Közel 6 000 kötet Sci-fi témakörben, 20% kedvezménnyel!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A parasztság Magyarországon a kapitalizmus korában 1848-1914 I. (töredék)

Tanulmányok

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 479 oldal
Sorozatcím: A Magyar Tudományos Akadémia Agrártörténeti Bizottságának Kiadványai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Második kiadás.
Kiadóra való feliratkozás
Sorozatra való feliratkozás

Fülszöveg


A PARASZTSÁG MAGYARORSZÁGON A KAPITALIZMUS KORÁBAN 1848—1914 .
Szabó István, e második, változatlan kiadásban megjelenő munka szellemi létrehozója, gondos és lelkiismeretes szerkesztője, két éve már halott.
Munkás élete során figyelmét elsősorban a jobbágyság és parasztság történeti problémái kötötték le, így lett — történelmi távlatokkal mérve — a legnépesebb magyar dolgozó osztály kimagasló histórikusa. Neve a múlt rendszerben egybeforrt ez osztály sorsával, s nem ok nélkül kapta a történettudósok körében akkor nálunk szokatlan melléknevet, a ,,földosztó"-t.
Tudományos munkásságát nemcsak a hazai szakkörök értékelik nagyra. Önálló kutatásokon nyugvó új eredményei Európa-szerte — keleten és nyugaton egyaránt — ismeretesek.
Éveken át (1942 — 1960) volt a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem történész professzora. A katedráról nemcsak tudományos ismeretekkel tágította hallgatói látókörét; a történelem kérdései iránt soha nem szűnő érdeklődést oltott a tanítványok százaiba.... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A parasztság Magyarországon a kapitalizmus korában 1848-1914 I. (töredék) A parasztság Magyarországon a kapitalizmus korában 1848-1914 I. (töredék) A parasztság Magyarországon a kapitalizmus korában 1848-1914 I. (töredék)

A védőborító kissé szakadt, foltos.

Állapot:
2.980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba