kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Vagabund Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 208 oldal |
| Sorozatcím: | Bártfai Laci bácsi konyhája |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 978-963-9685-29-1 |
| A kezdet és tradíció | 5 |
| Száraztészta | 13 |
| Mártások | 17 |
| Vajjal és sajttal, "fehéren" | 20 |
| Fokhagymával, olajjal, erős paprikával | 20 |
| Az amatricei asszonyok módjára | 20 |
| "Historia Romana" di Giggi Fazi | 21 |
| Szegények módjára | 21 |
| Mai kornak illően készíthető Itáliai ízek, a ma konyhája | 22 |
| A tészta | 22 |
| A főzés titka, avagy al dente | 22 |
| A sajtok | 23 |
| Kalóriaveszély | 23 |
| A zöldségek | 23 |
| A szószok | 24 |
| A paradicsom | 24 |
| Nyúzzuk meg! | 25 |
| Mit jelent pontosan az antipasti? | 25 |
| Az olívaolaj | 25 |
| Olasz konyha mesterei a FŰSZEREK | 26 |
| Balzsamecet | 26 |
| Ánizsmag | 26 |
| Bazsalikom | 27 |
| Genovai bazsalikommártás | 28 |
| Pesto Genovese - egyszerűbben | 28 |
| Pinzimonio, sós és borsos olajmártás | 28 |
| Rozmaring | 29 |
| Rucola | 30 |
| Zeller | 30 |
| Metélőzeller | 31 |
| Zsálya, kerti zsálya, orvosi zsálya | 31 |
| Olasz csilipaprika | 32 |
| Ajókamártás | 32 |
| Levesek - Zöldséglevesek | 33 |
| Nápolyi zöldségleves | 33 |
| Paradicsom-paprika leves | 33 |
| Olasz zöldségleves II. | 34 |
| Toszkán halleves | 34 |
| Toscanai paradicsomleves | 35 |
| Acquacotta | 35 |
| Bazsalikomos-paradicsomos tészta | 35 |
| Passatelli | 36 |
| Pastina in brodo (tésztás leves) | 36 |
| Kalábriai leves | 36 |
| Toszkán kenyérleves | 37 |
| Toszkán bableves | 37 |
| Olasz gombaleves | 37 |
| Amarettis tökleves | 38 |
| Kagylókrémleves | 38 |
| Zsályás paradicsomleves mozzarellával | 39 |
| Zöldségleves tésztával | 39 |
| Olasz előételek | 40 |
| Olasz előétel | 40 |
| Előételtál a tenger gyümölcseivel | 40 |
| Bresciai grillezett padlizsán olívabogyóval | 40 |
| Amendolai borsos bruschetta | 41 |
| Bergamoi sült paradicsom | 41 |
| Monte Cimonei spárga rizottó | 42 |
| Messinai töltött articsóka | 42 |
| Novarai padlizsános paprikarolád | 43 |
| Monte scuroi gombóc | 43 |
| Paganellai cukkini paradicsomszósszal | 44 |
| Grillezett padlizsán-mozzarella tekercsek | 44 |
| Monte malanottei grillezett zöldségek | 45 |
| Pármai ciabatta mozzarellával, fügével | 45 |
| Modovai szendvics fűszeres-paradicsomos pestóval | 45 |
| Háromszínű tojás | 46 |
| Szardíniai újburgonya | 46 |
| Paradicsom mozzarellával | 46 |
| Marinált mozzarella | 47 |
| Marinált kecskesajt | 47 |
| Borjúsült carpaccio | 47 |
| Pármai sonka dinnyével és grappával | 48 |
| Pármai sonka mozzarellával | 48 |
| Fokhagyma előétel | 48 |
| Főtt garnélarák | 48 |
| Körtén tálalt garnéla | 49 |
| Scampi spagettifészken | 49 |
| Tenger gyümölcse saláta | 49 |
| Háromszínű mozzarellanyárs | 50 |
| Sajtos brokkoli | 50 |
| Marinált paprika | 50 |
| Sült fokhagymafejek | 51 |
| Marinált gomba | 51 |
| Rizs-minestra | 52 |
| Marinált sárgarépa | 52 |
| Karamellizált hagyma | 52 |
| Marinált, nyers marhabélszín | 53 |
| Milánói rizs | 53 |
| Bazsalikomrizottó | 53 |
| Olívarizottó aszalt paradicsommal és zsályával | 54 |
| Bolognai makaróni | 54 |
| Milánói makaróni | 55 |
| Con Pina Tortille | 55 |
| Napoli fóliás spagetti | 55 |
| Sertéshúsos ravioli Amatriciana mártással | 56 |
| Gnocchi burgonyás nudli mediterrán paradicsomos mártással | 56 |
| Gombás tortellini sajtmártással | 56 |
| Alleronai brokkoli-szezámos spagetti | 57 |
| Baschi zöldséges spagetti | 57 |
| spagetti gorgonzolával | 57 |
| Tonhalas pillangótészta | 58 |
| Bazsalikomos-paradicsomos tészta | 58 |
| Gondolások tésztája | 58 |
| Bella Italia | 59 |
| Brokkolis kagylótészta | 59 |
| Burgonyás ravioli | 59 |
| Calzone | 60 |
| Caponata | 60 |
| Carbonara tészta "Velencéből" | 61 |
| Canelloni I. | 61 |
| Canellonimártás II. (gombás) | 61 |
| Ricottás-spenótos cannelloni | 62 |
| Tortellini (a tészta) | 62 |
| Bolognai tortellini | 63 |
| Spenótos tortellini garnélával és pestóval | 63 |
| Sonkás-tejszínes tortellini | 63 |
| Tortellinisaláta | 64 |
| Ravioli (a tészta) | 64 |
| Fokhagymás ravioli | 64 |
| Ököruszályravioli | 65 |
| Ravioli | 65 |
| Genovai szalagtészta | 66 |
| Szalagtészta barna vajjal | 66 |
| Szalagtészta diós pestóval | 66 |
| Római szalagtészta | 67 |
| Fettucine szardellával | 67 |
| Fettucine kagylóval | 68 |
| Sajtos szalagtészta csőben sütve | 68 |
| Fettucine a la Marietta | 68 |
| Szarvasgombás fettucine | 69 |
| Giulanai szalagtészta | 69 |
| Zöldbabos spagetti | 69 |
| Fokhagymás spagetti | 70 |
| Füstölt halas spagetti | 70 |
| Ricottás spagetti | 70 |
| Fokhagymás spagetti | 71 |
| Fokhagymás, olajos, peperónis spagetti | 71 |
| Gombás spagetti | 71 |
| Sonkás, zöldséges spagetti (egyszemélyes, fogyókúrás) | 72 |
| Mexikói spagetti | 72 |
| Spagetti diós sajtmártással | 72 |
| Zöldspagetti sokféle sajttal | 73 |
| Mediterrán spagetti | 73 |
| Zöldfüves spagetti | 73 |
| Milánói spagetti | 74 |
| Szénégető spagetti | 74 |
| Szicíliai spagetti | 75 |
| Spagetti a tenger gyümölcseivel | 75 |
| Cukkinis tészta paradicsommártással | 75 |
| Rákos-cukkinis tészta | 76 |
| Rakott tészta túróval | 76 |
| Gombás-tejszínes spagetti | 77 |
| Sonkás spagetti | 77 |
| Spagetti carbonara | 77 |
| Spagetti vörösborral | 78 |
| Spagetti alla carbonara | 78 |
| Kagylós spagetti | 79 |
| Spagetti scampival | 79 |
| Csőtészta egytál | 79 |
| Csőtészta olasz módon | 80 |
| Makaróni Caruso-módra | 80 |
| Makaróniasaláta | 80 |
| Halacskás halpastétom | 81 |
| Lasagne | 81 |
| Lasagnetészta (egyszerű) | 81 |
| Lasagnetészta (zöld) | 82 |
| Lasagnetészta (csokis) | 82 |
| Spenótos lasagne sajtmártással | 82 |
| Lasagne | 82 |
| Lasagne II. | 83 |
| Marhahúsos ravioli gombás mártással | 83 |
| Bolognai lasagne | 84 |
| Háromsajtos-sonkás lasagne | 84 |
| Cukkinis tekercs | 85 |
| Lasagne al forno | 85 |
| Tonhalas lasagne | 86 |
| Lasagne "Force" | 86 |
| Tagliatelle sonkás raguval | 87 |
| Pizzák | 87 |
| Alaprecept I. | 87 |
| Alaprecept II. | 87 |
| Pizza alaptészta a szülőhazából, Nápolyból | 88 |
| Nápolyi fokhagymás, paradicsomos pizza | 77 |
| Paradicsomos, ajókás pizza nápolyi módon | 89 |
| Cukkinis-hagymás pizza | 89 |
| Római pizza | 89 |
| Eredeti olasz "Margherita" pizza | 90 |
| Láziói húsos pizza | 91 |
| Venezia pizza | 91 |
| Szicíliai pizza | 92 |
| Fűszeres zöldséges pizza | 92 |
| Pisai pizza | 93 |
| Cataniai pizza | 93 |
| Syracusai Pizza | 93 |
| Messanai pizza | 94 |
| Ostia pizza | 94 |
| Torinói pizza | 95 |
| Calzoni | 95 |
| Juhtúrós calzone | 95 |
| Calzone Funghi (Gombás calzone) | 96 |
| Szalonnás calzone | 96 |
| Nápolyi töltött lepény | 97 |
| Sonkás calzone | 97 |
| Pescarai illatos lepénytészta | 97 |
| Ragusai fűszeres lepény | 98 |
| Vajas leveles tészta (alap) | 98 |
| Gyors gyúrt porhanyós tészta (alap) | 99 |
| Katalán füstös-gombás | 99 |
| Campai csirkemelles | 100 |
| Bergamói marhahúsos | 100 |
| Cervagnonoi borjúhúsos | 101 |
| Bari ürühúsos vajas | 101 |
| Umbriai húsos tejszínes | 102 |
| Terni tejszínes-sonkás lepény | 102 |
| Allerónai szarvashúsos-uborkás | 103 |
| Alvianoi nyúlhúsos-vörösboros | 103 |
| Focaccia | 104 |
| Focaccia I. | 104 |
| Focaccia II. | 104 |
| Focaccia III. | 104 |
| Hagymás focaccia | 105 |
| Bolognai töltött lepény | 105 |
| Calabriai túrós, kolbászos lepény | 105 |
| Pescarai illatos lepénytészta | 106 |
| Ragusai fűszeres lepény | 106 |
| Penne (tolltészta) | 107 |
| Benne brokkolival (Szicília) | 107 |
| Falcói tejszínes-gombás penne | 107 |
| Paprikás köményes penne | 107 |
| Egyszerű olasz tészta | 108 |
| Crotonei makaróni kagylóval | 108 |
| Marina di Ginosa garganellikerti zöldségekkel | 109 |
| Márványos orsótészta | 109 |
| Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával | 110 |
| Penne-chips | 110 |
| Leccei tortilla tonhallal és paprikával | 110 |
| Secondi piatti | 111 |
| Saltimbocca (Ugorj a számba) | 111 |
| Tejben párolt tarjakockák | 111 |
| Milánói kotlett | 112 |
| Arronei csirkemell | 112 |
| Casciai csirke rizzsel és cukkinivel | 113 |
| Giano dell' Umbriai kardhals rolád | 113 |
| Gualdo Cattaneoi karfiol | 114 |
| Citernai gombasaláta csirkemellel | 114 |
| Cannarai fűszeres csilis húsgombóc | 115 |
| Derubai spárga rizotto | 115 |
| Bettonai lazac-carpaccio | 115 |
| Casciai töltött lazacbatyu | 116 |
| Poggiodomoi lazacfilé lóbabbal | 116 |
| San Giustinói rák paradicsommal és bazsalikommal | 117 |
| San Venanzói sült hal | 117 |
| Castel Ritaldi töltött szardynia paradicsommal | 117 |
| Cerreto di Spoletói nyelvhalfilé | 118 |
| Asconiai sügéres gombócok | 118 |
| Toszkánai sült durbincs | 119 |
| Piemontei szkampo | 119 |
| Lombardiai csicseriborsós tészta szkampóval | 120 |
| Casciai articsókás tintahal | 120 |
| Folignói halnyársak | 121 |
| Attiglianói halszeletek | 121 |
| Ferentillói csirkemell spárgával | 121 |
| Citromos karaj | 122 |
| Saltimbocca alla romana | 122 |
| Római báránysült | 123 |
| Csirke vadász módra | 123 |
| Tejben sült borjúszeletek | 123 |
| Báránygulyás citrommártásban | 124 |
| Palermói sült hal | 125 |
| Nápolyi hal | 125 |
| Nápolyi húsgombóc | 125 |
| Olasz pulykaropogós | 126 |
| Campanai marhaszeletek zöldséges savanyúmártásban | 127 |
| Rumpsteak Észak-olasz módra | 127 |
| Albengai paradicsomos steak | 128 |
| Bibionei sült borjúfilé zöldséggel | 128 |
| Livignói borsos bárányragu | 129 |
| Biblionei tészta | 129 |
| Molisei burgonyás hagymás tészta | 130 |
| Pasta pesto sajttal | 130 |
| Olívás metélt | 131 |
| Főtt borjúgerinc | 131 |
| Borjú oldalasból | 131 |
| Borjúcsülkös | 132 |
| Piccata alla milanese | 133 |
| Milánói rántott hús | 133 |
| Római báránycomb | 133 |
| Olívás báránysült | 134 |
| Bab mortadellával | 134 |
| Borosflaskában főtt bab | 134 |
| Bruschetta | 135 |
| Májkrémes szeletkék | 135 |
| Pap-fojtogató | 136 |
| Sárgadinnye pármai sonkával | 136 |
| Garnélarák olajjal-fokhagymával | 136 |
| Pasta Marinara | 137 |
| Spagetti Amatriciana-módra | 137 |
| Borjúszelet sonkával és zsályával | 138 |
| Olasz borjúláb | 138 |
| Spenótos lasagne csirkehússal | 138 |
| Risotto | 139 |
| Füstölt sajttal töltött burgonyakrokett | 139 |
| Hússal töltött cukkini | 140 |
| Grillezett padlizsánból készült lasagne bazsalikommal és mozzarellával | 140 |
| Genovai bazsalikommártás | 141 |
| Ciambellone (édes mentőöv) | 141 |
| Mantovai hústekercs | 141 |
| Portugál csirke | 142 |
| Lisszaboni rostélyos | 142 |
| Portugál rizs | 143 |
| Őszibarack madeirai módon | 143 |
| Minestrone (Firenzei) | 143 |
| Rizs-minestra | 144 |
| Zöldbab olaszosan | 144 |
| Makarónisaláta | 144 |
| Sajtos brokkoli | 145 |
| Bolognai spagetti II. | 145 |
| Sugo (Mártás főtt tésztához) III. | 146 |
| Palermói sült hal | 146 |
| Sügérragus gombócok | 146 |
| Grillezett hal | 147 |
| Lepényhal olasz módra | 147 |
| Töltött pisztráng | 148 |
| Paradicsomos nyúl | 148 |
| Pármai rakottas | 149 |
| Piemonti csirke | 149 |
| Sült csirke Pármából | 150 |
| Báránysült | 150 |
| Sült báránycomb | 150 |
| Becsinált báránysült | 151 |
| Becsinált báránybelsőségek | 151 |
| Báránymirigy | 152 |
| Bárány Vadászné-módra | 152 |
| Pármai sonkás csirke | 153 |
| Húsgombócok paradicsommártásban | 153 |
| Ínyenc kacsamájrizottó | 154 |
| Milánói rizottó | 154 |
| Krumplinudli gombás raguban | 155 |
| Vitello tonnato | 155 |
| Milánói pacal | 156 |
| Olasz pacalleves háziasan | 156 |
| Pacal toszkán módon | 156 |
| Szicíliai rakott pacal | 157 |
| Florentin pacal | 157 |
| Borjú- vagy tehénpacal | 158 |
| Borjúfodor olasz módra | 158 |
| FRITTI | 158 |
| Rántott articsóka | 159 |
| Rántott velő és borjúmirigy | 159 |
| Rántott máj | 160 |
| Rántott tökvirág | 160 |
| Rántott tintahal | 160 |
| Rántott tőkehal | 161 |
| Csirkekrokett | 161 |
| Bruschetta | 162 |
| Klasszikus bruschetta | 162 |
| Bruschetta fokhagymakrémmel | 162 |
| Pestós bruschetta | 163 |
| Gombás bruschetta | 163 |
| Panzanella | 163 |
| Csirkemájas-gombás bruschetta | 164 |
| Paradicsomos sajtfondü | 164 |
| CROSTINI receptek | 165 |
| Paradicsomos crostini I. | 165 |
| Paradicsomos crostini II. | 165 |
| Mozzarellás crostini | 166 |
| Parmezános crostini | 166 |
| Karfiol crostini | 166 |
| Gombás crostini | 167 |
| Crostini csirkemájjal és szívvel | 167 |
| Tonhalas crostini | 168 |
| Mozzarella falatkák | 168 |
| Velencei rakott palacsinta | 168 |
| Dolci (Édességek) | 169 |
| Mascarpone (olasz túrókrém) édességekben | 169 |
| Tiramisu I. | 169 |
| Tiramusi (tojás nélkül) | 169 |
| Túrós kávékrém őszibarackkal | 170 |
| Zabaione (a legegyszerűbb) | 170 |
| Zabaione (alaprecept) | 170 |
| Sárgabarackfelfújt | 171 |
| Joghurt torta | 171 |
| Olasz csokoládébomba | 171 |
| Olasz mokkatorta | 172 |
| Panna cotta receptek | 173 |
| Panna cotta (alapreceptek) | 173 |
| Édes zuppa receptek | 173 |
| Zuppa inglese (Angol leves) | 173 |
| Amaretto, amarettini stb. | 173 |
| Amaretti | 174 |
| Amaretti II. - Piemont | 174 |
| Amorettokrém - Emília | 174 |
| Amaretti | 175 |
| Amaretto kávé | 175 |
| Sajtos csiga | 175 |
| Biscotti | 176 |
| Genovai rizses szelet | 176 |
| Vaníliaparfé karamellöntettel | 177 |
| Olasz mogyorós-mézes fagylalt | 177 |
| Gyümölcskehely banán fagyival | 177 |
| Cassata siciliana (Klasszikus szicíliai édesség) | 178 |
| Tiramisu torta (12 szeletes) | 178 |
| Dolce vita | 179 |
| Csokis sütemény | 179 |
| Dolce al Café | 179 |
| Gelato (fagylalt) | 180 |
| Rumos krokant fagylalt | 180 |
| SUGO variációk (mártások tésztákhoz) | 180 |
| Húsos mártás I. | 180 |
| Mediterrán sugo | 181 |
| Sugo carbonara | 181 |
| Gombás sugo I. | 181 |
| Gombás sugo II. | 181 |
| Sajtos sugo | 182 |
| Rózsamártás sugo | 182 |
| Magro sugo | 182 |
| Sugo (Mártás főtt tésztához) | 182 |
| Amatricana | 183 |
| Gombás tortellini sugo | 183 |
| Pestok | 183 |
| Pesto I. | 183 |
| Erős pesto | 184 |
| Diós pesto | 184 |
| Pesto Genovese (Genovai mártás) | 184 |
| Peperonata | 185 |
| Pesto Genovese II. | 185 |
| Bagna Caoda | 185 |
| Polenta (Az olaszok puliszkája) | 186 |
| Polenta I. | 186 |
| Polenta sajttal átsütve | 186 |
| Gorgonzolás polenta | 187 |
| Sonkás polenta | 187 |
| Saláták | 187 |
| Passo Rollei paprikasaláta | 187 |
| Vinaigrette mártás | 188 |
| Caprese | 188 |
| Ligúr saláta | 188 |
| Zöld saláta feta sajttal | 189 |
| Caprisaláta szardellával | 189 |
| Paradicsomos, ruccolás tésztasaláta | 189 |
| Olasz Sajtok ismertetése | 190 |
| Bel Paese | 190 |
| Caciocavallo | 190 |
| Dolcelatte | 190 |
| Fontina | 191 |
| Gorgonzola | 191 |
| Mascarpone | 191 |
| Mozzarella | 191 |
| Parmezán | 192 |
| Pecorino | 192 |
| Provolone | 192 |
| Ricotta | 193 |
| Stracchino | 193 |
| Olasz sajtok tálalása | 193 |
| Grissini és társai (Olasz pékség) | 194 |
| Grissini I. | 194 |
| Grissini II. | 194 |
| Panco santo (Szent kenyér) | 195 |
| Fügés kenyér | 195 |
| A híres balzsamecet | 195 |
| Az eredeti Aceto balsamico tradizionale | 196 |
| Gnocchi mákkal és balzsamos ecetes eperrel | 196 |
| Ételszótár | 197 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.