gyümölcsízek tárolása és előkészítése84
Az alma tárolása és előkészítése85
A cseresznye és meggy tárolása85
A gyümölcsízek tárolása85
A sajt86
Akakópor86
A fűszerek87
A kovászmag87
Kenyérféleségek technológiája, műveleti utasítás88
Általános rész88
Búzakenyerek91
Finom fehérkenyér91
Fehérkenyér112
Büfékenyér126
Búzacipó126
Rozskenyerek130
Soroksári kenyér130
Finom rozskenyér134
Vizes tésztából készült termékek141
Általános rész141
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok141
Technológiai előírások141
A tészta készítése144
A vizes tészták feldolgozása144
A vizes tészták kelesztése146
Sütés147
Tárolás147
Ismertetés termékfajtánként147
Vizes zsemle147
Hosszú zsemle és vágott zsemle147
Zsemlecipó147
Zsemlevekni148
Tejes tésztából készült termékek148
Általános rész148
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok148
Technológiai előírások151
Tésztakészítés151
Tésztafeldolgozás151
Kelesztés151
Sütés151
Tárolás151
Ismertetés termékfajtánként152
Tejes kifli és só kifli152
Kerek kismákos, fonottk kismákos152
Császárzsemle152
Mexikói152
Sós francia152
Sós kalács153
Fonott nagymákos153
Nagy kifli153
Óriáskifli153
Szegedi vágott153
Fonottkalács 1/4 és 1/2 kg-os153
Egyszerű vajas tésztából készült termékek154
ÁLtalános rész154
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok154
Technológiai előírások154
Tésztakészítés154
Tésztafeldolgozás156
Kelesztés156
Sütés156
Tárolás156
Ismertetés termékfajtánként156
Vajas kifli157
Vajas karika157
Sósrúd157
Bordás157
Uzsonnakenyér 1/4 és 1/2 kg-os157
Mindszenti kalács157
Paprikáskifli158
Tojással dúsított egyszerű vajas tésztából készült termékek158
Általános rész158
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok159
Technológiai előírások159
Tésztakészítés159
Tésztafeldolgozás159
Kelesztés159
Sütés159
Tárolás163
Ismertetés termékfajtánként163
Lekváros bukta, kis lekváros bukta163
Kelt mákos, kelt fahéjas tekercs163
Briós kicsi, nagy163
Molnárka, vajas cipócska164
Finom fonottkalács164
Orosházi banán164
Puffancs164
Ökörszem164
Foszlós kalács164
Kuglóf165
Kakaós foszlós kalács165
Omlós tésztából készült termékek165
Általános rész165
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok167
Technológiai előírások167
Tésztakészítés167
Tésztafeldolgozás167
Kelesztés167
Sütés168
Készáru kezelése168
Ismertetés termékfajtánként168
Édes vajas pogácsa168
Sós vajas pogácsa168
Tepertős pogácsa168
Diós vagy mákos pozsonyi kifli168
Diós vagy mákos tekercs169
Pitefélék169
Nyújtott leveles tésztából készült termékek169
Általános rész169
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok171
Technológiai előírások171
Tésztakészítés171
Feldolgozás172
Kelesztés172
Sütés172
Készáru kezelése172
Ismertetés termékfajtánként172
Túrós táska172
Lekváros táska172
Búrkifli173
Leveles vajas pogácsa173
Diós, kakaós csiga173
Tirolo rétes173
Rongyos kifli173
Lapos vajas173
Sajtos rúd174
Töltelékek174
Máktöltelék174
Diótöltelék175
Túrótöltelék176
Száraz diótöltelék177
Almatöltelék178
Gyümölcstöltelék179
Gyümölcsíz-töltelék179
Sárgabarackíz-töltelék180
Vegyes gyümölcsíz-töltelék180
Fahéjas töltelék180
Kakaó-töltelék181
Technológiai irányítás182
A búzakenyérgyártás laboratóriumi irányítása183
Laboratóriumi vizsgálatok a technológia irányításához183
Alaptechnológia184
Összefüggés a liszt tulajdonságai és a etchnológiai mutatók között184
A rozskenyérgyártás laboratóriumi irányítása187
Laboratóriumi vizsgálatok a technológia irányításához187
Alaptechnológia187
Összefüggés a liszt tulajdonságai és a technológiai mutatók között187
A vizes termékek technológiájának irányítása187
Tejes, egyszerű vajas sütemények gyártásának technológiai irányítása188
Tojással dúsított egyszerű vajas, omlós tésztából készült sütemények gyártásának irányítása188
Nyújtott leveles tésztából készült sütemények gyártásának irányítása188
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv