A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Platonis Meno et Euthyphro itemque incerti scriptoris Theages, Erastae et Hipparchus

Platón: Menón, Eüthüdémosz; kevésbé bizonyos platóni írások: Theagész, Erastes, Hipparkhosz

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Sumptibus Guil. Hennings
Kiadás helye: Gotha-Erford
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 341 oldal
Sorozatcím: Platonis opera omnia
Kötetszám: 6/2
Nyelv: Görög  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Latin nyelvű előszóval, lábjegyzettel és indexszel. Az Erastae címen feltüntetett mű helyett a kötetben a Rivales c. mű szerepel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Platón harminchét műve maradt ránk, 35 párbeszéd, a levelek és definíciók, valamint néhány rövidebb párbeszéd, melyeket azonban már az ókorban is hamisnak tartottak. A többiek hitelessége fölött is nagy irodalmi harc folyt. A hitelesség eldöntésénél általánosan elfogadott elvek ezek: minden olyan mű, melyből Arisztotelész mint Platónéiból idéz, melyet Arisztotelész megemlít, hitelesen Platóné. Ilyenek az Állam, a Timaiosz, a Törvények, a Phaidón, a Phaidrosz, A lakoma, a Gorgiasz, a Menón, a kisebbik Hippiasz; továbbá a Theaithétosz, a Philébosz, A szofista, a Szókratész védőbeszéde a Protagórasz, és a Kritón. Zeller szerint kevésbé biztos az alábbi művek Platóni szerzősége Lüszisz, a Kharmidész, a Lakhész, a Kratülosz, a kisebbik Hippiasz az Eüthüdémosz és a Menexenosz, de magától értetődik, hogy az Arisztotelész által nem említett művek közt is vannak igazi platonikus művek. A legtöbben nem tartják hitelesnek a Menexenoszt, a kisebbik Hippiászt, az első Alkhibiadész és a Ión; még... Tovább

Fülszöveg

Platón harminchét műve maradt ránk, 35 párbeszéd, a levelek és definíciók, valamint néhány rövidebb párbeszéd, melyeket azonban már az ókorban is hamisnak tartottak. A többiek hitelessége fölött is nagy irodalmi harc folyt. A hitelesség eldöntésénél általánosan elfogadott elvek ezek: minden olyan mű, melyből Arisztotelész mint Platónéiból idéz, melyet Arisztotelész megemlít, hitelesen Platóné. Ilyenek az Állam, a Timaiosz, a Törvények, a Phaidón, a Phaidrosz, A lakoma, a Gorgiasz, a Menón, a kisebbik Hippiasz; továbbá a Theaithétosz, a Philébosz, A szofista, a Szókratész védőbeszéde a Protagórasz, és a Kritón. Zeller szerint kevésbé biztos az alábbi művek Platóni szerzősége Lüszisz, a Kharmidész, a Lakhész, a Kratülosz, a kisebbik Hippiasz az Eüthüdémosz és a Menexenosz, de magától értetődik, hogy az Arisztotelész által nem említett művek közt is vannak igazi platonikus művek. A legtöbben nem tartják hitelesnek a Menexenoszt, a kisebbik Hippiászt, az első Alkhibiadész és a Ión; még többen vetik el a második Alkibiadész, a Theagész, az Anterasztokat, az Epinomiszt, a Hipparkhosz, a Minósz, a Kleitophón, illetve tartják úgy, hogy a Definíciók és a Levelek nem Platóntól valók.
Jelen kötetben a Menon, az Eüthüdémosz, a Vetélytársak, a Theagesztész és a Hipparkhosz olvashatók. Vissza

Tartalom

Platón, ókor, rethorika, dialógus

Platón

Platón műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Platón könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv